Başarının Üç Ustasından Hayat Değiştiren Sırlar - Napoleon Hill, Joseph Murphy, Dale Carnegie | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Life Changing Secrets From the Three Masters of Success: 3 Habits to Achieve Abundance in Your Finances, Your Health and Your Life
Kitap Adı : Başarının Üç Ustasından Hayat Değiştiren Sırlar
Yazar Adı : Napoleon Hill, Joseph Murphy, Dale Carnegie
Seri Bilgisi : *
Çevirmeni : İbrahim Şener
Sayfa Sayısı : 432
Yayınevi : Salon Yayınları 
Baskı Yılı : 2023 (2. Baskı)
Kitaba Puanım : 3/5
Zamanımızın en etkili üç yazarı hayatın her alanında bereketi arttıran, kanıtlanmış ve tutarlı bir planı sunmak üzere şimdi ilk kez bir arada

Bu kitap kişisel başarınız için bir plandan daha fazlası. Bu kitap dünyanın işleyişinin bir tasviri. Ve bu üç yazarın temel ilkelerini tek ciltte sunmak yıllar içinde çeviride kaybolan büyük resme dikkat çekmek için bildiğimiz en iyi yol. Hiçbir uzman aradığınız gerçek cevaplara sahip değil. Cevaplar “orada” bir yerlerde değil, hâlihazırda içinizde. Arzularımızın gerçekliğimize çevrimini yöneten görünmez ilkeler sizin kontrolünüzde ve burada bir araya topladığımız kitaplar bunları açıkça ve doğrudan gözler önüne seriyor: süreci takip edin ve başarı sizin olacak.
Başarının üç ustası olarak biliniyor Napoleon Hill, Joseph Murphy ve Dale Carnegie. Ve Hayatı Degiştiren Sırlar kitabı ise bir derleme. Bu üç usta yazarın birleşimi bir kitap.

Daha önce Joseph Murphy'nin Bilinçaltının Gücü kitabını okumuştum, bu okumamda sadece bu kısma göz gezdirdim. Zira yazarı severim, diğer kitaplarını da edinerek okuyacağım kişisel gelişim yazarlarından biri. Diğer iki yazarın kalemiyle bu kitapta tanıştım.

Kısa gözlemlerimi sizlere ileteceğim.
Düşün ve Zengin Ol; Tümden zihin durumuyla alakalıdır, zengin olmak. Kararlı bir amaçla, çok az çalışmayla ve de azimle her şey başlar. Kişinin öncelikli olarak kendine, fikrine ve son olarak da çalışmasına inanmalıdır. İnanç ile başlar her şey. Başarmanın önemli noktası inançtır. Bilgi ise potansiyel güçtür, ancak belirli eylem planları halinde organize edildiğinde ve belirli bir amaca doğru yönlendirildiğinde güç halini alır. Temel olarak kitapta bu vermeye odaklanmış Hill. Eh bu bildikti bir yerde, ekleme yapmam gerekirse inanç için de istek ve kararlılık gerekiyor. İçinde bunlar varsa kitabı okuyup sürtüsüne kapılıp hedefinize ulaşabilirsiniz.

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı; 

Kitapta arkadaş edinmek kazanmak sadece atılan bir başlık olarak gözlemliyorum. Şöyle ki bulunduğunuz ortama uyum sağlamak ya da insanları olaylar karşısında sizin açınızdan bakmaya nasıl ikna edeceğiniz ile ilgili daha çok. Bunu da bence olduğunuz kişiyi ortaya koyarak elde edebilirsiniz. Ve bencesi de olayın dürüst olmak kendinizden ödün vermemek. Olduğun gibi görünmek ya da göründüğün gibi olmak önemli bir noktadır. Görünüşte harika olmak, iyi davranan biri olmak, parlak gülümsemelere sahip olmaktan ziyade gerçek olunmalı ki kazanan kişi sen ol.

Genel olarak her kişisel gelişim kitabı gibi, verilen tavsiyelerin çoğu, her duruma uymaz ya da herkese hitap etmez. Onun ince bir ayarı vardır, tutturursanız tatmin olur olursunuz.


0 comments:

Yorum Gönder