Geveze Kalemler #20 Kum Taneleri - Berna Aslıhan | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Kum Taneleri
Seri Sıralaması: Aşkın Hali Sen #1
Yazar: Berna Aslıhan
Yayınevi: Mendirek Yayınları
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 544
Kitaba Puanım: 3/5
Uzun bir aradan sonra Geveze Kalemler olarak yeni turlarla geri dönmeye karar verdik. Tatil bitti ve kolları sıvadık, kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk konuğumuz ise Mendirek Yayınları'nın yenisi Kum Taneleri kitabı.

Yazarı ilk defa okumanın verdiği bir merakla kitaba başlarken herhangi bir tereddüt yaşamadım, aksine bir beklentiyle başladım. Kapağını beğenince sanırım ambalaja takıldım 😂😂 Kitap için beğendim ya da beğenmedim diyemem. Eksi ve artılarıyla bir bütün olarak iyiydi benim için. Misal gözden kaçan eksikler vardı kitapta. Mantık hataları olsun, gözüme takılan çok yer oldu... Duyguların daha ön planda olmasını bekledim yalan yok ya da karakterlerin psikolojisi daha normal olabilirdi. İniş ve çıkışları, hızlı temposu başımı döndürdü.

Kitapta, kurgunun gidişatına, olayların şekillenmesine göre geçmişe dönüp bilgilendirmeler vardı. Burada; Arat'ın, Azra'nın ve Buğra'nın çocukluk hallerini okuyoruz. Bu kısımları da beğendim, geçmişe dönüp yaşadıklarına bakmak, o kısımları okumak kitaba farklı bir hava katmıştı.

Buğra, Barış ve Umut bu üçü arasında en çok Buğra'yı sevdim. Belki de daha ön planda olduğu için de sevmiş olabilirim. Azra ailesini bir kaza sonrası kaybettiğini sanıyor, bu yüzden de çok acı çekmiş. Çok üzülmüş. Ama durum bildiği gibi değil, farklı olaylar da var. Tabi bunu ilerleyen bölümlerde görüyoruz. Yazar, kitabın içine dostluk olgusunu iyi katmış ve güzel anlatmıştı, Buğra gibi bir ağabey ben de isterdim.

Azra için ne söylesem tam kestiremiyorum ama zorbalıklarının bir sınırı olmayan Arat'ı sevmediğim bir gerçek. Kızımızın ailesi öldükten sonra arkadaşları ailesi oluyor. El üstünde tutuyorlar, çok seviyorlar. Buraya kadar her şey normal, bir gün Arat, geçiyor kızımızın karşısına evleneceksin diyor. Sebep yok, sonuç yok, kızımızın iyiliği için ama kıza sert davranmalar, hatta bağırarak ne yapması gerektiğini söylemeler falanlar filanlar... Arkadaş bir dur, ne oluyoruz yani 😊😊

Arat'ın dengede durmayan hisleri her ne kadar başımı döndürmüş olsa da Azra'ya olan hislerine daha fazla direnememesi hoştu. Başlarda kabul etmeyişi, üçüncü kişileri araya sokması, kıskandırmaya çalışmış olması sinirlerimi gerdi. Gerek yoktu o olaya, sonuçta birbirlerine karşı hissettikleri duygular ortada. Burası biraz eğreti gibiydi. Sonuçta yetişkin insanlar ne gerek var böyle çocuk oyunlarına ama değil mi? 😃😃

Neyse sonrasında inat etmeyi bir kenara bırakmaları da iyiydi. Aşklarına boyun eğip mutluluğu yaşamaları güzeldi.
Kitabın mutlu bitmesi de artı puandı benim için.

Yazarın kaleminin gittikçe gelişeceğine, ilk kitabındaki o acemiliği belli eden kalemini atacağına ve bir sonraki kitabının da çok daha iyi olacağına eminim. Kendini geliştirip daha iyi yerlere geleceğini de ümit ediyorum. Diğer kitaplarında eksiklerini tamamlayıp daha iyi şeyler ortaya koyacaktır.

Yazarın yazım hayatında ve kitaplarında başarı yanından eksik olmasın.
Kalemine sağlık.


0 comments:

Yorum Gönder