Ahlaksız Teklif - Nicole Jordan || Kitap Yorumu


Yazar Adı: Nicole Jordan
Kitap Adı: Ahlaksız Teklif
Özgün Adı: Seduction
Seri Sıralaması: Notorious #1
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Çeviren: Fulya Özgener 
Sayfa Sayısı: 294
Baskı Yılı:  2009
Kitaba Puanım: 5/5


Sadece kendi zevklerinin peşinden giden, Lord Sinclair sevgili küçük kız kardeşi Olivia bir erkekle yaşadığı yasak buluşma sonucu sakatlanıp itibarını zedeleyene kadar Londra’nın çapkınlarındandı. Sonra, kız kardeşini sakat bırakan genç asilzade Aubrey’yi yok etmek için her şeyi yapacağına yemin etti ve tüm servetini elinden aldı.
Ağabeyinin öcünü almak isteyen Vanessa Lord Sin’in sakat kız kardeşine refakatçi olmayı teklif ettiğinde, Damien bunu tek bir şartla kabul eder; Vanessa ağabeyinin borçlarını ancak onun metresi olursa silebilecektir.
Vanessa’nın bu ahlaksız teklifi kabul etmesi sonucu aralarında tutku dolu ve tehlikeli bir oyun başlar. Peki, bu anlaşma bittiğinde kalpleri bundan etkilenmemiş olarak yaşamaya devam edebilecekler midir?



Kitap ile ilgili yorumuma geçmeden önce ben de uyandırdığı duyguları dile getirmeliyim. Kitabı gerçekten beğendim.
En sevdiğiniz çikolatayı aldıktan hemen sonra inceden bir fikir sızar ya zihninize 'ben bunu sonra yerim' dersiniz ve ertelersiniz ama canınız çekiyordur ve en sonunda dayanamayarak afiyetle mideye indirirsiniz. Tam o anda 'bu bana kilo aldırır mı?' diyerek kendinizi sorugularsınız. İşte bu kitabı elime aldığım ve bitirdiğim evre tam olarak bu. Kitap bitiminde ise bu kitap bana ne katar düşüncesi yer etti zihnimde. Çoğu kişi aşk romanlarının içi boş salt erotizm olduğu kanısında sağlam fikirler güdse de öyle değil!
Evet. Bu kitabın birçok katkısı oldu. Tipik 'Bestseller' olmasına rağmen katkısı oldu. Örneğin aile bağlarının önemli oluşunu bir kez daha kavradım. Her şeyden önce dürüst olunması gerektiğini. Evet. Tipik aşk romanında kadınla adamın dibine kadar aşka battığı bu kitapta faydalı olduğunu düşündüğüm püf noktaları vardı.
Yazarı anlatmama gerek yok zaten. Methini bilmeyen yoktur. Ve bu türü seven çoğu kişi gözü kapalı tavsiye eder okunması için. Eh o kafileye ben de katıldım. 
Gel gelelim kitabın konusuna.
Çapkınlığı ve ahlaksızlığı dillere destan olan Londra'nın en hızlı çapkını Lord Sinclair'ın hayatı kardeşinin talihsiz bir kaza sonucu sakat kalmasıyla değişiyor. Kız kardeşinin elim bir kaza sonucu sakat kalması adamımızı hırslanmasını sağlar ve öfkelendirir. Kardeşinin bu halde oluşuna neden olan kişiden yaptıklarının hesabını soracaktır fakat kendini farklı bir durumun ortasında bulur.
Vanessa Wyndham ağabeyinin kumar borcu için Lord Sinclair ile görüşecek ve adamı en azından zaman vermesi için ikna etmeyi düşünüyordur. İşin iç yüzü ise başkadır. Bir boğa kadar öfkeli olan adamı ikna edemez. İstediği dışında bir durumun merkezi olurken Sinclair'ın Ahlaksız Teklif'ini kabul etmek durumunda kalır.

Kitap enfes bir tattı benim için. Çokça beğenimi kazandı. İçerik olarak erotik sahneler var, zaten tarihi ask romanlarının çoğunda bu unsur mevcut. Aslında çoğu aşk romanında bu mevcut. Çok fazla rahatsız olacağınızı düşünmüyorum.
Bu türü seviyorsanız, okumanızı tavsiye ederim.

Şimdiden keyifli okumalar ^_^
***
Notorious Serisi;

1. Ahlaksız Teklif - The Seduction (Notorious #1)
2. Tutku Mevsimi -The Passion (Notorious, #2) 
3. Arzunun Kıyısında - Desire (Notorious, #3)
4. Şehvetin Esiri - Ecstasy (Notorious, #4) 

5. Günah Prensi - The Prince of Pleasure (Notorious, #5)



0 comments:

Yorum Gönder