Zümrüt Şelaleleri - Kimberley Freeman || Kitap Yorumu

 
Yazar: Kimberley Freeman
Kitap Adı: Zümrüt Şelaleleri 
Özgün Adı: Evergreen Falls
Seri Sıralaması: -
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Çeviren: Duygu Parsadan 
Sayfa Sayısı: 472
Baskı Yılı:  2016
Kitaba Puanım: 4/5
Satın Almak İçin: D&R | OKUOKU
Gözyaşlarınıza eşlik edecek biri varsa yanınızda, kalbinizdeki boşluk sizi ne kadar ıssızlaştırabilir? 

Violet Armstrong 1926 yılında Zümrüt Kaplıca Oteli'nde çalışmaya başladığında aklındaki tek şey, artık çalışacak durumda olmayan annesine bakmaktır. Ancak ötekileştirilenlerin dünyasında yer alsa da kalbine yenik düşerek ünlü Honeychurch-Black Ailesi'nin vârisine âşık olur. Bir gece kuvvetli bir kar fırtınasının gelmesiyle o tutku dolu aşkı da kara gömülür. Ta ki karlar eriyip o gecenin sırrı ortaya çıkana kadar…

Seksen sene sonra Lauren Beck, erkek kardeşinin vefatından sonra annesinin baskıcı tavırlarından sıyrılarak, kendi ayakları üstünde durmaya karar verir. Görkemli Zümrüt Kaplıca Oteli'nin karşısındaki kafede çalışan Lauren, eski otelin restorasyonuyla ilgilenen bir mimarla tanışır. Arkadaşlıkları devam ederken, Lauren 1926 yılında yaşanmış doludizgin bir aşkın mektuplarını keşfeder. Ancak keşfi bununla da sınırlı değildir… Unutulmuş bir trajedinin peşine düşen Lauren, yüzleşeceği gerçekle kendi hayatını da değiştirecek riski göze alabilecek midir?

Büyükannesinin hayatındaki unsurlardan esinlenen Kimberley Freeman, Zümrüt Şelaleleri'nde gizemi, kalp kırıklığını ve farklı hayatlardaki aşkı anlatıyor. Ötekileştirilenlerin dünyasında siz de kendinizden bir parça bulacaksınız… 

"Kitapta her dönemin kendi değer yargıları en iyi şekilde işlenirken, kış mevsimindeki Blue Mountains tasviri olağanüstü… Karakterler sizi alıp götürürken romanın nasıl bittiğini anlayamayacaksınız."
-Historical Novels Review-
(Tanıtım Bülteninden)

Kimberley Freeman benim hayatıma Kor Adası kitabıyla girdi. Kalemini bu kitapla tanıyıp, çok sevdim. Yazarın çıkacak yeni kitaplarını gözlerken sevgili Arkadya Yayınları Zümrüt Şelaleleri haberini verdi. Büyük bir merakla ve heyecanla beklediğim kitabı bir çırpıda okuyup bitireceğimi biliyordum. Nitekim öyle oldu. Beni içine çeken konusu ve kurgusuyla hayranlığım daha fazla arttı.

Yine iki farklı zaman teması karşılıyor bizi. Geçmiş ile günümüzde geçen Zümrüt Şelaleleri, yüreğe dokunan hikayeler içeren bir kitaptı. Hikaye 2014 - 1926 yıllarını anlatıyor. Merak uyandıran konu geçişleriyle farklı iki hayat hikayesine tanık oluyoruz.

Geçmişte anlatılan hikayede, Violet ve Sam’in kavuran tutku dolu aşklarına tanıklık ediyoruz. Aslında Sam ve Violet’in aşkları daha derin okumayı isterdim ben, trajedik bir sonu onlara yakışmadığını düşündüğüm için daha mutlu görmek isterdim.
Günümüzde anlatılan hikayede ise Lauren’in hayatına konuk oluyoruz oluyoruz. Hoşlandığı adamın çalıştığı kafede bıraktığı anahtarla bir sır perdesini kaldıracağından habersizdir. Lauren ile beraber heyecanla sayfalar boyu kalbim gümbürdeyerek sır çözülene kadar merakım dinmedi. Restorasyon çalışması süren Zümrüt Kaplıca Oteline gizlice sanki o değilde ben girmiş gibi heyecanlandım. Bulduğu her gizemli obje onu yıllar önce yaşanmış bir aşka götürür. Ortada bir sır vardır. Lauren ise oldukça meraklı. İşin peşine düşmeden edemiyor.

Kitaptaki bütün karakterler yüreğime işlendi. Violet’in aşkı için yapamayacağı şeyin olmaması, Flora’nın kardeşine üzülürken hayalleri pahası değer yargılarından sapmadan yaşaması, Sam’in umutsuz bağımlılığı, Clive’nin güven dolu tavırları sarsılmaz aşkı... Lauren’in annesi yüzünden güvensiz oluşu, Thomas’ın çaresiz olduğu dönemdeki korkaklığı, Adam - Anton yaşadıkları... Her biri ayrı ayrı öyle dokundu ki anlatamam. Geçmiş ile günümüz arasında kurulan köprü öyle gerçekçi ve öyle dokunaklıydı ki tebessüm ederken bir dakika sonra ağladığınızı fark ediyorsunuz. Kitabı gerçekten beğendim. Öneriyor muyum? Kesinlikle. İçinize dokunacak bir kitap. Okumalısınız!

0 comments:

Yorum Gönder