Seni Beklerken - Judith McNaught | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Seni Beklerken 
Yazar Adı: Judith McNaught
Seri Sıralaması: Sequels #2
Yayınevi: Epsilon Yayınevi 
Yayın Yılı: 2008
Sayfa Sayısı: 464
Kitaba Puanım: 5/5
Söylenecek binlerce şey kafanın içinde olup da hiçbir kelimeyi bir araya getirememe diye bir durum var. Literatürde yer almamış olsa da benim uydurduğum bu durumu şöyle izah etmeye devam edebilirim. Çok iyi bir kitap bitirince oluşan sessizlik ani ve uzayan saatler var ya, aha o işte, bu durumun zemini. Judith McNaught her kitabında her karakteriyle sizi kendine bağlayan usta bir yazar. Farklı kişilikler farklı durumlar ve olaylar ama aynı hayranlık şaşmayan bir sonuçtur okuyan kişi için. Bitmesini hiç istemiyor, merakla içiniz oyuluyor ve su gibi akıp giden sayfalarla sürükleniyor, sonuna ulaşıp bitince de hüzünleniyorsunuz.

Gel gelelim kitabımıza. Diğer kitapların da konu olan zorunlu evlilik durumu Seni Beklerken'de de var. Kitap kahramanlarımızın sıra dışı karşılaşmaları ve sonrasında gelişen bir takım olaylarla bu evlilik bağları güçleniyor. Eh, birbirlerinden etkilenmiyor desek yalan olur. İlk andan beri birbirlerine dut gibi aşık olan Jordan ve Alex fırtınalı bir hikayeye atılıyor.

Alexandra okuduğum çoğu karakterden farklı yapıda bir kadın. Saf kalbi, hayata karşı her daim pozitif bakışı, bitip tükenmeyen azmi, pes etmeyi bilmeyen inadı, kıvrak zekası, muzipliği, sevecenliği, sonsuz aşkına olan umudu ve sadakati beni etkileyen bir dolu özelliklerinden aklımda kalıp da sayabildiklerim. Öyle yaralı ve öyle sevilmeye muhtaç ki, kitabın içine dalıp sıkıca sarılmak ve avutmak istedim. Öyle çok yakın hissetim Alex'i, sanki gerçek bir insan etten kemikten bir varlıkmış gibi...

Annesinin statü merakıyla ne yaptığı belirsiz olmadık bir adamla evlenmesi ve Alex'in doğumundan sonra terk edildiği bir hikayeye sahip. Kendini bilen kitaplara tutkun bir büyükbaba ayda bir kere gördüğü ve onu yürekten sevmesini istediği hayırsız bir baba, onu umursamayan elde ettikleri ile başkalarına tepeden bakan bir anne ile geçen bir çocukluk sonrasında bu denli sağlam ayakları yere basan kendini bilen iyi yetiştirilmiş -dedesinin bunda katkısı büyük- bir genç kız olması şaşılacak bir şey o dönem koşullarında.


Jordan ise bir Dük, taban tabana zıt iki karakter ve farklı hayatlar yaşamış iki farklı insan. Her şeye karşı bir şüphesi, kadınlara karşı güvensizliği, iyiliğe karşı inancı olmayan, karamsar ve bir o kadar sert mizaca sahip hayattan zevk almayan bir adam. Sosyetede önemli yere sahip bir dükalığın varisi olması anne ve babasının tasvip etmediği gönül maceraları bir yana çocukluğundan beri sert koşullarla yetiştirilmesi onu bu adam hâle getirmişler. Hayat hikâyesini geçtiği bu önemli kısımları okurken gözlerim doldu ve içimde inanılmaz bir öfke duydum. Vurdumduymaz annesine, erkeklerin de bir insan olup duygu sahibi varlıklar gerçeğini itinayla görmezden gelen babasına karşı öfkem inanılmaz.

Alex’in babası ve bu ikisini tek bir torbaya doldurup boğazın serin sularına atasım geldi. Ya da Karadeniz'in hırçın dalgaları ile tanıştırmalıyım, ne dersiniz?

Evlendikleri gerçeğini henüz sindiremeden birbirlerine bağlanmaları tutku dolu anları yaşayıp artık ayrı olamayacaklarını düşündükleri anda Jordan kaybolur. Bu kaybolma çeşitli çıkarımları doğurur ve en son öldü denir. O anlarda Alex ve Jordan'ın büyükannesinin durumları anlatılamaz, fena dokundu...

Sonrasında dul kalmışlığı ve sosyeteye girişi çeşitli olaylar ve bir anda herkes tarafından istenen kadın olması bir senede Alex'in karakter olarak adım adım gelişmelerini, Jordan'ın geri dönüşü ve beraberinde getirdiği birçok şey.  Merak ettiniz mi? Oh, harika. O zaman bu muazzam kitabı bulup satın alın ve okuyun. İnanın okuyup okuyacağınız en iyilerden biridir Seni Beklerken. Jordan'ın şüpheci güvensizliği arasında umutsuzca aşka inanmak istemesi, Alex'in saf sadakati sonsuz aşkı ve aralarındaki tutkuyu okuyup hissetmelisiniz. Bol bol güldüren biraz kalp kıran ve sonunda gözlerinizi dolduran bir kitap.
En güzel aşk romanlarının yazarı Judith McNaught, bu son kitabında anlattığı etkileyici ve baştan çıkarıcı aşk hikayesiyle adeta ayaklarınızı yerden kesecek ve sizi tutkunun doruklarına çıkaracak! Tesadüfler zinciri hiç umulmadık bir yerde, masum kasaba kızı Alexandra Lavvrence ile Havvthorne'un zengin ve güçlü dükü Jordan Tovvnsenden'i bir araya getirir. Londra sosyetesinin büyüleyici dünyasına sürüklenen özgür ruhlu Alexandra, kendini kıskançlık, intikam, gurur ve karşı konulmaz bir tutku tuzağının içinde bulur ve bir zaman sonra kocasına bile güvenemeyeceğini anlar...

0 comments:

Yorum Gönder