Mutluluğa Bir Kala - Catherine Bybee | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Not Quite Mine
Kitap Adı : Mutluluğa Bir Kala
Yazar Adı : Catherine Bybee
Seri Bilgisi : Not Quite #2
Çevirmeni : Nihal Akcan
Sayfa Sayısı : 344
Yayınevi : Nemesis Kitap
Baskı Yılı : 2018
Kitaba Puanım : 4/5
Büyük bir otel zincirinin vârisi olan Katie Morrison, paranın satın alabileceği her şeye sahiptir. Ancak, sahip olduğu büyük servete rağmen içindeki boşluğu bir türlü dolduramamaktadır.

Ağabeyinin düğününde, çocukluk aşkı olan Dean ile karşılaşmasının bu boşluğu daha da büyütmesi ise Katie için kötü bir sürpriz olmuştur. Fakat gecenin sonunda onu büyük bir şok beklemektedir: Birileri kapısının önüne bir bebek bırakmıştır.

Katie’yi çocukluğundan beri tanıyan Dean ise onun bir şeyler sakladığını fark etmiştir. Genç kadına yardım etmek için bu sırrı çözmeye karar veren Dean’i durdurmak mümkün olmaz ve bebeğin ailesini birlikte aramaya başlarlar.

Ancak onları bekleyen gerçekten ikisi de habersizdir. Mutlu olma şansları yapacakları seçime bağlıdır.
Herkesin güvenli liman olarak seçtiği bazı yazarlar vardır, Catherine Bybee de benim için öyle. Sadece Arkadaşız sonrası en merak ettiğim karakterler Dean ve Katie'ydi. Onların aralarındaki olan elektrik geçmişlerini merak ettirmişti bana. Ve doğru zamanda okununca daha bağ kuruyorsunuz kitapla. Tecrübeyle sabit. 😎

Konuya gelirsem, Katie aileden gelme bir bilinirlikle cemiyette ki tanınırlıkla dergilerin kapaklarını süsleyen biridir. Ki başarılıdır da aynı zamanda. Tabi bizim kızın kalbini kıran bir geçmiş hikayesi de var. Bunu tetikleyen hiçbir zaman mutlu olamayacağını düşündüren olayda ağabeyinin evlenmesi. Güzel bir düğünle kalbini kıran eski aşkı ile karşılaşması onu düşündürür de düşündürür. Düğünün hemen ardından, ailesine ait oteldeki çatı kati süitinin önünde bulduğu bebekle hayatı değişir. Hem de öyle böyle değil.

Katie, garip şekilde Savannah'ya karşı bağ hisseder ve onu herkesten gizleyerek bakmaya başlar. Elbette ki bebeğin ebeveynlerinin kim olduğunu merak eder ve kime ait olduğunu da bulur ama bunu diyemem, bu soruya cevap veremem, spoiler olur. 🤭

Dean, yakın arkadaşının kız kardeşi ile olan birlikteliğinden sonuç hüsran olur. Kendi kalbi de dahil ikisinin de kalbi kırılır bu bitişle birlikte. Bir de İlişkileri gizli tutmuşlardır ve içlerinde yaşadıkları buhran fenadir. Aslında bitişteki pay Katie de daha fazla ama yarı yarıya kabul edeceğim, keyfim ve kahyası öyle istiyor şu an. 🤪

Soft duygular daha ağır basan yumuş yumuş bir hikaye. Arayıp da bulamadığınız o aşk var ya, aha da bu kitapta mevcut. Katei ve Dean şapşallarımın yıllar önce yarım bırakıp sonradan tamamladıkları mutlu sonlarına şahit olmanız gerekiyor. Çok güzel bir aşktı onların ki yazarı sevdiğimi söylemiş miydim?

Daha ilk sayfadan itibaren cağnim çiftime kapılmanız ve onların hak ettikleri sonsuza dek mutlu yaşadılar finalini okumanız gerekiyor. Şiddetle tavsiyemdir.


0 comments:

Yorum Gönder