Tutku Mevsimi - Nicole Jordan || Kitap Yorumu


Yazar Adı: Nicole Jordan
Kitap Adı: Tutku Mevsimi
Özgün Adı: The Passion
Seri Sıralaması: Notorious #2
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Çeviren: Gonca Sağlam 
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2010
Kitaba Puanım: 5/5
Ahlaksız Teklif adlı romanıyla Epsilon Yayınevi okurlarının gönlünü fetheden Nicole Jordan yeni romanı Tutku Mevsimi ile yine romantik sayfalar vaat ediyor.


Nicolas’ın Aurora’ya sunduğu cennette dolaşmak Jordan’ın satırlarını takip etmek yeterli.

Büyük bir sevgiyle bağlı olduğu nişanlısını kaybeden Leydi Aurora Demming, babasının baskısından kurtulmak için kendinden yaşça çok büyük bir adamla evlenmeyi kabul etmek zorunda kalır. 

Korsanlık ve cinayet suçlamasıyla idam edilmek üzere olan mahkum Nicholas Sabine ile karşılaşınca, onun için özgürlük umuda doğar. Nicholas ile yalnızca bir gün evli kalacak, onun ölümünün ardından da kardeşi Raven ile ilgilenecektir. Ancak her şey çok farklı gelişir ve Aurora kendini daha önce hiç yaşamadığı bir tutkunun pençesinde bulur.

Nicole Jordan, okuduğum tarihi aşk roman yazarlarından en sevdiğim olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Serinin ikinci kitabı ile -aslında ilk kitap vazgeçilmezimdi ama oldu bir şeyler- favori yazar listeme kesin bir giriş yaptı!


Tutku Mevsimi’ni okuyana kadar Damien Sinclair diye gezinen ben, henüz Nicolas Sabine ile tanışmamıştım! Evet, Ahlaksız Teklif'i gerçekten çok beğendim hatta 5 puan vermiştim ama bu Tutku Mevsimi’ni okumadan önceydi.

İlk kitapta bahsi çok az geçen Nicolas Sabine karşımızdaydı. Amerikalı bir kaptan olan Nick, korsan olduğu ve İngiliz donanma askerlerini öldürmekten dolayı ele geçirilen esas adamımız. Parçayı fena halde yakalatan Nick’i, saygınlığı ya da savaş sırasında yaptığı kahramanlıklar kurtaramayacaktır.

Aurora, nişanlısının ölümüyle yastadır. Babasının evlenmesi üzerine kurduğu baskı ve zulmünden kaçarak kuzeninin yanına Karayiplere gelen bir dük kızıdır.
Ölüme mahkum edilen Nick ve baskıdan kaçan Aurora’nın tek kurtuluşu evlenmeleridır. Nick, kardeşinin sosyetede saygınlığını koruması ve güvende olması için birine ihtiyacı vardır -ki bu da evleneceği kadından başka birisi değildir. Aurora ise evliliğinin ertesi gününde dul kalmasıyla o çok istediği özgürlüğüne kavuşacak ve de hem babasından hem dr evlenmek üzere zorlandığı yaşlı dükten kurtulacaktır. Karşılıklı olarak yarar sağlayan evliliklerinde ikisi de kârlı çıkacaktır. Fakat kaderin onlar için farklı planları vardır.
Kitabı çok beğendim ben, bulabilirseniz kitaplığınıza katmanlı ve okumalısınız!


0 comments:

Yorum Gönder