Davetsiz Misafir - Gaelen Foley | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Davetsiz Misafir
Özgün Adı: My Dangerous Duke
Seri Sıralaması: Inferno Club  #2
Yazar: Gaelen Foley
Çeviri: Aslı Güçlü
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Baskı Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 444
Kitaba Puanım: 5/5

Cehennem Kulübü serisi hızını kesmeden Davetsiz Misafir ile devam ediyor.

Serinin ilk kitabını büyük bir keyifle okuyup devam kitabına heyecanla başladım. İlk kitabın yakışıklı kahramanı Rotherstone Markisi ve arkadaşlarının üyesi olduğu Cehennem Kulübü’nü, neye hizmet ettiklerini ve ne için savaştıklarını öğrendik.  Nesilden nesile geçen aristokratlardan oluşan bu gizli Teşkilat’ın asıl amacı insanları doğru olana sevk edip, dünyayı kötülerden korumak. Düşmanlarının "Canavar" lakabıyla korkulu rüyası olan Warrington Dükü'nün hikayesini "Davetsiz Misafir" ile okuyoruz. Heyecanı üst seviyede olduğunu ilk kitaba göre bir tık daha fazla öne geçtiğini ilave etmem gerekecek. Daha olaylı daha maceralı ve daha aşk temalı bir kitaptı serinin ikincisi. Karakterleri de ayrı sevdim. Canavar olarak bilinen birine göre çok yufka yürekliydi Rohan, vicdanlı ve sevgi dolu bir kalbi var ama düşmanlarının da korkulu rüyası... Kate ise kitap aşığı, bir oda dolusu kitabı olsun başka şey istemez, son derece zeki ve esprili bir kadın. Kendi sakin dünyasından koparıldığında başına geleceklerden korksa da bazı gerçekler ortaya çıktıkça heyecan doruklara ulaştı.

Dük Rohan sorumluluğu altındaki kaçakçıların başlarına iş açmasıyla birlikte geri dönmek zorunda kalır. Gittiğinde karşılaştığı durum farklıdır, kızgınlığına kurban gitmek istemeyen kaçakçılar ona bir hediye verirler. Dük'ün hediyesi ise esmer güzeli bir kadındır. Kadının sarhoş bir fahişe olduğunu düşünür ama göründüğünün ötesinde ciddi bir mesele vardır. Rohan, kadını tanıdıkça ve bütün gerçekler ortaya çıktıkça hem şaşkına uğrar hem de çok fazla öfkelenmesine sebep olur. Bir yandan da o korkulası Canavar kalbini bu esmer güzeli kadına kaptırır.


Kate ise bir gece evinde, sıcak şöminesinin başında çay içerek kitap okumaya hazırlanırken evini badan üç adam tarafından kaçırılır. Neden kaçırıldığı ya da niye onu seçtikleri hakkında bir fikri yoktur. Hayatı, dahası kendisi hakkında bilmediği birçok sırları vardır. Sırlar açığa çıktıkça ve düğümler yavaş yavaş çözüldükça Rohan öğrendikleri karşısında Kate'den bir süre şüphelenmiştir de.

Rohan’ın aileden gelen bir laneti de vardır. Nesiller boyu Rotherstone lordları leydilerinin bir şekilde ölümlerine sebep olmuştur ve Rohan bu lanete ve kalesinde hayaletlerin olduğuna inanır. Kate'e aşık olması ise onu zorlar, evlilik fikrinden de uzak kaldığı için çözümü farklı yolda bulur. Özgürlükçüler ile soyunun bağlantısı olan Kate, teşkilat mensubu olan Rohan birlikte bir maceraya atılır. 
Sonrasında n mi olur? Devamı kitapta...

444 sayfa boyunca temposu bir an olsun düşmeyen, eğlenceli, macerayla aşkın iyi harmanlandığı bir kitaptı. Davetsiz Misafir’i çok beğendim ben, Rohan serideki favori karakterin ilan etmiş bulunmaktayım ama Drake’i çok fena merak ettiğim de bir gerçek. Umarım yeni yılda serinin devamını daha sık şekilde geldiğini görür ve bir an önce okuruz.
 Londra’nın aristokrat çevreleri için Cehennem Kulübü iyi yetişmiş hiçbir genç hanımefendinin hoş bakmayacağı erkeklerin oluşturduğu rezil bir topluluktur... Fakat bu adamlar düşünülebilecek her türlü ahlaksızlığın peşine düşmekle nam salmış olsalar da aslında kralı ve ülkelerini korumak için her şeyi yapabilecek güçlü birer savaşçıdırlar...

Nesillerdir atalarının yaşamını etkileyen lanete inanan Warrington Dükü Rohan Kilburn kimseye bağlanmayacağına dair ant içmiş ve kendini Cehennem Kulübü’ne adamıştır. Fakat ansızın evine getirilen davetsiz misafiri görünce buz tutmuş kalbinin sızladığını hisseder.

Gerçeklerin ortaya çıkmasıyla hayatı bir anda karmakarışık olan Kate Madsen’ın Canavar olarak bilinen düke güvenmekten başka hiçbir seçeneği yoktur. Kısa süre içinde onun aslında nasıl biri olduğunu keşfettiğinde ise hislerine karşı koyamaz ve bu vahşi adamın sevgisini kazanmak için elinden geleni yapmaya karar verir.


0 comments:

Yorum Gönder