Julie Garwood - Sır | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Julie Garwood 
Kitap Adı: Sır
Özgün Adı: The Secret
Seri Sıralaması: Highlands' Lairds  #1
Baskı Yılı: 2010
Sayfa Sayısı: 478
Yayınevi: Epsilon Yayınevi 
Kitaba Puanım: 3,5-4/5
Türün hakkını veren yazarlardan biri Julie Garwood ve kalemini sevdiğim okurken en eğlendiğim yazarlardan da biri. Gelelim kitaba;

Yakın arkadaşının bebek beklediği haberini alan Judith, arkadışının yanına İskoçya'ya gidecektir. Henüz bir çocukken bir söz vermiştir, büyüdüklerinde arkadaşı doğum yaparken yanında olacaktır. Kocasına diller döken Frances Catherine, Judith'i sağ salim getirmesi için söz ister. Fakat bir pürüz vardır, bizim kız hem yabancı hem de nefret ettikleri bir İngiliz olduğu için aralarına almakta sorun çıkar. Tam o sırada -hazır olun, esas adamımız geliyor- Maitland beyi Iain devreye girer. Bir karar verir, yanına güvendiği üç savaşçısını alarak misafirlerini karşılamak için İngiltere’ye doğru yola koyulurlar. Judith verilen sözü tutacağını göstererek, onlarla İskoçya'ya gitmek için sabırsızlanır. Bu beklenmedik hareket Iain'ı şaşırtır, ona göre İngilizler güvenilmez insanlardır; kadını da erkeği de. Tabi bu yolculuk ta onları bekleyen birçok macera vardır ve her bir olayla Iain ve Judith görünmez halatlarla birbirlerine bağlanır. Iain Maitland, ayartıcı bir cazibeye sahiptir,  iri yarı korkutucu kasları olan ve kahretsin çok yakışıklı adama karşı Judith'in kazanacağı bir savaş yoktur, çoktan çekimine kapılmıştır. Güven konusunda problemi olan Judith, ilk karşılaştıkları andan itibaren garip bir şekilde adama güveniyordur. Yabancılardan hoşlanmayan dış dünya ile sınırlı sayıda irtibar kuran beylik aralarına bir İngiliz gelince kabullenmesi bir hayli zaman alır fakat kibar alımlı güzel kızımız tüm sevecenliği ile herkesi kendine hayran bırakmayı başarırken Iain'ın da kalbini fark ettirmeden çalar. Kader onları bir araya gerirmek için türlü uğraşlar edinir ve Judith'ın yapacağı masumane ziyaretin onun hayatını köklü bir şekilde değiştirdiğinden haberi henüz yoktur. 
Seri başlangıçlarında genelde çıtayı yükselten ivme göze çarpacak karakrerlerle verilir. Evet, bana öyle bakmayınız şaşırarak, bunu ben uydurmadım. Gizli bir kural bu! 🤭 Kitapta sevdiğim çok şey olduğu gibi gözüme batan tutarsız yerler de vardı fakat en çok iki karakrerden söz etmek istiyorum. Brodick ve Ramsey; damarlarında akan kanın en deli çağladığı zamanlardalar. Judith'e olan hayranlıklarından -daha sonraları iyi arkadaş oluyorlar- İngiltere'ye kendi gelinlerini bulmaya yola koyuluyorlar. Tanrıya şükür ki bulamadan eli boş dönmüşler, çok şükür. Karakterlerin yer yer tutarsız davranış ve tutum sergilemeleri beni bir miktar "ne yapıyor yahu bu" şeklinde şaşırtmış olasa da keyif alarak okuduğum bir kitaptı Sır.

Aralarında ciddi hükümet olan beylikleri ilgilendiren sır onların evliliklerinin önünde engel olacak mıdır? Peki aşka inanmayan Maitland Beyi Iain, kardeşinin karısı için “Cehennem ateşlerinde yürümesini” dinleyip gülerken kendini aşkın kollarında bulduğunda cehennem ateşlerinde yürümeye hevesli olacak mıdır?

Hepsi ve daha fazlası kitabın içinde saklı. Türü seviyor ve kitabın baskısını bulacak kadar şanslıysanız, okumanızı öneririm.


New York Times çok satanlar yazarı Julie Garwood Epsilon okurlarının çok sevdiği Gelin, Düğün, Sen de Yanarsın ve Gölgede Danstan sonra nefes kesici bir aşk hikâyesiyle sizleri bir kez daha büyüleyecek.

Tüm zamanların en sevilen romanlarından birini okumaya hazır olun!

Olağanüstü Duygu yüklü, sevgi dolu bir aşk hikâyesi.

-Romantic Times-

Garwood her zaman olduğu gibi bu eseriyle de kendini kanıtlıyor. Sakın kaçırmayın! -Rendezvous-

Judith Hampton gururlu olduğu kadar güzel de bir kadındır. Çok sevdiği İskoç çocukluk arkadaşı doğum yapmak üzeredir, bu yüzden Judith yanında olacağına dair ona söz verir. Fakat İngiltereden İskoçyaya gitmesinin özel bir sebebi daha vardır: Hiç tanımadığı babası Maclean Beyini görmek. İskoç topraklarına giderken kendisine eşlik eden Maitland Beyi, Iain Maitland gibi ilgi uyandıran bir adamla daha önce hiç karşılaşmamıştır.

Judith Maitlandların geleneklerine ve kurallarına uyum sağlamaya çalışırken, Iainin ilgisinden ve özeninden keyif almaya başlar. Yaşadığı tüm zorluklara karşın aşkın sıcaklığını ruhunda hisseder. Ancak geçmişe dayanan o yıkıcı sır gerçek aşkı etkileyecek midir?
(Tanıtım Bülteninden)


0 comments:

Yorum Gönder