Yaz Aşkım - Rachel Gibson | Kitap Yorumu


Özgün Adı : True Confessions
Kitap Adı : Yaz Aşkım
Yazar Adı : Rachel Gibson
Seri Bilgisi : Gospel, Idaho #1
Çevirmeni : Pelin Direnoğlu
Sayfa Sayısı : 352
Yayınevi : Nemesis Kitap
Baskı Yılı : 2014
Kitaba Puanım : 4/5
Idaho'da iki şeye yaygın olarak inanılır.
-Idaho dünyanın en güzel yeridir.
-Dünyadaki tüm kötü şeyler Kaliforniyalıların başının altından çıkmaktadır.
Idaho'da işler bu şekilde yürürken, gazetelere yazdığı küçük öykülerle meşhur olmuş Hope Spencer, kafasını toplamak için tatile çıkmaya karar verir. Üstelik tatil yapmak için daha önce hiç gitmediği Idaho'yu seçmiştir. Unutmadan söyleyelim. Hope Spencer, Kaliforniyalıdır.
Birazcık ilham için başladığı bu tatil, Hope'un kontrolünden çıkmak üzeredir.
(Tanıtım Bülteninden)

Hope Spencer, yazamama durumu içerisindedir. Bunun üzerine hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı peşindeki takipçi de canından bezdirmiştir. Hem bir nefes almak hem de ortalık yatışana kadar Los Angeles'tan çıkmak ona iyi gelecektir. Böylece altı aylık bir konaklama için kuzeybatıdaki küçük bir kasaba olan Gospem'e, Idaho'ya gider. Ve şansına hayatında vazgeçilmez bir yere sahip olacak Şerif Dylan Taber ile karşılaşır. Tabi adamın kadının görünümü dolayısıyla bir fikre kapılır, gösterişli arabasıyla göz kamaştıran Hope'e şöyle bir bakar ve bir hafta kadar belki dayanabileceğine dair yardımcısıyla bahse girer.

Hope yalnızlığının o baskıcı ağırlığını uzun zamandan sonra ilk kez hissetmiyordur. Bunda, Dylan'ın payı büyüktür. Öyle ki ona ilham olmaktan çok, içinde bir şeyleri harekete geçiren muhteşem şerifle tanıştığı için son derece memnundur. Hope ve Dylan arasındaki çekim artıp birbirlerine yakınlaştıkça bir takım saklı kalanlar ayak bağı olur. Her ikisinin de geçerli sebeplerinden dolayı sakladıkları sırlar vardır. Hope aralarında soruna sebep olacak bu sırlardan sebep güvenip güvenemeyeceğini merak edermek Dylan için alacağı risk önemli olup kaybedecekleri fazladır. Bekar bir baba olarak hayatı, 7 yaşındaki oğlunu korumanın etrafında döner.

Hope ile ilişkisi ne olacaktır? Birbirlerine güvenmeyi öğrenip mutlu olacaklar mıdır? Birbirleri için yaratılmışlarken aralarındaki bu durum, aşklarına ne gibi engel yaratacaktır?
Rachel Gibson benim comfort yazarlarımdan biri, çıkmış olan her kitabına sahibim. Defalarca kere okuduğum kitabı da var saklayıp ilk defa okuduğum kitap da. Yaz Aşkım klişe bir kurguya sahip, atılan adımlar ilerlenen yol tahmin edilesi fakat karakterler işte sizi kendine çeken kısmı. Tabi Rachel'a has o kurgudaki nuanslar da gözden kaçırılmamalı.

Hikaye boyunca hem Hope'u hem de Dylan'ı eşit miktarda sevdim. Hope, benzersiz bir karakterden ziyade fazla bildikti, o cepte. Dylan ise işte kendine asıl çeken kısım o. Oğlu için aşırı korumacı olaması, içimi yumuşacık etti. Hayallerdeki o adam vardır ya, ismi bu kitapta Dylan oldu! Efenim ben daha fazla anlatmayayım, size yazarı tavsiye ederim. Eğer ki elinizde var ve bekliyorsanız ben gibi, okumanızı öneririm.
Sevgilerle. 💋

0 comments:

Yorum Gönder