Geveze Kalemler #23 Burcu Büyükyıldız - Cezayir Menekşesi | Kitap Yorumu

Yazar: Burcu Büyükyıldız
Kitap Adı: Cezayir Menekşesi
Seri Sıralaması: Aşkın Renkleri #3
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 512
Kitaba Puanım: 5/5

Bazı aşklar gerçekten gökkuşağı gibi, renk renk ve bu renklerin de kendilerine göre bir hikayeleri var. Cezayir Menekşesi de aşkın en koyu ve gizemli tonu olan morlara bürünerek biz okullarıyla buluştu. Ve o bekleme kitabı bitirdikten sonra ne denli değdiğini okuyan anlıyor. Ama keşke “bitmese” denilecek bir kitaptı.

Aşkın Renkleri Serisi'nin üçüncü kitabı Cezayir Menekşesi. Kuzey seri boyunca karşımıza çıkıp merakımızı cezbeden en gizemli karakterdi bende ve okuyunca onun bu denli baş döndüren bir adam olacağını fazla hayal etmemiştim. Kuzey Doğan çok başka bir adam. Kendinden çok emin, çok kararlı, ne istediğini bilen ve alan bir adam. Tuttuğunu koparan gözü kara bir avukat. Selin Soydan en sevdiğim kadın karakterlerden biri oldu. Tek istediği sevdiği adamın da onu sevmesi olan güçlü bir kadın. Geleceği parlak bir iç mimar. 

En yakın arkadaşı Emine'yle birlikte katıldığı yılbaşı partisinde hayatının aşkını bulacağını hiç düşünmemişti Selin ve ilk görüşte vurulduğu Kuzey'in peşine düşmesiyle başlıyor hikaye. Yeni yıla girerken dilediği tek şey ise "tutku dolu bir aşk" oluyor, Kuzey'in de içinde olan. Tabi Kuzey'in arkadaşının patronu olması ve yeni alacağı evine iç mimar araması ekmeğine yağ sürüyor. Bir araya gelmelerinin sonrasında olanları kitaba saklamak istiyorum. Merak ettiyseniz ille de alıp okuyacaksınız da.
 
Söylemem gereken bir şey daha var. Her kitabında bir adım daha yukarı çıkıyor Burcu Büyükyıldız ve bu kitabı öncekilerden bir adım daha önde (tabi ki ben sadık bir okur olarak Çilek Mevsimi always diyorum!) Karakterlerin her biri başarılıydı ve aralardaki diyaloglar gerçekten iyiydi. Eğlenceli, duygusal, öfkeli ve sevecen Kuzey okumak paha biçilmezdi. Romantizmi aksiyonla harmanlanan kitapları okurken aldığım keyif çok başka benim ve Cezayir Menekşesi benden tam puan almayı başarırken bunu sonuna kadar hak da etti.

Akıcı anlatımıyla okuyanı yormayan son sayfaya kadar sürükleyen bir kurguya sahip. Her olayla sizi kendine çelik halatlarla bağlı tutuyor. Çok fazla detaya girip ipucuna boğmak istemiyorum ama her olayın birbirini tamamlayan mantığı olaması çok hoşuma gitti. Her şey yerli yerinde bir bütün olarak şahaneydi. Kitabın kapağı, ayracı, cildi... Her biri çok güzeldi ve tasarımı en beğendiğim kitap oldu. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Aşkı, tutkuyu ilişkilerinize kadar hissetmek ve sizi soluksuz bırakacak bir kitap arayışı içerisindeyseniz Cezayir Menekşesi kitabını öneririm.

0 comments:

Yorum Gönder