Moonrise by the Cliff | Manhwa Yorumu


Adı : Moonrise by the Cliff
Yazar / Çizer : Hyeon min ye, Cube, Potato chips, Jae yul lang
Tip : Manhwa
Tür : Romantik
Tema : Dram, Tarihi, Josei
Yayınlandığı Yer : TRwebtoon
Bölüm Sayısı : 74
Durumu : Tamamlanmış
Başlama Tarihi :  26 Ağustos 2021
Bitiş Tarihi : 08 Aralık 2022
Yaş Sınırı : +18 yaş ve üzeri
Puanım : 5/5
Bazıları kralın kendi annesiyle bir ilişkisi olduğunu söylerken, diğerleri onun yüzlerce kadın ve erkekten yararlandığını iddia ediyor. Bunlar, Samwol'un hasta babasının yerine sürgündeki eski hükümdar Hwan'ı korumaya giderken duyduğu söylentiler. İğrenç ününe yakışan Hwan, kaplan istilasına uğramış bir dağ ile sarp bir uçurum arasında yer alan bir evde hapsedilmiştir. Ancak onunla tanışan Sam-wol, Hwan'ın başkalarının zihnine yerleştirdiği tehlikeli imaja hiç benzemediğini çabucak öğrenir. Aslında, onunla ne kadar çok zaman geçirirse, Hwan ona gerçek geçmişi ve savunmasızlıkları hakkında o kadar çok açılmaya başlar. Ancak, herkesin hor gördüğü adama yakınlaşmanın korkunç sonuçları olacağı kesindir.

"Hey çocuk. Birbirimize bir isim versek nasıl olur?”

Peşin peşin uyarayım ben sizi. Okuyacağınız bu manhwa yetişkin okura hitap ediyor. İçerikte ortalığı ateşe verir cinsten tutkulu sahneler ve cesur çizimlere yer verilmiş. Eğer ki bu kadar eee açık sahnelerden hoşlanmıyorsanız, uygun olmayacağını baştan söylemiş olayım.

Şimdiye kadar okuduğum tarihi kurgusu olan manhwalarda geneli aşk sınavı daha azdır. Bu seride derinden etkileyen fedakarlık, özveri, sadakat, saygı ve çetin bir sınav var. Her iki karakter de birbirleri için hayatlarından vazgeçme noktasında gözünü kırpmaması öyle duygusaldı öyle iç sızlattı ki, kelimenin tam anlamıyla anlatılmaz yaşanır.

"Güzellik çiçekler gibi kaybolmaz. Senin için uygun bir isim oldu, Inhwa."

Hayatından vazgeçmiş, ölümü kabul etmiş karakterimiz Hwan. Büyük bir iftiraya uğruyor, hakkında çıkan söylentiler ise mide bulandırıcı. Birçok kötü ithamla yargılanıyor. Bu arada adamımız prens, tahta geçen kardeşi ise babasının bir diğer eşinden olma çocuğu. Babadan kaynaklı kraliyet kuralları cart curt bunların arasında çocukluktan gelme sorunları var. Hani birini daha çok severler gözde olur da diğeri sebepsiz kinlenir. Heh bunda kinlenme nedeni kraliçe olacak yelloz. Kirli oyunlarla tahttan indiriliyor Hwan ve yol gitmez kervan geçmez, bir kaplanın istila ettiği adaya sürülüyor. Sarp uçurum yanında, köhne bir kulübeye tıkılıyor.

"O zaman sana, San diyeceğim. Denizde tek başına olmasına rağmen yalnızlık bilmeyen nedir bilmeyen dağ."

Fedakâr, kendinden daha çok sevdiklerini düşünen Sam Wol. Kimsesiz bir kız, Sam. Annesi vefat etmiş babası ise hasta. Üstelik hasta olmasına rağmen babasına görev veriliyor. Eğer ki yerine getirmezlerse cezalandırılırlar. Hâl böyleyken  babasının yerine geçerek nöbet görevini üstleniyor. Sürgün edilen kral hakkında hiçbir bilgisi yok, duyduğu ağır bir suç işlemiş ve bunun sonucu adaya sürülmüş olması. Gel zaman git zaman ufak muhabbetlerle başlıyor aralarındaki ilişki. Sonrasında ise kurdukları bağla aşka evriliyor. Kaderin onlara getirdiği yol ise engebeli ve dikenlerle bezeli.

"Çicekler solsa bile asla kaybolmayan sana, her zaman yanında olacağım."

Finale kadar soluksuz okuduğum bir seri oldu Uçurumdaki Ay. Sam çok fedakârdı, Hwan ise sadık. Her ikisinin de birbirini tamamlaması finalin mutlu bitmesi gözlerim dolu dolu okudum. İki sezonu var manhwanın, ilk sezon sonunda itiraf ediyorum ağladım. Sam'in çaresizliği hayatta gerçekten kimsesiz kalışı o kadar canımı yaktı ki üzül üzül okudum. Sonrasında yeniden kavuşmaları açılan yaraları birlikte sarışı, birbirlerine şifa olmaları her şeyi düzene sokmaları. Yalanları iftiraları entrikalari geride bırakarak aşklarını yaşamaları öyle güzeldi öyle güzeldi ki.

Tek solukta okunacak, bir günde bitirilecek bir seri. Heyecanı zirvede ne oldu ne olacak diye diye geçiyor bölümler. O kadar çok sevdim ki kelimeler yetersiz kalır. Tamamlanmış olup 74 bölüm süren bu türü seven manhwa okuyanlara önerimdir. Okuyun sevin bu masum aşka tanıklık edin.


0 comments:

Yorum Gönder