Bilinmeyen Numara Serisi; Nar, Bal, Kar - Emre Gül || Seri Yorumu


Kitap Adı : Nar, Bal, Kar
Yazar Adı : Emre Gül
Seri Bilgisi : Bilinmeyen Numara 1, 2, 3
Sayfa Sayısı : 368, 352, 368
Yayınevi : Ren Kitap
Baskı Yılı : 2022
Seriye Puanım : ☆☆☆☆
Emre'nin kitaplarını önceden beri merak ederdim fakat kapaklardan sebep ertelerdim. Bu seri için ilk söyleyeceğim fikrim, içeriği yansıtan kapaklarla kkitapların okurla buluşması olur. Nar uçlu kolye, Çınar'ın dizlerine yatan Balın, fotoğraf kareleri, kar küresi, dostluklarının simgesi için aldıkları bilekliler, kitapta olan bu detayların kapakta da var olması çok hoşuma gitti. Elbette ki diğer kapaklarda güzeldi fakat pek hoşuma gittiği söylenmezdi. Ren Kitap baskısı ise tamamen içeriğin dışa yansıması olmuş. Bu yüzden kapağa ruh üfleyen Arife'ye bir kez daha sevgilerimi sunuyorum.

Kapaklar kadar kitaplar da beni yakaladı, karakterler her iki koluma girerek hikayelerine ortak etti.

NAR

İlk kitapta Çınar ve Bal ortak bir proje için yaz tatillerinde belirlenen grupla bir yere gidiyorlar. İkili acayip mutlu ve heyecanlı, ödev dahi olsa beraber olup vakit geçirecek aynı zamanda tatillerini yapacaklardır. Derken eklendikleri grupta kişilere bakarlar ve bir mesaj gelir Balın'a. Kayıtlı olmayan bu numara değişik bir isme sahip olduğu hakkında bir mesaj atar. Bunun bir şaka olabileceğini düşünen ikilimiz üzerinde durmaz.

Çınar ve Balın çocukluktan beri kopmayan bir dostluğa sahiplerdir. Birlikte büyürken yıldızları izleyerek hep dilek tutarlar. Sonsuz olmaktır dilekleri ve ilelebet birbirlerinin hayatlarında en değerli kişi olarak kalmayı isterler. Dışarıdan bakan herkes onların dostluğunu yanlış yorumlayıp bir ilişki içinde varlar mı merak ederler fakat bizim ikili inatla dost olduklarını başka gözle bakamayacaklarını söyler dururlar. Dostluk ilişkileri imrenilecek, gıpta edilecek bir ilişki fakat içerde birbirlerine karşı hissettiklerini daha ilk kitaptan ele veriyorlardı kendilerini. Belliydi bir yerde...

Okuldan hocaları, Murat'ın düzenlediği bu proje ödevi kapsamındaki tatil görünümlü sorunlar düğümü aslında ikiliyi içinden çıkılamayan durumlara sürükleyecektir. Tanıştıkları her yeni yüz, her isim bundan sonraki hayatlarındaki değişime tanıklık edecekler.

İlkin Emir, ben bu çocuğu çok sevdim. Hazal, bu kızı inanılmaz tatlı buldum ve devam kitabında daha çok sevdim. Beren için pek olumlu hislere sahip değilim. Baran sessiz sakin durup tüm şüpheleri üzerinde toplayan bir karakter fakat onun da hiçbir şeyden haberskz olduğunu seri finalinde öğreniyoruz.


BAL

Bilinmeyen numaradan dur durak demeden mesajlar gelmeye devam ediyordu. İş artik çirkin yere de gidiyor, mesaj muhatabı artık tek bir kişi değil. Balın ile birlikte Çınar da mesajcı dedikleri kişiden sürekli mesajlar alıyordur. Tehditler tehditler... Bunları okurken hep sorguladığım şey, neden 'polise haber vermemeleri' yani durup bakınca sıkıntı yaratacak durumlar vardı ki devamında da oluyor. Seride benim beğendiğim kitap Bal, hissedilmeyecek ama boşlukların doldurulsa daha iyi olacak dedirten eksikler olsa da benim için en heyecanlı en dokunaklı kitap Bal.

