Dublin Caddesi - Samantha Young | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Samantha Young
Kitap Adı: Dublin Caddesi
Özgün Adı: On Dublin Street
Seri Sıralaması: On Dublin Street #1
Baskı Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 364
Yayınevi: Dex Yayınevi
Kitaba Puanım: 5/5
Joss geçmişte yaşadığı acıları bir kutuya kilitleyip her şeyi unutmak için Amerika'dan iskoçya'ya yerleşmişti ve şimdi yeni bir ev arıyordu.
Bulduğu ev Dublin Caddesi'ndeki havalı binalardan birindeydi.
Yolda bir adamla karşılaştı.
Takım elbiseli, bronz tenli, çıldırtıcı İskoç aksanlı, maço tavırlı, seksi bakışlı Braden'la.
Joss, Braden'ın her zaman kolunda taşıdığı Barbşe kılıklı kızlardan biri değildi, olmaya da hiç niyeti yoktu.

Ama insan arzularına nereye kadar gem vurabilir?
Kalbiniz başka, beyniniz başka şey söylüyorsa, hangisinin sözünü dinlesiniz?

Trajedi. Seks. Tutku. Kahkaha. Kıskançlık.
#1
New York Times Bestseller
The Wall Street Journal Bestseller
Amazon Bestseller
USA Today Bestseller

Ve 30 ülkede milyonlarca okuyucuya ulaşmış, son yılların en çok konuşulan aşk hikayesi.
(Tanıtım Bülteninden)
"Ağzın iyi laf yapıyor. Hakkını vermek gerek."
"Ellerim de iyi işler. Onunda hakkını verecek misin?"

••

Jocelyn Butler, ailesini korkunç bir kazada kaybetmiştir ve aradan geçen dört koca yılda acısı dinmemiş yarası kabuk bağlamıştır.  İskoçya'ya taşınan Joss, hayatına yeni baştan başlamaya çalışırken, geçmişini bilerek görmezden gelir ve şeytanlarıyla yüzleşemez. Yalnız kalmak onun içindir, etrafında olan insanlara onları kaybetme korkusundan dolayı bağlanmamaya çalışır. Bir kere kaybın acısını yaşamışken benzerini bir daha yaşamamak için aşılmaz zırhı vardır.

Dublin Caddesi'ndeki yeni dairesine taşındığı zaman geri dönülmez bir şekilde tüm dünyası değişir. Yeni oda arkadaşı Ellie ve onu amansızca takip eden Braden Carmichael ile yeni hayatı son derece renkli hâle gelecektir. Eğer hayatında onlarla bir gelecek istiyorsa tabi. İnsanları kendinden uzaklaştırmakta sorun yaşamazken, onlarla bir aradayken neden zordur?


Birçok kitap karakterine dut gibi vurulup aşık oldum diye gezmişimdir ama Braden'la tanıştıktan sonra geçmeyen bir kitap sarhoşluğu var üzerimde. 🥴 Kaç kere okusam aynı duyguları hissettirip aynı heyecanı yaşatan en sevdiğim karakterler listemin baş sıralarında yer alır. 🤤 Alaycı ve edepsiz olması, yakışıklı ve öhhö biri olması, ona yakışan kibiri, bayılmaya değer bir kitap erkek arkadaşı Brendan beycim. Henüz onunla tanışmamışsanız, çok şey kaybediyordunuz.

Kitaptaki tüm karakterler her biri ayrı bir şahanelikle, her birinden ayrı keyif aldım. Joss kadar güçlü olmayı basarabilirmiydim diye düşünürken bile ruhum sıkıştı. Yaşadığı hayatla yüzleşmek zorunda kalmak, kolay iş değildi. Bütün aileni bir günde kaybetmek düşünülemez bir şey ve nereden, nasıl devam edeceği konusundaki kararlı tavrı takdire şayan, elbette hayatta daha fazla hasar ve yara almamak için diğer herkesten uzaklaşmak kendi tercihi. O yüzden bazı bazı mantıksız davranışını görmezden gelebildim. Ama Braden ve Ellie'e karşı sert tavrında, onları içeri almadığında kalbimin kırıldığını inkâr edemem. 😔

Seksi, esprili, komik, duygusal ve uzanıp yüreğine dokunan (BRADEN, TUZLU KAHVEN HAZIR, GEL BENİ BUL) karakterleri seveceğinize eminim. Romantizm seven herkese ŞİDDETLE TAVSİYE ederim. Bunu kaçırmak istemezsin, inan bana. 😉

☆☆☆

On Dublin Street Series

#1 On Dublin Street / Dublin Caddesi
#2 Down London Road / Londra Caddesi
#3 Before Jamaica Lane / Jamaica Caddesi
#4 Fall from India Place 
#5 Echoes of Scotland Street 
#6 Moonlight on Nightingale Way


0 comments:

Yorum Gönder