Mutluluk Sınır Tanımaz - Catherine Bybee | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Not Quite Enough
Kitap Adı : Mutluluk Sınır Tanımaz
Yazar Adı : Catherine Bybee
Seri Bilgisi : Not Quite #3
Çevirmeni : Nihal Akcan
Sayfa Sayısı : 352
Yayınevi : Nemesis Kitap
Baskı Yılı : 2018 
Kitaba Puanım : 4/5
İnsanların hayatlarını kurtarmak Monica Mann’in hayallerindeki iştir. Bu yüzden hemşire olur ve hatta Sınır Tanımayan Hemşireler’e katılır. Büyük bir deprem ve hemen ardından gelen tsunami Jamaika kıyılarını vurduğunda, yardıma gidecek gönüllü hemşirelerden biri olmaya karar verir. Yaptığı işin planlama ve durum tespiti kısmında epey becerikli olduğundan, karşılaştığı kaos ortamını düzene sokmak onun için çok zor olmayacaktır.

Ta ki hissettiklerini kontrol altında tutmak için sahip olduğu becerilerin hiçbirini kullanmasına fırsat tanımayacak derecede çekici bir adam olan Trent Fairchild’la tanışana kadar...

Küçük bir helikopter filosunun sahibi olan Trent, çıplak ayaklarıyla Monica’nın hayatına daldığında genç kadının bütün planlarını bozar. Büyük bir yıkımın ortasında tanışmış olmalarına rağmen aralarındaki çekime karşı koyamazlar ve kendi minik cennetlerini yaratırlar. Ancak en mutlu anlarını yaşadıkları sırada karşılaştıkları büyük bir tehlike hayatlarını tepetaklak eder ve cennet bir anda cehenneme döner. Fakat onların hikâyesi henüz bitmemiştir. Monica ve Trent’in, aşkın sınır tanımayan gücünü keşfedecek cesaretleri var mıdır?

(Tanıtım Bülteninden)

Not Quite serisinin üçüncü kitabının yorumuyla gelmiş bulunuyorum. Yoruma başlamadan önce seri sıralaması, bizde çıkmayan serinin devam kitaplarını sizlerle paylaştıktan sonra kitap hakkındaki fikirlerime geçeceğim.

• Sadece Arkadaşız / Not Quite Dating
• Mutluluğa Bir Kala / Not Quite Mine
• Mutluluk Sınır Tanımaz / Not Quite Enough
• Aşk Eski Bir Yalan / Not Quite  Forever
• Not Quite Perfect
• Not Quite Crazy

Serideki *okuduğum ilk üç kitap içinde* muhtemelen en sevdiğim kitaptır oldu, Mutluluk Sınır Tanımaz kitabı. Bana o kadar tahmin edilebilir veya klişe gelmedi açıkçası. Ya da yazarı sevdiğim için de olabilir bu durum. Kısaca sevdim ben kurguyu. Yormadı yine, taktı peşine sürükledi gitti.

Karşılaştığı her zorlu durumlarda soğukkanlılığını koruyan Monica Mann mesleğine aşık acil servis hemşiresidir. İşteki istikrarını gönül işlerinde koruma taraftarı değildir. Genel olarak kısa süreli ilişkiler kurarak işine odaklanır.  Jamaika'da meydana gelen deprem ve sonrasında tsunaminin olmasıyla bölgeye intikal edenlerden biri de Monica olur. Hayat kurtarmak ve görevinde başarılı olmayı düşünürken hayatı değiştirecek adamla karşılaşmak asla aklının ucuna geçmez.


Trent Fairchild, dünya çapında bilinen helikopter filosu olan esas kahramanımız.  Bir uçuş gerçekleştirmek için Jamaika'ya gelmiş... Kader bu ya ikiliyi çok enteresan bir zaman diliminde en olmayacak şekilde bir araya getirmiş. Tabi yaşanan deprem birçok hasara yol açar, Trent'e zarardan nasibini alır. 

Monica ise adamın kimliğine dair bir fikri yoktur. Ama bir pürüz var, bizim kızın yükseklik korkusu var, tabi kliniğe gitmesine yardım ettiği için Trent'e minnettardır. Birbirleri ile alakalı fikirler oluşurken etkileşim de meydana gelir. Duygular derinden kalplere yerleşirken daha neler olur neler. Merak ettiyseniz, kitabı edinerek okuyabilirsiniz.

Çıplak ayak çıka gelip gönülleri kazanan seksi helikopter pilotu Trent ile korku ne bilmez becerikli hemşire Monica'nin hikayesine eşlik etmenizi tavsiye ederim.

0 comments:

Yorum Gönder