Julie Garwood - Aşk Seni de Vurur | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Julie Garwood
Kitap Adı: Aşk Seni de Vurur
Özgün Adı: Shadow Music
Seri Sıralaması: Highlands' Lairds #3
Baskı Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 392
Yayınevi: Epsilon Yayınevi 
Kitaba Puanım: 3/5
İskoçlara karşı sevgim seller, ilgim derya denizken canım Julie Garwood'cuğuma devam etmicektim de ne edecektim ama değil mi? Serinin orjinal isimleri üçüncü kitaba kadar sadık sekilde ilerlerken üçüncü kitapta değişime uğraması son derece dikkatimi çekti. Orjinal ismi Shadow Music (Türkçeye çevirirsek direkt olarak Gölge Müziği olmaz mıydı? Beni aydınlatın lütfen.) Bizde baskı ismi Aşk Seni de Vurur olmuş. Yani bu isim de iyi ama karakterlere pek uymuyor ki kardeşim. Her neyse diyerek iç dökmeme bir son verip yorumuma başlıyorum.

Bir İngiliz Baronunun kızı olan -Kendisi St. Biel Ülkesi'nin prensesidir- Gabrielle, sınırlar arasında barışı korumak için Kral John tarafından yaşı bir hayli ileri olan İskoç asiliyle evlenmesi için kuzey topraklarına gönderilir. Yolda onu büyük sürpriz beklemektedir ve kaçırılma girişimi meydana gelir. Onu koruyacak  ve hayatını kurtaracak adam çıka gelir. Asıl adamımız da böylece ortaya çıkar, gelen kurtarıcı Colm Machugh'dan başkası değildir.

Gabrielle'in baba tarafından uzak kuzeni Gillian ile kocası -sakinim sakinim, ismi bile kalp krizi geçirmeme sebepken, sakinim 🤭- Lord Brodick Buchanan'le de böylece tanışır. Brodick'e eşlik eden, savaş alanına korku salan Lord Colm MacHugh dikkatini fazlasıyla çeken bu kadını korumaya karar vermiştir.


Gabrielle'i istemelerinin iki nedeni vardır; birincisi görenin tekrar tekrar bakmak istediği güzelliğinin bir kişiye ait olması, ikincisi ise kadının bildiğini düşündükleri hazineye sahip olmak istemeleri. Vermiş sözleri olmasaydı ona sahip olmak isteyenler kervanına Kral John da dahildir.

Fakat kurulan planlar bozulmak içindir, gerçek aşk da orada bir yerlerde saklanırken macera da tam olarak başlamış olur. Gabrielle, geleceğini etkileyen bu oyunda piyon mu olacaktır yoksa şah mı? Bu ve daha fazlası kitapta. 😍

Açık konuşmak gerekirse serideki en sönük kitaptı Aşk Seni de Vurur kitabı. Bir sıralama yapmam gerekirse Fidye serinin en en en iyi kitabıydı ki hâlâ iki başrolü tek kitapta yazıp birine çok değinmediği için Garwood'cuğuma bozuğum ya, neyse.

Kitapta benim için akmayan birkaç şey vardı. Hikaye hemen başlamıyor, sayfalar çevirip epey okumamız gerekiyor, asıl karakterlerin buluşması için de bir süre bekliyoruz.
Karakter gelişimi, çiftin kimyası derken oturmayan yerler vae hissi kitap boyu bırakmadı. Eksikler vardı, ben öyle hissettim en azından. Sanki daha uzun yazılmış daha işlenerek kaleme alınmış olsaymış daha oluru varmış diye düşünüyorum. Kesinlikle Garwood'un en iyilerinden biri değildi, evet ama yine de son zamanlarda keyifle okuduğum kitaplardan biri oldu diyebilirim.


Aşkın, nefretin, intikamın ve saf arzunun özüne inen sürükleyici bir hikâye…

St. Biel’li Prenses Gabrielle için İskoçya şaşırtıcı manzaraların, vahşi klan şeflerinin, aldatıcı vadilerin, dik gölgelerin – ve şimdi de hilekârlığın, ihanetin ve cinayetlerin diyarıdır. Muhteşem güzelliğiyle tanınan ve İngiltere’nin en güçlü baronlarından birinin kızı olan Gabrielle, aynı zamanda Highlands topraklarında barış isteyen kral için mükemmel bir pazarlık kozudur. Kral John, Gabrielle’in iyi huylu ve asil bir beyle evlendirilmesine karar verir. Ama bu evlilik asla gerçekleşmeyecektir.

Muhafızlarıyla birlikte akıl almaz bir zalimliğe tanık olan Gabrielle için her şey bir anda değişir. Okuyla tek atışla birinin canını alırken, bir başkasının hayatını kurtarır ve böylece savaş başlar.

Birkaç gün içinde eski ve yeni düşmanlar arasında büyük bir kavga alevlenirken Highlands tutkuyla tutuşur. Gabrielle’in sakladığı sır yüzünden İskoçya’nın en korkulan adamı Colm MacHugh’un cesur olmak için yeni bir sebebi vardır. Colm’un delici bakışlarının altında

Gabrielle’in ne bedeni ne de kalbi güvendedir.
(Tanıtım Bülteninden)
☆☆☆

Highlanders' Laird Serisi;
#3 Aşk Seni de Vurur / Shadow Music

0 comments:

Yorum Gönder