Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar - Jane Graves | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar
Özgün Adı: Tall Tales and Wedding Veils
Seri Sıralaması: Playboys #2
Yazar: Jane Graves 
Yayınevi: Nemesis Kitap
Baskı Yılı: 2008
Sayfa Sayısı: 332
Kitaba Puanım: 5/5
(Baskısı tükendi)
MUHTEŞEM BİR ROMANTİK KOMEDİ!..''  
''Graves,güvenli ve ikna edici sesiyle,sağlam bir hikayeci.''Publishers Weekly  
''Küstah ve Zekice!''  Susan Andersen  New York Times'ın çok satan yazarlarından biri! 
''Jane Graves,yüreginizi kazanacak.''  Lori Foster 
New York Times'ın çok satan yazarlarından biri... 

Aceleyle Evlen...
Muhasebeci Heather Montgomery planlarıyla yaşayan biridir.Dolayısıyla,seksi ve baştan çıkarıcı Tony McCafrey ile Vegas'ta tanışacağı,bayan şansı oynayacağı ve kumarda kazanılan paraları şampanya dolu bir geceyle kutlayacağı,en çılgınca hayallerinde bile aklına gelmemiştir.Ertesi sabah evli uyanacağı ise,kesinlikle ihtimal vermediği bir şeydir! Bu cici,düzenli ve güzel kız,nasıl olur da buzdolabı boş ve dairesi felaket bölgesine benzeyen ama aynı zamanda kendisini şehvetten çılgına çevirerek düzgün düşünmesin engelleyen biriyle evlenebilir?

Şehvette ağırdan al...
Çabucak evlenen ve boşanmak için yanıp tutuşan Tony,çapkın yaşamına dönmek için sabısızlanmaktadır.Ama Heather'in ailesi,ciddiyeti ile bilinen kızlarının nihayet aşık olduğunu öğrenerek heyecanlandığında,Tony Heather'a bir plan önerir:Heather,onun diş fırçasını sterilize etse ve yatakla ilgili her şeyi yasaklasa bile,iyi şansın bedelini ödemek için bir ay daha evli kalmaya razı olur.Ama Heather onun tahmin ettiğinden ve beklediğinden daha fazlasıdır;Tony'nin neredeyse ıskalayacağı bir evliliği kutsamaya dönüştürecek,keskin zekalı,tutkulu ve duyarlı bir kadındır...
(Tanıtım Bülteninden)

Bu kitap hakkında çok şey söylemek gerekmiyor aslında. Çünkü söylenen sözler kitabın ‘iyi’ oluşunu anlatmaya yetmiyor. İşin özü ‘romantik komedi dediğin böyle olur’ dedirten bir kitap. Bir kere her şeyi mı mükemmel olur ki? Karakterlerin hal ve haraketleri, konuşmaları, duruşları öyle içten öyle gerçekçi ve öyle naif ki defalarca okuyup da bıkmadığım ender kitaplardan biri. 

Kitabı sevmemdeki asıl neden sanırım içten ve gerçekçi oluşudur. Ha bir de bonus olarak komik oluşu. Üstelik kadın karakter sıkça rastladığımız, artık klasikleşen aşk romanlarında karşımıza çıkan, kendinden emin güzel, güveni tam, harika bir fiziğe sahip bir kadın değil. Kusurları içerisinde kusursuz bir kadın Heather.Benim de ilgimi çeken kısmı buydu kitabın. Yani herkesin bir kusuru vardır, karakterlerinin duruşu ve kendilerine çizdikleri doğru yol ile kişinin kusursuz oluşunu kanıtladı, en azından benim düşüncem bu yönde. Ki bu kitap da bu düşünceyi destekler nitelikleri taşıyor. Bir de her okuduğum kitaptaki güzel olup da güzel olduğundan bir haber olan kadın karakterlerden sıkılmam da kitaba tutulmamı hızlandırdı. Bir de Tony faktörü vardı ki, aşık olmamak imkansız!
Bir adam böyle güzel severdi böyle naif davranırdı. Her ne kadar umursamaz takılsada, serseri gibi dursada öyle ince öyle düşünceli bir aşık ki, ah diyorum ya ah...

Konuya dönecek olursam Heather bir muhasebeci. Aklı bir karış havada hayalperest bir kadın değil, son derece gerçekçi, akıllı bir kadın. Manken gibi bir fiziği elbette yok, karşılaştığı her erkeğin ilk dakikada fark edebileceği kadar güzel olmayan, sıradan bir kadın.
Heather'ın sıkça takıldığı barda sıkça karşılaştığı ve de imkansız olduğunu düşündüğü kasabanın yakışıklısı aklına sızmıştır. Bizim hatundan haberi olmayan yakışıklı elemanımızında acil olarak paraya ihtiyacı vardır.
Şans mı desem, kader mı desem bilmem de biri ağları örüyordu. Heather'in kuzeni  evlenecektir, üstelik parti Vegas'tadır. Tony ihtiyacı olan parayı kazanmak için gittiği Vegas'ta oynadığı oyun sonrası yenilgiye uğrayıp moral bozukluğu ile odasına dönerken karşılaşırlar, hayatının aşkını bulduğunu çok sonra fark edecektir. Heather'ın  kumarda çok iyi olması, oynadığı oyunun sonrasında Tony'nin ihtiyacı olan parayı kazanması, Birlikte kutlama yapaları, sarhoş olup ‘aa hadi evlenelim’ moduna geçerek evlenmeleriyle olaylar zinciri tamamlanır.

Kitaptaki komik olan kısım ise karakterlerin başlarına gelen şeylere verdiği tepkilerdi. Karakterlerin aşk sahneleri dozunda ve olması kadardı, abartı sahneler yoktu. Bu da kitaptan daha çok keyif almayı sağlıyor. Ha ben severim aşk sahnelerini ama dozunda olması en güzeli. Yazar benim en sevdiklerimden üstelik tek bir kitapla bunu başardı. Anlatımına, duygunun geçişlerine bayıldım. Keşke Nemesis Kitap bu yazarı bırakmamış olsaydı. Yazarın kitaplarını basmış olsaydı.

Kitabın baskısının olmadığını söylemeden geçemeyeceğim.
Öncelik olarak bu kitabın seri olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum, ve yayınevi seriye ikinci kitaptan başlamış sonra ilk kitabı çıkarmış ve öylece bırakmış.
 Buradan Nemesis Kitap'a sesleniyorum. Kitabı yeniden basın, basın ki herkes okusun. Eğer ki hakları sizde değilse yeniden satın alın ve seriyi lütfen tamamlayın. Çünkü devamını merak eden, okumayı isteyen okurlarınız hala var.


0 comments:

Yorum Gönder