Geveze Kalemler #19 Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi - Aylem Güngördü || Kitap Yorumu

Yazar: Aylem Güngördü
Kitap Adı: Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi
Seri Sıralaması: Külkedisi #1
Yayınevi: Nemesis Kitap
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 416
Kitaba Puanım: 5/5


Her kadının içinde barındırdığı küçük bir kız çocuğu vardır. O kız çocuğunun da en sevdiği masal vardır. Benim de içimde barınan kız çocuğunun sevdiği masallar var. Tamam, ayakkabı numarasından başını döndüren kadını tanıyan bir prense ne kadar ayar olsam da Külkedisi masalını o kız çocuğu seviyor. Bir de ortak yönümüz var ki Güzel ve Çirkin masalı her ikimizin favorisi.
Her neyse, easa konuya gelirsem.
Ben bir kitap okudum. Çoktandır gözüme takılan, acaba diyerek tereddüt ettiğim bu kitabı sonunda okudum. Ve beklediğim gibi değil de tamamen bizden biri olarak karşıma çıkması beni hem şaşırttı hem de oldukça sevindirdi.

Bir kadının isteyince her şeyi yapabileceğini okudum bu kitapta. Önüne çıkan engelleri tek tek aşıp, sonunda koyduğu hedefe varabileceğini okudum. Aşkı, baktığın yerde değil de aslında yanında, ummadığı kişide bulabileceğini okudum. Ve okurken de çok keyif aldım.

Karakterler öyle bizden, öyle alışıldık ki okurken herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir kitaptı Külkedisinin Zayıflama Hikayesi. Fazla kilolarından dolayı alay konusu olan Öykü, her fırsatta karşısında ki kişiyi ezmeye odaklı Seçil, kendinden başka düşündüğü sey olmayan -aslında şirketini ve kendinden başka kimseyi pek düşünmüyor- Bora, sıcacık gülümsemesi ile insanın içini ısıtan kitapçı Tolga, iyilik timsali Berke ve Öykü’nün biraz çatlak kuzeni Melis.



Kızımız Öykü, yirmi beş yaşında, çalıştığı dergide sadece editör. Aynı zamanda da köşe yazarlığı yapıyor. Müdürü Seçil ondan yaratıcı yazılar bekliyor. Ve Öykü de kendi gibi olan kadınların sesi olmaya karar verip yazılar yazıyor. Derginin sahibi Bora’nın Türkiye'ye döneceği haberiyke ufak bir araştırma yapıyor. Eh aşk sanıp adamın çekiciliğine vuruluyor.

Seçil'in can sıkıcı sözlerinden sonra bir karar veriyor! Fazla kilolarından bir an önce kurtulmayı kafasına koyuyor. Günün birinde ağlayarak evine dönerken önünden geçtiği kitapçı her şeyi değiştiriyor. Kahve ve kek karşılığı bir kitap okuma teklifiyle hayatına dahil olan Tolga gün geçtikçe içine işliyor.

Büyük bir hırsla verilen kilolarla birlikte Öykü'nün göz kamaştıran değişimi, Bora'nın gerçekte ki kişiliğinin ortaya çıkışı, kabuğunu kıran Seçil'in içinden çıkan iyiliği, kitaplara olan olan tutkusuyla Tolga, Melis'in komikliği ve Berk'in iyilik perisi olmaya hevesi.... Her şeyi çok sevdim. Kitapta en sevdiğim -Tolga'dan sonra- şey köşe yazılarıydı.
Beklentiyle başlamadım bu kitaba, zira neyle karşı karşıya geleceğimi pek kestirememiştim. Bu kadar eğlenip, bu kadar gülecegimi hiç düşünmemiştim. Naif bir aşk hikayesi, bizden karakterler ve kadının azmini okumak bu kadar eğlenceli olacağını beklemiyordum.
İyi ki okumuşum diyorum şimdi.
Romantik komedi kitaplarını okumayı seviyorsanız, kesinlikle Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi'ne bir şans vermelisiniz.

Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi içinde ikinci bir kitap barındırıyor. Bu da dikkat çeken bir etken. Gizemli Erkek Avcısı ile Öykü öyle böyle aşkını buldu, belki biz de bulabiliriz? Ya da Seçil! Bu arada Gizemli Erkek Avcısı kimdi? Eh cevabı ikinci kitapta bulabiliriz.


1 comments: