Cennet Gibi - Julia Quinn | Kitap Yorumu

 
Özgün Adı : Just Like Heaven
Kitap Adı : Cennet Gibi
Yazar Adı : Julia Quinn
Seri Bilgisi : Smythe-Smith Quartet #1
Çevirmeni : Nil Bosna
Sayfa Sayısı : 368
Yayınevi : Epsilon Yayınevi
Baskı Yılı : 2014
Kitaba Puanım : 5/5
Honoria Smythe-Smith:
A) Berbat keman çalıyor
B) Çocukken ona takılan ‘Böcek' isminden dolayı hala kırgın
C) Ağabeyinin en iyi arkadaşına kesinlikle aşık değil
D) Hepsi
Marcus Holroyd:
A) Chatteris Kontu
B) Üzücü şekilde ayağını burkmaya eğilimli
C) En iyi arkadaşının kız kardeşine kesinlikle aşık değil
D) Hepsi
İkisi beraber:
A) Bolca çikolatalı pasta yiyorlar
B) Korkunç bir hastalığı ve dünyanın en kötü müzik gösterisini atlatıyorlar
C) Çaresizce birbirlerine aşık oluyorlar
D) Hepsi
Bu bir Julia Quinn kitabı, bu yüzden cevapları biliyorsunuz değil mi?
Uzun yıllar önce tamamladığım seriye nihayet başlarken, yine bir süredir uzak kaldığımı fark ettiğim tarihi aşk kitaplarıma dönüş yaparak derin bir soluk doldurdum ciğerlerime. Quinn bebeyim bizi doyuruyor kalemiyle, kadının kaleminden kendinizi mahrum etmişseniz, teessüf ederim. Bir an önce yazarla tanışmaya, bu türe dahil olmaya davet ediyorum sizleri!
Cennet Gibi doyurucu hikayesiyle okurunu kendine hayran bırakan bir kitap. Öyle baştan çıkaran, çekici, sevimli ve romantikti ki, içimde tarifsiz bir heyecan, o heyecanın beraberinde getirdiği havai fişek patlamalarını hissettim. Kurguyu destekleyen yan tarafta ilerleyen çok sevimli ikinci karakterlerden oluşan kalabalık da bir grup vardı; pek çok kuzen, anne ve büyük büyük teyzeler hikayeyi destekleyen unsurlardı.
Esas kahramanlarımiz Honoria ve Marcus, gerçek olamayacak kadar tatlıydılar. Aralarında harika bir kimya vardı. Her birbirlerine  dokunduklarında sanki bir sihir varmış gibi hissettim, tam da olması gerektiği gibiydi her şey.


Fazla konuşmasının yanı sıra kendi tarzında mükemmel olan Honoria, ilginç ve son derece komik bir karakter.  İnatçı biri değil, bu özelliğini sevdim; en önemlisi de *bence* sakınmadan gösterdiği duygularına karşı dürüst.
Marcus ise *derin iç çekiş, kısa bir baygınlık* tatlı ve şefkatli bir adam. Yani gerçek dışı derken tam olarak bu adamı kast ediyorum. Öyle doğru bir adam ki! Kırılmasından korktuğu kalbini saklayarak mesafeli tavrıyla doğrudan kalbime doğru emin adımlarla ilerledi. Sert yanını da gördüğümüz Marcus, utangaç ve son derece mükemmel bir erkek! (Kendime not: okuduğun kitaplardaki erkek karakterler gerçek hayatta yok, hayal kurma!)

Çok fazla detay verip de tadınızı kaçırmak istemiyorum o yüzden kitabi, hayır SERİYİ SİZE ŞİDDETLE ÖNERİYORUM. Tabi baskısını bulabilirseniz... Tekrara düşeceğim belki ama okuduğum süre boyunca yüzümde gülümsemeyi eksik etmeyen bu eğlenceli ve bağımlılık yapıcı kitabı herkesin okumasını isterim. Türe aşina olanlar çoktan okumuştur bile fakat yeni başlayacak olanlar için sahane bir başlangıç olur.

Eh tavsiye etmesi benden, okuması sizden. 💋


0 comments:

Yorum Gönder