Yasak Sevgili - Laura Kaye || Kitap Yorumu

Yazar: Laura Kaye
Kitap Adı: Yasak Sevgili
Özgün Adı: Her Forbidden Hero
Seri Sıralaması: The Hero #1
Yayınevi: Nemesis Kitap
Çeviren: Pınar Öcal
Sayfa Sayısı: 296
Baskı Yılı: 2015
Kitaba Puanım: 4


Alyssa Scott, yıllar sonra doğup büyüdüğü Frederick'e geri döndüğünde cebinde sadece yüz doları vardır; aklındaysa hayalleri… Onun hem yeni bir başlangıç yapıp para kazanmasını hem de hayallerine giden yola adım atmasını sağlayacak yer ise kasabanın ünlü müzik kulübü Whiskey's'tir.

Yıllar önce küçük bir kızken âşık olduğu -ve hâlâ unutamadığı- Marco Vieri'nin de aynı kulüpte çalıştığını bilen Alyssa, onu yıllar sonra yetişkin bir kadın olarak yeniden göreceği için oldukça heyecanlıdır.

Marco Vieri, en yakın arkadaşının küçük kız kardeşi Alyssa'yı gördüğünde kendini rahatsız hisseder. Çünkü Alyssa, artık küçük bir kız değildir. Yetişkin bir kadın olmuş, hatta daha da kötüsü, fazlasıyla göz alıcı yetişkin bir kadın olmuştur. Whiskey's'te çalışmaya başlayacak olması Marco için hiç kolay olmayacaktır. Çünkü bir yerden sonra Marco, onu sadece başka erkeklerden değil, kendisinden de korumak zorunda kalır.
(Tanıtım Bülteninden)


Laura Kaye’nin bu kitabını uzun zamandır okumayı istiyor ve erteliyordum. Dün gece gözüme gözüme ilişince bekletmemem gerektiğine karar verip okumaya başladım. Yasak Sevgili kitabını anlatımı ve dili sebebi ile çok beğendiğimi söyleyebilirim. Kolay okuması olan ve sürükleyici bir aşk hikayesi, tadını damağında bırakan bir roman.

Yazarın tarzı hoşuma gitti. Hiç sıkmadan çok çabuk okudum. Sayfalar boyu kahramanların duyguları hissedebiliyor ve daha çok bağlanıyorsunuz. Ve bir de gerçekten güçlü, yıkılmaz ve bir o kadar kırılgan erkekleri konu alması yazarı daha bir sevmeme neden oldu. Kadın karakterde de ne istediğini bilen, güçlü olarak yazması beni mest etti. Zayıf ve muhtaç kadın potresine tahammülüm şu aralar yok ve bu kitap ilaç gibi geldi.

Kitaba dönecek olursam, Alyssa Scott yıllar sonrasında doğup büyüdüğü yere geri dönmeye karar verir. Geri dönüşüyle beraber sorunlarıda vardır ki cebinde beş kuruş yoktur. Ağabeyi Brady’in yakın arkadaş olan -aynı zamanda çocukluk aşkı- Marco ile karşılaşacağı için heyecanlıdır da. Marco’nun barmenlik yaptığı barda işe girer ve adamın hayatına da pat diye dahil olur. Ama karşısındaki bu adam eskiden tanıdığı Marco değildir.

Marco Vieri askeri hayatını ağır yaralarla geride bırakıp günü kurtarmak için çalıştığı barda karşılaştığı kadın sayesinde hayatı artık alıştığı sıradanlıkta kalmayacaktır. En son küçük bir kız olarak geride bıraktığı Alyssa şimdi karşısına geçmiş duruyordur. Üstelik alımlı bir kadın olarak görünce de kendine gelmesi biraz zamanını alır. Geçmişinden taşıdığı acılarla yüzleşmeyi beceremeyen Marco’nun hayatına -yeniden- dahil olan Alyssa ile her şey değişir. İstediği mutlu olmaktır ve nihayetinde kalbini çalan bu kadınla mutlu da olur.

Keyifli ve güzel bir romandı, sıkılmadan okuyorsunuz. Sayfalar su gibi akıp gidiyor. Zaten kısa bir kitap. Aslında kitaba daha doğrusu yazara karşı tek şikayetim ince bir kitap oluşu. Bir iki yüz sayfa daha olsa okurdum, çok güzeldi.

Alyssa Scott ve Marco Vieri arasındaki gelişen olaylara ve tutkulu aşka tanıklık edeceğiniz harika bir roman, şimdiden keyifli okumalar.


0 comments:

Yorum Gönder