Benimle Kal - Lisa Kleypas | Kitap Yorumu

 

Yazar Adı: Lisa Kleypas
Kitap Adı: Benimle Kal
Özgün Adı: Mine Till Midnight
Seri Sıralaması: The Hathaways Serisi #1
Baskı Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 343
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Kitaba Puanım: 5/5

Tarihi aşk romanları okuyanlar bilir, bu türün en iyi yazarlarından biridir Lisa Klaypas. Kitabı okurken anlayabiliyorsunuz  bu denli sevilmesi, benimsenmesi ve örnek gösterilmesini.

Benimle Kal, beş kitaptan oluşan The Hathaways serisinin ilk kitabı. Ve yazarın çoğu kitabında olduğu gibi serinin baskısı maalesef yok. Hani denk gelir de bulursanız üzerine anlamanızı kapıp saklamanızı tavsiye ederim. Kitapların çok iyi olduğunu daha nasıl anlatayım. Keske sevgili Epsilon Yayinevi yazarın kitaplarının baskısını yenilese de türü yeni okumaya başlayan okurların iyi yazarlari okumalarına şans verse. 🙃

Neyse, gevezeliğe son verip yorumuma dönüyorum. 🤭 Ebeveynlerini kaybeden beş kardeşlerin yaşadıklarını konu alan Hathaway serisinin ilk kitabında ikinci büyük kardeş olan Amelia'nın hikayesini okuyoruz. Sevgilisini amansız bir hastalıktan kaybeden Leo büyük bir bunalımdadır ve ardından hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Ağabeyinden haber alamayan Amelia, uzun yıllardır yanlarında çalışıp artık aileden biri olan Merripen ile bir gece Londra sokaklarında Leo'yu ararken, yolları kitabımızın baş kahramanı Cam Rohan ile kesişir... Amelia'ya ağabeyini bulma konusunda da yardım edeceğini söyleyen centilmen baş kahramanımız Cam bir çingenedir.

Cam'ın hayat felsefesi çingene özlerinden geliyordur ve özgürlüğüne düşkündür. Asillerle olan ilişkileri iyi olsa da sınırlarını biliyordur. Ansızın hayatına dahil olan Amelia tüm dengesini bozacaktır.

İlk karşılaştıkları andan beri aralarında bir çekim vardı. Amelia içinde derinlerde kalan hisleri canlandıran tutkuyu dirilten bu adamla ne yapacaktı? Aşka tövbe etmişken, üstelik geçerli bir sebebi varken yeniden bir şans verecek miydi kendine?

Beklemediğiniz bir anda ummayacağınız kişilerle hayat güzel sürprizler getirirdi insanın hayatına. Cam ve Amelia birbirlerini beklemedikleri anda ummadıkları bir zaman diliminde buldular. Güzel bir kitaptı Benimle Kal, Amelia ve Cam'ı çok çok sevdim ben. Onların hikayesini merak ediyorsanız, şiddetle öneririm. Mutlaka okuyun.


Kapı savrularak açıldı. Amelia gölgelerin değiştiğini, odanın içinde birinin varlığını hissetti. Korkuyla döndüğünde Cam Rohan’ın kapıda durduğunu gördü. Kalbi müthiş bir güçle atmaya başladı. Rohan bir rüyadan fırlamış gizemli bir hayalet gibiydi.
Yavaşça kıza yaklaştı. O yaklaştıkça Amelia etrafındaki her şeyin yerinden söküldüğünü, uzaklaştığını, onu her tehlikeye açık ve savunmasız bıraktığını hissediyordu.
Uzun bir sessizlikten sonra Cam nihayet konuştu. “Romanlar seni çağıran yoldan gitmeni, hiç arkana bakmamanı söyler. Çünkü seni ne gibi maceraların beklediğini bilemezsin.”
New York Times gazetesinin en çok satan kitaplar listesinin gözde yazarlarından Lisa Kleypas, geleneklere kafa tutan iki âşığın büyüleyici ve baştan çıkarıcı hikâyesiyle ayaklarınızı yerden kesecek.
“Gerçekten yetenekli bir öykücü.” – Publishers Weekly

☆☆☆

The Hathaways Serisi

#1 Benimle Kal / Mine Till Midnight
#2 Vazgeçmem Senden / Seduce Me at Sunrise
#3 Gecemi Aydınlat / Tempt Me at Twilight
#4 Daha Sabaha Çok Var / Married By Morning
#5 Meğer Ne Çok Sevmişim / Love in the Afternoon

0 comments:

Yorum Gönder