Bağlı - Emily McIntire | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Hooked
Kitap Adı : Bağlı
Yazar Adı : Emily McIntire
Seri Bilgisi : Never After #1
Çevirmeni : Büşra Tekin
Sayfa Sayısı : 352
Yayınevi : Ren Kitap
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 3,5-4/5

James sadece intikam istiyordu.
Ta ki Wendy ile tanışana dek.

Uluslararası çoksatan yazar Emily McIntire'dan Peter Pan'in yeniden canlandığı karanlık ve enfes bir romantizm kitabı.
James'in en büyük arzusu intikamdı. Ancak Wendy’yi gördüğü an daha fazlasını istemeye başladı… James'in her zaman tek bir planı vardı: Düşmanı Peter Michaels'ı mahvetmek. Peter'ın yirmi yaşındaki kızı Wendy, James'in barına geldiği an düşmanından intikam almanın yolunu bulmuştu.

Kızı baştan çıkar ve intikam için kullan.

James'in örgütünde işler dağılmaya başlayana kadar bu harika bir plandı. Fakat artık James'in içerideki haini bulması gerekiyordu. Wendy'yi oyununda bir piyondan fazlası olarak görmeye başlayınca James'in intikam planı daha karanlık ve imkânsız bir hâl aldı. Wendy’nin hayatı, varlıklı ama soğuk babasıyla hep inzivada geçmişti. Arkadaşlarıyla spontane bir şekilde dışarı çıktığı o gece, gizemli adamla yoğun ve bağımlılık yaratan bir aşk yaşamaya başladı. Wendy, onun tehlikeli olduğunu biliyor; yine de ona karşı olan arzusunu aklından atamıyordu. İlişkileri büyüyüp daha heyecanlı bir hâl alırken Wendy, James'in içinde olduğu dünyayla ilgili daha fazla şey öğrenmeye başladı. Genç kadın, James olarak tanıdığı adama mı yoksa Hook olarak bilinen canavara mı âşık olduğunu bilmiyordu.
(Tanıtım Bülteninden)
Bizde çevrileceği haberini aldıktan sonra gözümü dikip merakla beklediğim bir kitaptı. Beklenti içine girmedim, beni nelerin karşılanacağına dair meram vardı ve finale doğru da tatmin oldum açıkçası. Türü ve içeriği göz önüne alırsam peşin peşin uyarısını yapmam gerekir ki yetişkin okura hitap eden karanlık romantizm mensubu bir kitap.
Bağlı, türünün hakkını veren kitaplardan biri bana göre. O gizemi o karanlığı o kargaşayı aktardı diyebilirim. Yazar, benzetme yaparak Peter Pan'dan alıntılamış ve üzerine kendi yorumunu katarak okuruna sunmuş. Bu fikri sevdim, hoşuma gitti.

James Barrie namı diğer Hook, onu sevmekten kendinizi alamayacağınız bir kötü adam. O acımasız bir katil. Tüm benliğini esir alan, hayatının kararmasında katkısı olan herkesten hesabını soracak, ona karşı işlenen suçların bedelini ödetecektir. İntikamını almak için her şeyi yapmaya hazırdır. İçinde bu arzunun yanma sebebi, Wendy'nin babası olacak şahıs; ünlü uçak şirketi sahibi Peter Michaels. Ailesinin öldürülmesinde rol alan Peter'in başlattığı o cehennemde birçok defa yanar James ve zamanla Hook'a, kötü adama dönüşür. O travmatik olayın gerçekleşmesinin ardından yıllarca kötü muameleye gösteren amcasıyla yaşamak zorunda kalır. Şunu söylemek isterim ki, patolojik açıdan kötü değilse kişi çevresel faktörler ve yaşadıkları ile deccala dönüşebilir. James'i Hook yapan da tam olarak buydu. Katili, kötü adami yaptıklarından ötürü burada aklıyor ya da hak veriyor değilim, onun yaşadıklarının çeyreğini de yaşasa insan benzeri bir durum içerisine girer.

Wendy ve Hook karşılaşması ise bir tık klişe ama klişe sever bünyem bu datayı da hoş buldu. Şehirdeki popüler bir barda yeni arkadaşlarıyla kaynaşmaya çalışırken hayal dahi edemeyeceği bir adamla tanışır. Bu yabancı herkes tarafından bilinen güçlü mafya babasının ta kendisidir. Üstelik -kahretsin- çok yakışıklıdır ve çevresini saran aura onun tehlikeli biri olduğu sinyalini ötelerden belli eder.

Wendy de iyi bir hayata sahip değil. Anne yok, baba gölge, erkek kardeşi için bir anne figürü olmaktan başka seçeneği kalmamış bir abla. Üstlendiği rolle birlikte gelen sorumlulukları da üzerine aldı tabi. Ortada bir baba olmayınca var ama serefsiz *** ilgisizin teki. Para vermekle baba olsaydı ohooo, neyse. Wendy'nin kardesine karşı sonsuz sevgisi ve korumacılığı var. Dünyadaki tüm olumsuzlulara kötülüklere karşı da son derece saf ve masum. -dırırırım masum kız klişesi, severiz severiz.-

James'i sevdim ben. Güçlü, sahiplenici ve ateşliydi. 😏 Yer yer yaptığı bariz aptalıkları olsa da *bir mafya olarak pek çok sorgulanabilir seçimleri oldu, kabul edelim.* Wendy ise bu kadar nasıl desem, kabalığı sineye çekmesi, daha da sert davranışlara boyun eğmesi hoşuma gitmedi. Düşünebilen hiç kimse Wendy'yle aynı eylemleri yapmaz, aynı kararları almazdı. Neyse ki kurgu, yoksa birilerini tokatlamam gerekirdi. 🤭

Olay örgüsü tahmin edilebilir olması benim açımdan iyiydi, sürprizler elbette oldu, özellikle finale doğru ortaya serilen birçok detay vardı ki soluksuz okudum. Kayıplar, kazanımlar, alınan intikamlar ve bu yolda bulunan aşkla kitaba noktayı koyduk. Tek tasvip etmediğim kısım ise sonradan Wendy'e aşık ettirecekken yazarın Hook'ın kıza karşı cidden çizmeyi aşan davranışları yazması oldu. Onun yerine pişman olacağı o davranışları yatırmayıp daha intikam noktasına odaklayıp Peter'in içinden daha güzel geçmesini isterdim.

İlk sayfadan itibaren sizi boğazınızdan yakalayarak ve okuyacağınız süre boyunca sizi koltuğunuzun kenarında tutacak bir kitap. Karanlık türün hayranıysanız ve bu tarzda kitaplar okumayı seviyorsanız kitabı size önerebilirim.
Sevmediğiniz bir türse şayet, seveceğiniz türde kitap okumanızı tavsiye ederim.


0 comments:

Yorum Gönder