Annemin Gelini Olur Musun? - Özlem Türk || Kitap Yorumu


 

Yazar: Özlem Türk
Yayınevi: Müptela Yayınları
Sayfa: 646
Yıl: 2015

"Annem bir gelini olsun istiyor. Ancak ben evlenmek istemiyorum, gençliğimi tek bir kadınla geçiremem. Anlarsın ya, her gece farklı bir çıtırın tadına bakmak varken tek kadına bağlı kalmak çok sık-" Aksen, "Kısa kes!" diye bir kez daha emretti.
"Peki... Seninle bir oyun oynayalım. Annemi gelin hayalinden vazgeçirecek tüm özelliklere sahipsin. Düşünüyorum da annemin gelini olur musun?" 
Yekta'nın şu hayattan istediği tek bir şey var: Her gece farklı bir kızla hayatın tadını çıkarmak! Yekta'nın annesi Elçin'in fani hayattan istediği yegâne şey ise oğluna hanım hanımcık, istediği gibi bir gelin bulabilmek! 
Hanım hanımcık gelin peşine düşen Elçin Hanım, çapkınlığın doruklarında dolaşan Yekta ve anneyi yıldırma operasyonunun kilit ismi Aksen arasında neler yaşanacak? Sizce Aksen, Elçin Hanım'ın gelini olur mu, ne dersiniz?




Başta şunu demem gerekirse Wattpad sitesinde yayınlanırken hikaye halini okumuştum. O zaman bir profesyonelin elinden geçip düzgün halini almayan cümleler vardı karşımda. Şimdi ise kitap olarak daha titiz daha düzgün cümleler vardı. Fark var mıydı? Pek yoktu. zaten kitabı alıp okumamın tek nedeni verdiği mesaj olmasıydı.
Kitap karakterimiz Yekta her Türk annenin evladına yüklediği kuruntularla cebelleşip duruyordu. annesinin evlenmesi için sürekli dert yanması en son kapısına dayanan bir gecelik kaçamaklarından yediği tokatla had safhaya çıkıyor. Ve kahramanımızın eline tutuşturulan bir liste ile annesine gelin aramak için yollara sürükleniyor.
Bir konuya değinmem gerekirse Yekta'nın annesini boğmak istediğimi söylemem gerek. Hayır yani neden erkekler "seçen" taraf olurken kadınlar "seçilen" oluyor? Kitapta kadın erkek arasındaki insanların aklına yatan ciddi farkları gün yüzüne çıkarılarak yazılmış ve bu biraz da komik bir uslup ile kaleme alınmış.
Ve bir başka dikkat ettiğim yer, kahraman bakış açısıyla yazılan kitap her bölüm kahramanlarımızın adlarıyla belirlenmiş ve böylece kimi takip edeceğinizi, olayların gidişatında ne gibi bir değişim olacağını kafamız karışmadan takip edebiliyoruz kitabı okurken. anlatımı sevdim. sıkmadan akıp gitti, zaten günlük konuşma diliyle yazılmıştı.Kısaca bizi bize anlatan bir kitap olmuş. Bizden birileri var kitabın içinde.
Kapağı pek sevemesem de kitabın içeriğini sevip aldım. Beğenmediğim yerler ya da sıkıldığım yerler pek olmadı. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen iyi bir iş ortaya çıkardığını düşünüyorum. en önemlisi bir kadın olarak bir erkeğin duygu ve düşüncelerini net bir şekilde yansıttığı kanısındayım.
Kitapta en çok güldüğüm sahne, Aksen'in Yekta'ya oklava fırlatmasıydı. Fena stres atmalık bir aktivite :D
Elçin Hanım'ın planları Yekta'nın oyunbozanlığı ile baltalanırken başta oyun olarak başlayan Aksen&Yekta ikilisi en sonunda aşkı buluyor. Bakalım ikiliyi daha neler bekliyor.
Yazara yazım hayatında başarılar dilerken ellerine sağlık diyorum. Gerçekten güzel bir kitaptı. Eline emeğine sağlık.










3 comments:

  1. Ben bu kitabın kapağından resmen kaçıyorum,o yüzden okumayı pek düşünmüyordum. Ama sen anlatınca ilginç geldi. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bakarsan aynı fikirdeydim. Wattpad da takip ettiğim bir hikayeydi finali kitapta okurum diye düşünmüştüm. Almak konusunda kararsızlığımın tek nedeni kapaktı. Bende pek sevmedim. Ama kitap konusu güzeldi. Şans verip okuyayım dedim. Bence sende öyle yap.

      Sil
  2. Ben bu kitabın kapağından resmen kaçıyorum,o yüzden okumayı pek düşünmüyordum. Ama sen anlatınca ilginç geldi. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil