İçimdeki Güneş - Betül Güçlü | Kitap Yorumu


Kitap Adı : İçimdeki Güneş
Yazar Adı :  Betül Güçlü
Sayfa Sayısı : 416
Yayınevi : Ren Kitap
Baskı Yılı : 2024
Kitaba Puanım : 5/5
Planlar dâhilinde yaşayan biri,
atacağı adımları çok önceden hesaplar.
Fakat hayat, bu planların en büyük düşmanıdır.

Ela Mercan, elleriyle çizdiği güvenli bir haritanın içinde yaşarken bir kalp kırıklığı bütün planlarını dağıttığında her şeyin tepetaklak olduğunu düşünür. Sorunlarından kaçmaya çalışırken küçük bir köy okuluna öğretmen olarak atanan Ela için yeni bir şehirde, yabancı insanların ve kısıtlı imkânların içinde tutunabileceği tek şey mesleğidir.

Köy öğretmenliği ona bilmediği yeni bir hayatı deneyimleme fırsatı sunarken çocuklarla kurduğu ilişkiler hayatını
değiştirecek, aşka karşı ördüğü duvarlar ise beklenmedik biri tarafından yıkılacaktır.

İçimdeki Güneş soğuk bir kış gecesinde
çıtırdayan alevleri, sobanın üzerinde kuruyan portakal kabuklarının kokusunu, özlenen bütün sadelikleri hatırlatan bir hikâye.

(Tanıtım Bülteninden)
İnsan çok yakın olduğun biriyle uzak, çok uzak olduğun biriyle de çok yakın olurdu. Hayat da tam olarak buydu. En olmayacak yerden en umulmayacak kişiden insan sınanınca daha can yakardı.

Ela'nın yaşadığı tam olarak buydu. Hayatının hayal kırıklığını en güvendiği insanlardan yaşarken soyutlanmak istedi ki en doğal haktı bu. Huzur bulduğu evinden, kendi şehrinden çok uzak bir yere taşıdı kalbinin kırıklığı. Onu en üzeni kardeşi kanı canıydı.

Bizim kız bir öğretmen, inşa edeceği kendi hayatında yeni bir maceraya atıldı. Yabancı olan bu yer onu ummadığı şekilde kol kanat gererek kucak açarken kalbinin yerini zorlayacak biri de çıktı karşısına.


Atandığı şehir, köy, çocuklar etrafını saran her insan yardıma canla başla sarılan insanlar olması, masalsı bir tatta büyüleyici bir atmosfere hakimdi kitap. O kadar sıcak o kadar samimi o kadar güzeldi ki, anlatamam. Çok da detay vererek kitaptan heyecanı kaçırmak istemem ama ille de okumanız gereken kitap olduğunu söyleyebilirim sizlere.

En içime dokunan Ela hocanın öğrencisi Ayşegül. O kadar ezdi ki beni o, öyle içime işledi ki... Onun o her mutlu oluşu her sıcak koçaklaşmaları çok güzeldi ve Çınar. Doktorumuz, herkesin güvendiği herkesin akıl danıştığı şahane dört dörtlük bir karakter.

Nakış gibi işlenen, dokunulan ince noktalarla hem ağlattı hem güldürdü. Ya çok bir şey diyemiyorum kitap hakkında, blogda daha detaylı yorum yazacağım hiç kuşkusuz. Buradan söyleyeyim KİTABI ALIN, OKUYUN OKUTUN. ve ben Betül'e bu tatta kitapları çok yakıştırıyorum.  Bir de kalemindeki o lezzet her kitabında katlanarak artıyor. Kapak, iç ciltteki çizim güneş her detay, kitabı okuyup bitirince ve kapağı kapatınca anlıyorsunuz her detay cuk oturan çizimler. Renkler her ince dokunuş şahaneydi. Kitap üzerinde her kimin emeği varsa, ellerine sağlık, şahaneydi. 😍

O zaman ne diyoruz...
Tavsiye etmesi benden, okuması sizden. 💋

0 comments:

Yorum Gönder