Judith Ivory - Teklif | Kitap Yorumu


Kitap Türü: Historical Romans
Yazar Adı: Judith Ivory  
Kitap Adı: Teklif
Özgün Adı: The Proposition
Seri Sıralaması: *
Yayınevi: Koridor Yayınları
Çeviri: Ender Nail
Sayfa Sayısı: 400
Kitaba Puanım: 5/5 
Kitap hakkında söylemem gereken en belirgin özelliği, kitabın gerçek anlamda çok eğlenceli oluşudur. Okurken en keyif aldığım kitaplardan biri Teklif. Çeviri yönünden bir tık aşağıda olmasına rağmen kitapta gülebileceğiniz çok sağlam diyaloglar vardı. 

Son zamanlarda karamsar ruh halimize iyi gelecek kisa bir mola niteliğinde bir kitap. Tabi kitabın baskısını bulabilirseniz diye bir notda düşeyim. 

Kitabın konusuna  gelecek olursam; Edwina Winnie Bollash babası gibi dilbilimcidir. İnsanların konuşmalarına bakarak inceler ve güzel konuşma dersleri verir. Kızımız kimsesi yoktur, ailesini kaybetmiştir. Annesi ve babasından geriye kalan mal varlıkları da tek erkek akrabaları babasının kuzenine, Arles Dükü Xaiver'a kalır. Huysuz ve taş kalpli kuzeni Edwina'yı kabullenmez, evinden kovar. Kendi evinde dahi kalamaz duruma gelen kızımız kendini dilbilimi işine vererrk saygın leydilere, lordlara konuşma sanatını öğreterek para kazanmaya başlar.


Esas adamımız ile karşılaşmaları ayrı bir olaydır. Oldukça güldüren bir karşılaşma hikayesine sahip çiftimiz. Kızımız şans eseri gittiği terzide dikkatini çeken bir olayın içinde çekilir. Esrarengiz bir adam olan Mick merakını cezbeder. Sıradan bir fare avcısı olan Mick'in sıradışı konuşma tarzı vardır. Bu eşsiz konuşma ile Edwina kendi bir iddianın ortasında bulur. Bu esrarengiz adama konuşma ve terbiye ödeyeceğine dair işin içine dahil olur. Derken de hikaye başlar.

Esrarengiz olan bu fare avcısı kimdir sorusu da ayrı bir düğümdür. Mick Tremore adı üzerine bahis oynanmasını başta hoş karşılamaz ama kendi yararına olduğu kararını vererek oyuna ayak uydurur. Çok bilmiş bir kadın ile uğraşması da keyiflidir. Kendi kimliğini de bulma yolunda çıkacağı bu serüvende aklında olmayacağı bir şeye de denk gelir. Aşka.

Kitap konusu hikayesi olarak muazzam bir tat. İlk okuduğum zaman da şimdi de çok keyif alarak okudum. Çokça gülüp bolca aşka denk geleceğiniz bir kitabı okuyacaksınız. Sizi şaşırtacak yerleri de var, bunu da unutmadan eklemem gerek. Kitabın baskısını bulursanız kaçırmayın ve alın, emin olun değecek. 
Keyifli okumalar dilerim.
“Judith Ivory’ye karşı koyamayacaksınız.” Susan Elizabeth Phillips

“Ivory olağanüstü bir yazar.” Minneapolis Star – Tribune


“Ivory her zamanki gibi okurlarını büyülüyor.” Publishers Weekly

Yarattığı heykele aşık olan bir kadın. Sevdiği için her şeyi göze alan bir erkek.

Edwina, ıslah edilmesi mümkün olmayan Mick Tremore’u yalnızca altı haftada (Xavier’in vereceği yıllık baloya kadar) bir asilzadeye çevirebileceğine dair bahse girmiştir. Her ne kadar dilbilimci yanı bu işin altından kalkacağını söylese de adamın delici bakışlarının etkisinden kurtulup kurtulamayacağından pek emin değildir.

Londra’nın dış mahallelerinden birinde yaşayan Mick dış görünümün son derece aldatıcı olduğunu gayet iyi bilir. Mükemmel bir İngiliz leydisi olan Edwina ise buna önem veriyor gibi görünmektedir ama içinde serbest kalmayı bekleyen tutkular gizlidir. O Mick’i cemiyete girmesi için hazırlarken, Mick de Edwina’yı kalbindeki yeri alması için hazırlamaktadır... Ve de yatağındaki.


0 comments:

Yorum Gönder