Sadece Arkadaşız - Catherine Bybee | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Catherine Bybee
Kitap Adı: Sadece Arkadaşız 
Özgün Adı: Not Quite Dating 
Seri Sıralaması: Not Quite, #1
Baskı Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 336
Yayınevi: Nemesis Kitap
Kitaba Puanım: 4/5
Bekar bir anne olan Jessica, hayatına giren erkekler tarafından kullanılmaktan bıkmış bir kadındır. Duygularını incittikleri yetmiyormuş gibi zaten zor kazandığı parasını da kullanan adamlardan kendini korumak için bir karar alır: Bundan böyle parasız ve kariyeri iyi olmayan adamlarla onları ne kadar beğenirse beğensin arkadaşlık etmekten öteye geçmeyecektir. Jack, büyük bir otel zincirinin tek sahibidir. Onu hayattan soğutan şeyse, parası için onunla birlikte olan kadınlardır. Servetini değil, sadece onu sevecek kadını bulmak için daha sade bir hayat yaşamaya karar verir ve garsonluk yapmaya başlar. Jessica ile tanıştığındaysa, kendisi için doğru kadını bulduğunu hissetmiştir. Ama Jessica, kendine verdiği söz yüzünden Jack ile sadece arkadaş olmak zorundadır. Hissettiği şeyler daha fazlası için yalvarıyor olsa bile...
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabı okumayı neden beklentim bilmem ama tam da hasta olmuşken ilaç niyetine çıkarıp okumam kendimi daha iyi hissettirdi bana. Kitabın baskısı, iç tasarımı çok sevdim. Kapak için keşke dedim, orijinal kapağı mi kullansalardı. O kapağı daha bir sevmekle biraz daha konuya uyumlu bulduğumu eklemem gerekiyor.

Akıcı olduğu için çabuk bitiyor. Son sayfayı da çevirip kapağı kapatınca yüzünüzde büyük bir gülümseme bırakıyor. Aslında konusu da işleyişi de bilindik şeyler, fakat insanı hiç sıkmıyor. Stresle yüklü hayatımıza keyifli bir mola şeklinde karşımıza çıkıyor diyebilirim.

Jack, Las Vegas da büyük oteller zinciri sahibi ve oldukça zengin bir adam. Cebinin dolgun oluşuyla birlikte parası için yanaşan kadınlardan sıkılmış durumda. Bu yüzden bir karar veriyor. Zengin bir adam olduğu gerçeğini gizleyerek, sıradan, parasız biri gibi kendini tanıtıyor. Parası yerine gerçekten kendini sevebilecek kadın arıyor, eh buldu da sonunda
Jessie, bekar bir anne, oğlu Danny ve hemşirelik okuyan kız kardeşi Monica ile birlikte yaşıyor. Garsonluk yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. 

Çalıştığı yere gelen gri gözlü Teksaslı adam hayatının adamı olduğunu elbette ki sezmişti -seni çakal!-.  Jack'ten etkilendiyse de bocaladığı önemli bir konu var. Adamın hayalperest oluşu kafasını karıştırıyor ve iyi gelir getiren devamlı bir işi olmadığı için kaçıyor. Jack'in de Jessie'nin de kendince haklı sebepleri var. Birbirleri için önemli olduklarını sürekli dile getirirken bir yandan da çekinceleri var.

Sonrasında masum yalanlar devreye giriyor.
Kafanızı dağıtacak, sıcacık hoş bir aşk hikayesi Sadece Arkadaş.

Keyifli bir zaman geçirmek isterseniz, tavsiye ederim.

0 comments:

Yorum Gönder