Kusuriya No Hitorigoto - Natsu Hyuuga | Öneri Seri

 

Okuduysan izle, izlediysen oku köşemizde bugün size şahane bir seri önerisi getirdim. Dostlarım manga anime sevenler bir yaklaşsın, bu seri kaçmaz! 🤤

Kusuriya No Hitorigoto bizdeki ismiyle Şifacı Günceleri mangasında haydutlar tarafından kaçırılıp imparatorluk sarayına satılan esas kahramanımız Maomao hikayesini okuyoruz. Kızımız fazlaca zeki, eczacı babasıyla yaşarken birden kendini saray entrikaları içinde buluyor.

Animesinde de aynı sıralamalarla ilerliyor. Eczacı olan babasının ricası üzerine geleneve bir şey götürüp gekirken yolda kaçırılır. Sarayda başlarda düşük rütbeli bir hizmetçi olarak çalışırken kulağına gelen dedikodular sonrasında hastalanan prens ve prensesi kurtarmak için gizli şekilde mesaj ulaştırır. Bu hareketiyle yakalanır.


Maomao, Jinshi’nin yardımıyla saraydaki zehirlenme olaylarının sırrını çözer. Zekasını, becerisi ve saklamaya çalıştığı güzelliği ile de Jinshi'nin dikkatini çeker. Kızımızın olayı de, zehirler üzerinde fazlaca bilgisi olması. Bu bilgiyi nereden ve nasıl elde ettiğini merak ediyorsanız eğer mangayı okuyarak ya da animeyi izleyerek sorulara cevap bulabilirsiniz.

Saray entrikalarının, o dönemdeki tıp ve zehir üzerine bilgilerin, gizemin zaman zaman gerilimin ve de dram dolu hikayesiyle size şiddetle öneririm. Ben Maomao'yu çok sevdim, Jinshi'ye ise bayıldım.

Dataylı bir anime yorumunu gireceğim. Bu arada güzel bir haber de var, animenin ikinci sezonu da gelecek, 2025 yılında yayında olacağı söyleniyor. Mangayı ise Athica Books'dan alarak seriye başlayabilirsiniz. 💐



0 comments:

Yorum Gönder