Geveze Kalemler #29 S. L. Jennings - Günahkar | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Günahkâr
Özgün Adı: Born Sinner
Seri Sıralaması: Seven Sinners #1
Yazar: S. L. Jennings
Yayınevi: Aspendos Yayınevi
Baskı Yılı: 2017
Sayfa Sayısı: 448
Kitaba Puanım: 5/5

Fantastik kitaplara karşı zaafım vardır benim, özellikle kurgusu iyi olan kitaplara karşı. Bir de şeytan melek temasıysa değmeyin keyfime. Günahkar, Aspendos'un yeni fantastik serisinden biri ve okuyup en beğendiğim serinin ilk kitabı diyebilirim.

Biraz alışılagelmiş olacak ama tipik her şeyin başına geldiğini (ki öyle) düşünen ve de yaşadığı hayatı değişen bir kadın karakterimiz var. Eden. Gri saçlarıyla oldukça güzel bir kadın. Çocukluğundan beri bir şeylerin ters olduğunun bilincinde, annesi ise bir deli. Ciddiyim, babasının şeytanın teki olduğunu söyleyecek kadar hemde. Gerçi, gerçeklik payı yok değilmiş.

S. L. Jennings, keşfettiğim yeni yazarlardan biri ve ben kurgu yapısına, anlatımına, karakterlerine kısaca bir bütün olarak hayal gücüne hayran kaldığım bir yazar oldu. Fantastik kitapları seviyorsanız çok beğeneceğiniz farklı bir ele alış ile ilginç bir kurgu çıkmış ortaya. Kitap akıcıydı. Olayların birbiriyle bağlantılı, her bir karakteri farklı renklere sahip oluşu, satırların su gibi akıp gitmesi okurken nefesinizi kesecek.

Bir gecede hayatı alt üst olurken yapabileceği bir şeyi de pek olmuyor. Tepe taklak olaylar birbirinin ardında gelişken kendisi hakkındaki gerçeği er geç öğreniyor. Tam da o ana kendin bir savaşın ortasında buluyor. Savaş ise kapıda... Üstelik bu savaş melek ve şeytan arasında değil. Lucifer’a karşı bir savaş, cezalandırılarak iblis olan meleklerin içinde olduğu bir savaş.

Lucifer kazanmasın diyen taraftakiler ise son derece dikkat çeken taraf. Çok fazla değinip ipucu vermek gibi bir niyetim yok. L karakteri var ki, ah çekmek için yazılmış. En eskilerden, dünyanın kuruluşundan daha eski yaşayan varlık. Sırf onun için bile okunur bu kitap. Yedi günahkâr diyorlar adlarına, onları okuyup tanımanız gerekiyor.

Eden bir seçim yapmak zorunda kalıyor; kendini mi düşünecektir yoksa insanların iyiliğini mı?

Birçok doğa üstü canlı da var bu kitapta. Cadılar, iblisler, şekil değiştirenler ve baş düşman Lucifer. 
Soluk soluğa okuyacağınız şahane bir serüven. Şiddetle tavsiye ediyorum ❤

1 comments: