Aşk Esiri - Kathryn Caskie | Kitap Yorumu


Özgün Adı : The Most Wicked of Sins
Kitap Adı : Aşk Esiri
Yazar Adı : Kathryn Caskie
Seri Bilgisi : Seven Deadly Sins Serisi 2
Çevirmeni : Selin Gül
Sayfa Sayısı : 272
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Baskı Yılı : 2014
Kitaba Puanım : 4/5
Yedi Ölümcül Günah tema klişesini hangi kitapta olursa olsun kurguya harmanlayıp güzel yazıldığında ben keyifle okuyorum. Serimizin temelinde de bu klişe yatıyor. Serinin ikinci kitabı olan Aşk Esiri'ni ilk kitaptan daha çok beğendiğimi ifade etmem gerek. Yazar acemice yazmış olsa da keyifli bir okuma oldu benim için. Bir de seri davamı gelmiyor diye kendi kendime düşünürken hiç yazarı ne yapıyor ne yazıyor diye bakmadığımdan olan bitenden haberim yoktu. Kitabın yazarı hayatta değilmiş maalesef, ben de bunu Özden (dendeninyorungesi) abladan öğrendim ve çok üzüldüm. Bu bilgiyi de ekleyerek seri devamının neden gelemeyeceğini söylemiş olalım.

Seri, Sinclair kardeşlerin sorumsuzca geçirdiği hayatlarında dahil oldukları kargaşalarla edindikleri Yedi Ölümcül Günah'ın adı duyan babalarının evlilik ültimatomunu dayatmasını konu alıyor. Dük'ün isteği gayet anlaşılır ve kardeşlerin yerine getirmesini bekliyordur. Aile kurmaları için verilen süre ise kısıtlıdır. En kısa zamanda evlenmeleri gerekir.

Leydi Ivy de payına düşeni alır. Babası Dük Londra'ya bir sonraki gelişinde, onu nişanlı olarak bulmazsa  kapı dışarı edeceği konusunda uyardığında yapabileceği en hızlı şekilde koca bulmaktır. Hem geleceğini güvende tutmasında yardımcı olacak, hem de gönlünü kaptırdığı (o öyle sanıyor tabi! 🤭) Lord Tinsdale'den evlilik teklifi beklemektedir. Kızımız kendine güveniyor, güzel alımlı kıvrak bir zekaya da sahip fakat bir şeyler yolunda gitmiyor. Bir sonraki davette karşılaştıkları Lord onu pek dikkate almaz ve kasabanın en güzel (güzellik göreceli bence ama neyse sen bilirsin lordum 😒) leydisine kur yapıyor. Ivy şok tabi, ne yapsın ne yapsın. Kısıtlı süresiyle bir de olacak iş mi bu, hemen bir plan yapar. Bir erkeğin dikkatini çekecek tek etken rakiptir, elinden kaybettiğini anladığında peşine düşecektir, işte Ivy'nin planı da bu, anladınız değil mi? *sinsice güler*


Kıskançlığın kıskacında olan Ivy hemen bir rakip damat adayı bulmaya koyulur ve işler o andan itibaren değişir. Ivy aldığı yardımla birlikte yerel tiyatrodan bir oyuncu ile anlaşır. Son derece yakışıklı olan Dominic Sheridan'dan epey bir etkilenir fakat asıl amaçtan sapmamalıdır. Gizemli Counterton Markisi ile görünüp dikkatleri üzerine çekerek, hedefindeki Tinsdale'yi kıskandırıp içinde barındırdığını umduğu duyguları harekete geçirmek ister. Bir söz vardı, ava giderken avlanmak, pek uymasa da kızımız avcı iken yemine aşık mı oluyor ne! 🤭

Dominic bu uçarı leydinin sözlerinden elbette etkilenir ki teklifini de kabul eder. Kızıl güzelin  oynadığı oyun bir hayli ilgisini çekmiştir. Tabi adamımız bu oyunda ne kadar ileri götüreceğini görmek için meraka kapılır ve oyuna ortak olur. Bulunduğu konum dolayısı ile soylulardan biri gibi görünmek yasa dışıdır, o dönem için ama bu teklifi kabul edip oyunu oynamaktan da kendini geri çekmez. Ancak zamanla şartlar ve duyguları değişir, artık oyunla gerçek karışmıştır. Dominic, Ivy ile kendisi istediği için bu oyunu sürdürür. Her ne kadar kızımız ilgisinin sebebi olan duyguları kabul etmekte bir tık zorlansa da zamanla Dominic'in onu koruması hoşuna da gider. Birlikte olmaları için ikisini de özgür kalmaları gerekir, ama o özgürlüğün biletinin ne olduğunu henüz adamımız bilmemektedir.

Kitabı bitirip son sayfayı çevirdiğimde karakterlerin mutlu finaline karşı sevindiğimi o sona ulaşmalarına karşı memnun olduğumu hissettim. Konu ya da anlatım olarak daha usta kalemlerden daha hafızalara kazınan kitaplar okuduğumuz için yeterli tatmin durumu olmasa da benim için keyifli bir okumaydı.

Gel gelelim verdiğim 4 puana... Sebebim ise tamamen Dominic Sheridan, bu adam kalbimi çaldı, çaldıııı çaldııııı aa dostlar! Ivy çok şanslısın bacım. Bu arada üçlü set, Amazon.tr de indirimde almak isteyen bu fırsatı kaçırmasın. Tek kitap parasına üç kitap alacaksınız. Yorumumu buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler. Kitapla, en çokta sevgiyle kalın.
Gerçek Aşk İçin Verilecek Savaşta En Büyük Düşman Kıskançlıktır
Leydi Ivy Sinclair ve kardeşleri Londra'da "Yedi Ölümcül Günah" adıyla tanınmaktadır. Ivy'nin günahıysa kıskançlıktır. Babası onu ve kardeşlerini evden atmış ve kendilerine çekidüzen vermezlerse mirastan pay alamayacaklarını söylemiştir. Ivy de babasının gözüne girebilmek için Lord Tinsdale'la evlenmeye karar verir.
Fakat Tinsdale son zamanlarda ilgisini başka bir kadına yöneltmiştir. Ivy onu geri kazanmak için bir plan yapar: Esrarengiz yeni Counterton Markisi'nin yerine geçecek olan aktör Dominic Sheridan'la anlaşır ve Tinsdale'ı kıskandırmak için harekete geçer.
Dominic Sheridan'ın ise yeni geldiği Londra'da gerçekten beğendiği tek şey olan Ivy'ye dair tutku dolu planları vardır. İki genç günahların en kötüsünü alt edip gerçek aşka ulaşabilecek midir?
"Caskie hikâyelerini, hayranlarını büyülemeyi garantileyen bir duygusallık ve mizah karışımıyla tatlandırıyor."
-Romantic Times Book Reviews-
(Tanıtım Bülteninden)

☆☆☆

Seven Deadly Sins Serisi
#2 The Most Wicked of Sins / Aşk Esiri
#3 The Duke's Night of Sin / Aşk Gecesi

0 comments:

Yorum Gönder