Geveze Kalemler Okuma Etkinliği | Kumaştan Kalbe - Aleyna Daşkıran | Kitap Yorumu

Yazar: Aleyna Daşkıran
Kitap Adı: Kumaştan Kalbe
Seri Sıralaması: -
Yayınevi: Eftalya Yayınları
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 463
Kitaba Puanım: 3/5

Çoğu zaman karar vermek zorunda kalırız.
Her ne kadar önemsiz gibi görünse de hayatımızı şekillendirecek kararlar…
Cansel de küçük ama sanıldığı kadar önemsiz olmayan bir karar anıyla yüzyüzeydi.
Zar zor ayarladığı iş görüşmesine giderken karşısına çıkan yaralı adam,ona yardım istermiş gibi bakıyordu.
Cansel'in önünde iki seçenek vardı:
Ya görüşmesini hiçe sayarak adamı hastaneye götürecekti, yada adamı öylece bırakıp iş görüşmesine gidecek ve bu vicdan azabıyla yaşayacaktı.
Nadiren ortaya çıkan iyilik melekleri yüzünü gösterip, kanatları ortaya çıktığında bir süre daha tek besin kaynağının makarna olacağını kabullenerek adama yardım etmeği seçti.
Hayatını kurtardığı adam ise şirketinde onun için yer açmış Cansel'in üst komşusu olan kardeşine onu iş görüşmesine getirmesini söylemişti bile.Verdiği bu küçük, önemsiz gibi gözüken karar hayatını çoktan değiştirmişti.
(Tanıtım Bülteninden)

Bir kadının hayatı normalde karışıktır. Sakar bir kadının hayatıysa iki katı karışıktır. Cansel sakar olmasıyla hayatı iki katı karışık olan kadınlardan yalnızca biri.
İş görüşmesi için hazırlanmış, kararlı bir şekilde evinden çıkıp yola koyulmuşken hayatının en önemli kararını vereceğini henüz bilmiyordu.
Sokağın köşesinde yaralı bir adama rast geldi, içindeki iyilik meleği ona yardım etmesini söyledi, sol omzundaki ise görüşmeye geç kalacağını söylüyordu. Kulaklarını kapattı, iyilik meleğini dinlemeye koyulmuşken kararını çoktan vermişti.
Karşısındaki bu adamın hayatının aşkı olacağını ise henüz bilmiyordu.
Kitap hakkında sanırım anca bu kadar gevezelik edebilirim. Zira dahasını anlatmaya kalkarsam kitabın özetini çıkarabilirim.
Aleyna Daşkıran'ın bu ikinci basılı kitabı. Ve benim okuduğum ilk kitabı. Yormayan bir anlatımı vardı fakat oldukça hızlıydı. Bu başımı döndürdü Kitabı kısa sürede bitirmeme rağmen aklımda kalan noktalar var ve yeniden okuyacağım. Beğendiğim yerler oldu, sinirime dokunan yerler de oldu.
Cansel'in dengesiz halleri beni sinir etti. Bir öyle bir böyle, yanar döner bir kişilik. Çok sefer senin bir orta yolun yok mu diye karakterle kavgaya tutuşmuşluğum bile oldu. Alaz ise bambaşka bir karakter, sanırım kitapta en sevdiğim kısım o oldu. Ne istediğini net biliyordu, hedefe odaklıydı.
Ben karakterlerin daha olgun olmasını beklerdim, en azından Cansel için. Eli belinde sevdiği adamın annesiyle kavga etmesine şaşırdım. Yani bilemiyorum, o kısım fazla geldi bana.
Yer yer güldüren, yer yer de sinir eden bir kitaptı benim için. Bir şans verip okumanızı tavsiye ederim. Ben ikinci kez okuyup Cansel'e kızacağım.



1 comments: