Kime Dokunduğuna Dikkat Et! - Jennifer L. Armentrout | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Özgün Adı: Stone Cold Touch
Seri Sıralaması: The Dark Elements #2
Yazar Adı: Jennifer L. Armentrout
Çeviri: Bilge N. Zileli Alkım
Yayınevi: Dex 
Baskı Yılı: 2015
Sayfa Sayısı:508
Kitaba Puanım: 5/5

Soluk kesen bir kitap Kime Dokunduğuna Dikkat Et. İlk kitap öyle can alıcı yerde, Roth'un cehennemi gidişi bitmişti kitap ve okuyanı şaşkınlığa uğratmıştı ki sonrasında neler olacağını merak ederken buldum kendimi. Ah, hayır, Roth ölmüyor fakat ölmekten beter cehennemin ateşli çukurlarına kapatılıyor. Layla gibi beni de bir burukluk, bir melankoli, bir hüzün sarıp sarmalamıştı o satırları okurken. Ama Roth işte! Cehennemin ateşli çukuruna o tıkılmamış gibi tüm yakışıklılığı ve alaycılığıyla hiçbir şey olmamış gibi, tek parça halinde geri dönüyor.  

Layla, Roth'un geri dönmesiyle tekrar nefes alabildiğini hissederken, duyduğu kırıcı sözlerle hem sevinci hem de nefesi kursağında kalıyor. Roth'un asıl amacını kitabın sonunda anlıyoruz tabi. Karşılaştıkları o anlarda aralarındaki soğukluğun bir sebebinin olduğunu sezmiş olsam da az biraz Roth’a kızdım, yalan yok. Roth'un Layla'yı kendinden uzaklaştırması için sıktığı palavralara ancak saf biri inanabilirdi. Aaa evet, kişi Layla! Bir iblis -yakışıklı olan bir iblis- senin hayatını kurtarsın, peşinde pervane olsun, elinde fırsatı varken seninle işi pişirmesin kendini geri çeksin, seni gerçekten sevsin, ansızın saçma bir kaç sözcükle seni itsin ve sen inan. Layla işte, inandı.

Layla Roth'un onu geri püskürtmesiyle yıkım yaşıyor, sonra koşuyor, Zayne'nin kollarında teselli buluyor. Zayne ise çakal, bulmuş fırsatı elbette ki değerlendiriyor, Layla'ya yaklaşıyor. Zayne’nin bencil biri olduğunu biliyorduk ama fırsatçı kişiliği sonradan çıkıyor. Neyse.

Kitap boyu Layla'nın ikilemini okuduk, bazı yerlerde sinirim bozuldu bazı yerlerde Layla'nın hissettiği o çaresizliği hissettim.


Layla'nın kafa karışıklığı, Zayne'nin bir şeyler yaşama hevesi derken benim dikkatimi tek bir yerde toplandı. Roth ne kadar alaycı ve vurdumduymaz yapıldıysa da Layla'yı Zeyne'nin yanında görmeye dayanamıyordu. Roth, cehennemi boylamadan önce sihirli yılanı Bambi Layla da kalıyor. Geri döndüğünde de yılanı geri istemiyor. Asıl amaç Layla'yı o yanında yokken Bambi'nin koruması...

Layla kim olduğu, Roht geri dönüş amacını sonraları öğreniyoruz. Kurgu öyle bir tasarlanmış ki taşlar yerine oturunca anca biriken soruların cevaplarını alabiliyoruz. Yan karakterlere değinmeyeceğim ki asıl kilit noktalar onlar. İpucu vermeden de anlatabileceğimi de sanmıyorum.

Kitap 506 sayfa, kısa zamanda okuyup bitirdim. Kitap son derece akıcı ve sizi içine çeken bir anlatımda. Bir sonraki sayfaya geçmek için heyecanlanırken nelerin olabileceğini merak ederken buluyorsunuz kendinizi. O tempo hiç düşmüyor.
Kelimenin tam anlamıyla duyurucu bir romandı. Şiddetle tavsiye ederim.
Düşün ki on yedi yaşındasın, damarlarında hem iyinin hem kötünün, hem İblis'in hem Muhafız'ın kanı dolaşıyor… Düşün ki iki aşk arasındasın; bir yanda çocukluk aşkın, bir yanda nefes kesici yakışıklın… İşte şimdi Layla'yı anlamaya başladın! Doğru ile yanlışın, kalbi ile mantığının arasında kalmış Layla'yı…

Layla, darmadağın olmuş hayatını toparlamaya çalışıyor. Çünkü onun gizemli güçleri değişmeye başlıyor, Muhazıf klanı tehlikeli sırları ondan gizliyor ve hiç beklemediği bir anda Roth, dünyasını sonsuza dek değiştirebilecek haberlerle geri dönüyor. Karanlık Elementler serisinin ilk kitabı Kimi Öptüğüne Dikkat Et! 'in ardından, Kime Dokunduğuna Dikkat Et! ile Layla gerçeğe biraz daha yaklaşıyor. Onunla yürümeye var mısın?
(Tanıtım Bülteninden)

0 comments:

Yorum Gönder