Yeni Bir Davet! Mim - Kendi Kitabını Kendin Yarat



Yine Mimlendim!!!! Kendi Kitabını Kendin Yarat Etkinliği!





İlle Kitap tarafından "Kendi Kitabını endin Yarat" etkinliğine mimlenmiş bulunmaktayım. Bunun için İnci ablacığıma çok teşekkür ediyorum. Sorular zor görünüyor fakat cevaplarım da zor olacak :P


 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~



1) Bir kitap yazmaya karar verdiniz. Türü ne olurdu?

Aslında bu soruya verilecek birden fazla cevap var. Üstelik karşınızda ben gibi kararsız bir kişi varsa inanın çok çok cevap gelir. Mesela romantik komedi yazmayı ister ve kolları sıvıyayım derken bir bakmışım ki kafamın içinde fantastik kurgular dolanmakta. Ya da bir fantastik yazayım deyince seri katillere bağlayıp gerilime uçuyurum. Bence ruh halime göre galiba ne türü yazacağım :)

2) Bu kitabı bir serinin başlangıcı mı yoksa bağımsız bir roman şeklinde mi yazardınız?

Karakterleri sevmeme göre değişirdi eminim. Örnek vereyim, Kendim amatör bir yazanım :D evet! yazıyorum hem de baya uzun bir zamandır ^_^ Neyse... en son yazdığım kurgumda tek bir herif üzerinden her şeyi yazayım istedim. Karakter ağzından değil de ilahi bakış açısıyla adamın hayatını kaleme alayım derken planda olmayan yan karakterler çıktı ortaya ve ben o karakterleri de çok sevdim. Böylelikle sanırım Kalbime Dokun seriii olma yolunda emin adımlar atmakta :)

P.s: Bahsettiğim kurgum Facebook da kendi sayfam Hayat-I Roman da yayınlanmaktadır. Ayrıca Wattpad da Kalbime Dokun olarak yayında ;)
evet! gizli reklamımı da yaptığıma göre diğer sorulara geçeyim ben :)

3) Kitabınızın baş karakterinin ya da karakterlerinin isimlerini ne/neler koyardınız?

Bilindik isimler. Genelde hayatımda olan insanların isimlerini kullanmayı severim ve kullanırım, kullanmaya da devam ederim gibi. Bir Çetin, bir Koray, bir Soner ya da Cengiz. Onlar hep duyduğun isimler ve çevremde olanlar.
Yabancı karakterlerse anlamlarının güzel olduğu isimleri tercih ederim. Ya da aşık olduğum isimleri. Adrian, Sam ya da Jake gibi....

4) Her yazarın etkinlendiği başka yazar ya da yazarlar mutlaka vardır. Peki sizinkiler hangileri?

Etkilenmek kısmında ben de işe yaramadı hiç bir zaman. Nedendir bilmem ne okusam etkisi altında da kalsam bambaşka şeyler ortaya çıkıyor. Ama örnek aldığım yazarlar var ve sevdiklerim. Rachel Gibson ve Linda Howard başka yerdedir benim için. Belki de ilk okuduğum yazarlar olmasından kaynaklı bilmiyorum ama onlar bambaşka yerde.
Sevdiğim yazarlar... Judith McNaugt var, Monica McCarty var, Sabrina Jeffries var, Karen Hawkins var, Sandra Brown var... Ve galiba kitaplarını alıp imzalattığım tüm Türk yazarlarımız ^_^

5) Kitabınızın nerede geçiyor olmasınız isterdiniz? (Hangi ülke,şehir,köy vs). Ya da kitabınız kurgusal bir dünyayı anlatıyorsa orası nasıl bir yer olurdu?

Başkent Ankara! Doğma büyüme buralı olduğum için bu şehir başkadır gözümde. Bir de karadeniz! ahhh ahhh diyerek uzun bir ah çekebilirim. Yeryüzünde cennet vardır deseler adres olarak memleketimi gösteririm. Bir de Amerika'yı merak ettiğimde orada geçebilir :)



6) Kitabınızı ilk olarak kime imzalayıp verirdiniz?

Yakında kitabı çıkmış İlknur Birdal'ın yaptığı gibi önce kendime imzalardım :) Evet böyle bir çılgınlığa öncülük eden yazarımdan feyz alabilirim :) Ondan sonra okurlarıma galiba :) artık ilk kimi görürsem imzalayıp kitabı eline tutuştururum :P

7) Gelelim en önemli soruya, kitabınızın ismi ne olurdu?

Kitabımın ismi özgün olmalı, ilk benim aklıma gelmeli ve ben koymalıyım. Basit bir şey değil. İnce üzerinde düşünülmüş bir şey ya da rüyama girdiğinde aklımda kalan o isimler. Misal Acemi Hırsız, Ruhumun Aynası ya da Kalbime Dokun gibi.

8) Sizce kitabınızı en güzel şekilde anlatan 3 kelime ne olurdu?

Satırlar dolusu sayfaların dolup taştığı bir kitabı benden üç kelime ile açıklamamı mı istiyorsunuz? ah! Yapmayın. Pekala, tamam. Elimden geldiğince açıklayayım.
"Dokun, aşkı hisset" ;)
Oldu mu?
Bence oldu ama :)


 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~





İşte benim en sevdiğim kısma geldik :) Sırada kimi mimleyeceğim var :)



Ve Tekrar İnci ablacığıma çoook teşekkürler ;)










6 comments:

  1. Kuzumm, etiketlediğin için teşekkürler ;)
    Ben yapmıştım ama :/
    http://www.hayalperestinzamanyolculugu.blogspot.com.tr/2015/01/kendi-kitabn-yarat-mim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pühh gene mi kravana der susutummm :D
      Olsun yapmış kadar oldun ehhe

      Sil
  2. Bende bahane ariyordum blogda yazmak için :) süper bi bahane oldu bebemm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ehe demi ablam ne güzel bahane buldum ben sana :d hani yaz yaz yaz :D

      Sil
  3. mim için çok teşekkürler ama
    daha önceden mimlenmiştim ve yapmıştım :)

    YanıtlaSil