Düşler Krallığı - Judith McNaught | Kitap Yorumu


Kitap Adı: Düşler Krallığı 
Yazar Adı: Judith McNaught
Seri Sıralaması: Westmoreland Saga #1
Yayınevi: Epsilon Yayınevi 
Yayın Yılı: 2007
Sayfa Sayısı: 416
Kitaba Puanım: 5/5
Bir Judith McNaught kitabı daha okuyup bitirmenin burukluğunu yaşarken derin bir nefes alıyorum . Tarihi aşk türünü sevenin kaçırmayacağı bir kitaptır Düşler Krallığı. Henüz hâlâ okumayan kalmıştır ama bilmeyen yoktur diye umuyorum.

Westmoreland serisi Düşler Krallığı ile başlıyor. Tabi şöyle de bir gerçek var, yabancı bloggelerin yorumlarından çıkardığım sonuçla, Judith ilk önce İçinde Aşk Saklı kitabını yazıyor sonrasında kitap çok sevilmesi, büyük büyük dük merak edilip istenmesiyle Roycu'u yazmaya koyuluyor. Ve iyi ki buna karar veriyor. Tamam, serideki hatta yazarın karakterlerine has bir odunluk efendime söyleyeyim bir kalaslık kabalık olsa dahi, ben Roycu bir başka seviyorum. 

Düşmanları olan İskoç dükünün kızı Jennifer'ı kaçırmaları ile hikaye başlıyor. Stephane'ın bu hareketinin ceremesini çeken elbette ki benimkisi yani, Kurt lakaplı Royce Westmoreland oluyor. Herkesin diline düşürdüğü hikayelere konu olan, korkunç efsanelerin baş kahramanı Royce. Kendilerini kaçıran bu adamların hakkında bilgilere sahip olan Jennifer ve kardeşi onlarla zaman geçirdikçe aslında bahsedilenin aksine canavar olmadığını ve merhamet sahibi kişiler olduklarını da fark ediyor. Tabi birçok soruna sebep olurken Royce'un hoşuna gitmeyecek sıkıntılar yaratmaktan da geri durmuyor. 


Kitapta eksik bulduğum yanlar da vardı, her ne kadar çok seviyorum demiş olsam da gözüme batan, sinirimi bozan unsurlar da yok değildi. 

Mesela Royce'un duygularından haberdardık, kıza çekiliyor olması içinde artan sevgiyi görebiliyorduk ama Jennifer için durum aynı değildi. Dengesizlik vardı kadında ve ben dengesiz kişileri de sevmem. Bir seviyor, bir sevmiyor oluşu, sen benim düşmanımsın dedikten sonra sevgilim diye bakması sıkıntılı bir durumdu. Zaten kitabın sonuna doğru gelişen olaylar ikili arasında gerilimi de arttırdı. Yanlış anlaşmalar ters düşmeler tartışmalar şu sen benim düşmanımdın söylemleri derken ipler gerildi. Eh olmazsa olmaz entrikalar, ihanet ve aşkta vardı tabi. Bir de olmasaydı dediğim bir yer vardı. Gereksiz belki de her şeyi çözümü zor bir düğüme çevirecek o ölüm olamayacaktı. Ama sonu her aşk kitabında olduğu gibi mutlu sonla bitti.

Esas karakterlerden yan karakterlere, yer yer gülüp çoğu zaman gerilerek saçınızı yapacağınız ve sonunda aşık olacağınız bir kitap Düşler Krallığı. Bir şans vermeli ve Judith McNaught okumalısınız ✌
Bir İskoç dükünün kızı olan Jennifer Merrick, 'Kurt' lakabıyla anılan İngiliz Claymore Dükü Royce Westmoreland tarafından manastırdaki okulundan kaçırılır. Dük, düşmanlarının yüreğine dehşet salan, adını duyan herkesin dudağını uçuklatan bir savaşçıdır, ama Jennifer de onun ününü umursamayacak kadar inatçı ve yürekli bir kızdır. Ailesine saldırmak üzere olan savaşçı kendisini tutsak aldığında, ondan kurtulmak için akıl almaz bir zeka kıvraklığı ve özgüvenle, küstah, alaycı ve yakışıklı düşmanını şaşkına çevirir.
Ancak onun güçlü kollarında aşkı bulduğu andan itibaren Jennifer için hayat; gururunun, ailesine karşı hissettiği vefa ve koruma duygularının, karşı koyamadığı bir aşkla çatıştığı tehlikeli bir tuzağa dönüşecektir...

0 comments:

Yorum Gönder