Balın'ın önyargıları yorsada, Beren'in da fevri çıkışları olup Balın ile birlikte o önyargılara körükle gitse de (bu iki durum tatsızdı), Emir'in saf duyguları o hissedilir aşkı, Çınar'ıtn yavaştan kendi duygularını fark ediyor olması ve Hazal'ın temiz aşkını okumak güzeldi. Baran ise tamamen sürpriz oldu, okuyanlar muhtemelen anlar. 🤭


KAR

İkinci kitapta zirveye çıkıp tam oralarda tadı çıkıp artik kötülerin cezasını çekeceğini daha bir aksiyon olacağını beklerken, tamamen farklı bir tablo ile karşılaştık. Neyse ki Emir de benle hemfikir olacak ki olan olmuş kalan kalmış zurnanın zart dediği yerde 'polise gitsek ya' dedi ya, beni benden aldı. Keşke en başta bunun farkına varılıp şikayet oluşturulup suçlu bulunsaydı Hazal belki de yaşıyor olurdu. Ki neredeyse Baran da canından oluyordu!

Bu arada Emir ve Beren cephesinde sıcak yakınlaşmalar derken sevgili oluyorlar, Çınar artık aşık yavrum farkında kendinden ama ben bunu nasıl yaparım modunda, Balın ise henüz inkarlarda gibi bir şey derken kitabın ortalarında sevgili oluyorlar. Bu arada kötü adam bilinmez bir numaradan çıkıp bir kimliğe bürünüyor, hemen burunlarının dibine geliyor hatta beraber tatillere gidiliyor...

Sevgi, dostluk, ilk aşk vs derken evet güzel bir seri okuduk. Beri yandan psikolojik sıkıntısı olan bir genç var, ihmalkâr baba var, bu baba sayesinde tertip edilen yolculuk sonunda canından olan genç bir kız var. Olumsuzlar da geriye çekilip bakınca görülüyor. En azından ben suçlunun cezasını çekmesini okumak isterdim. Ya da bok yoluna gidip geberebilirdi.

Eksilrr ve artılar derken Kar beklentimi pek karşılamadı, Nar seri giriş kitabı olarak ortalama bir kitaptı ama Bal, fav kitabım seride, kessinlikle sebebi de Çınar & Hazal & Emir. Bu üçü için okunur seri.



Genel Degerlendirmem;

Tek solukta okunup bitebilecek bir seri #bilinmeyennumara serisi ve kitapları #Nar #Bal #Kar 🖤

Giriş gelişme ve sonuç olarak ilerleyen seride yavaşça kendi duygularının farkına varan iki gencin başta imrenilecek dostluğunu okuyor, ilerleyen sayfalarda da birbirlerisiz olamayacaklarını görüp duydukları saf aşka şahit oluyoruz.

Seride beni en etkileyen ve en çok sevdiğim kital Bal oldu, çünkü asıl ortaya çıkması gereken duygular o kitapta sebepler bularak topraktan filizleniyor. Yoksa uzuuuun uzun zaman geçerdi eminim. Okura vaad edilen duygular çok güzeldi; oldukça saf ve temiz bir aşkın yanında sonsuz bir arkadaşlığı sunuyordu yazarımız satırlar aracılığıyla. Tabi bunun yanı sıra hoşunuza gitmeyen önyargılar da bulabilirsiniz. Mesela Balın ya da Beren karakterinde olduğu gibi, sevemediğim iki karakterdir kendileri. Şımarık oluşları hani yakıştırmış olsam da, tanımadan yaftalama huyları gram hoşuma gitmedi, çok keskin düşünceleri vardı. Özellikle ana karakterimiz Balın'ın... Kendi hoşuna gitmeyen biriyle Çınar'ın konuşmasını istemezken benzerini kendisi bir güzel yapıyordu. Tabi bunlar kitabın detayları olup okurken kendinizin şahit olmanız gereken kısımları.

Ben seride en çok Çınar'ı sevdim. Çok yalın ve ayna gibi bir karakterdi, ne veriyorsanız onun yansıyacağı biriydi. Emir ve Hazal sonrasında gerçekten tanıdığımız (ben bir tık detay da istedim sanki) Baran vardı bayıldığım karakterler. Serideki favorim de kesinlikle Bal. Bir de değinmem gereken kısım karakterlerin davranışları var, ileri bir yaşta iseniz bir acabalara sürüklüyor fakat karakterlerimizin davranışlarının yaşlarıyla örtüştüğünü düşünüyorum. Şöyle bir kafamızı çevirip baktığımızda benzer davranışlarda olan birçok genç var.

Meraklılarına keyifli bir okuma vaat eden seriyi, tavsiye ederim, zaten çarçabuk okuyacaksınız.

0 comments:

Yorum Gönder