Ayşegül Çiçekoğlu - Mucizeler Adası | Kitap Yorumu


 Yazar Adı: Ayşegül Çiçekoğlu
Kitap Adı: Mucizeler Adası
Özgün Adı: *
Seri Sıralaması: -
Baskı Yılı: 2021
Sayfa Sayısı: 348
Yayınevi: Pika Yayınları
Kitaba Puanım: 5/5
Hayatın içinde saklıdır mucizeler, tıpkı denizlerin içinde deniz yıldızları gibi. İçten dilenen bir dilek er geç gerçekleşir. Tıpkı Kumsal'ın hayatında olanlar gibi, diyerek bir girizgâh yapıp sizleri meraka sürüklemek istiyorum. Şahane bir kitap bitirdim ben, ismi gibi içinin mucizeler dolu olan... Sevgili Ayşegül Çiçekoğlu'nun kaleme aldığı en yeni kitabı Mucizeler Adası yorumuyla sizlerleyim. 

Kitap temel olarak aşka tanılan ikinci bir şans hikayesi ele alınıyor. Ana karakterlerimiz Kumsal ve Fabian'ın birbirlerini tanımadan önceki yaşamlarına göz atıyoruz. Kumsal'ın Bahamalar'daki evlilik teklifini, Fabian'ın mutsuz evliliği ve ayrılığı derken ikiliyi bir araya getirecek başlangıca doğru sayfaları çeviriyoruz.

Adil olmayan bir hayatı içerisine kattığımız duygularla birlikte adil şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Bize sunulan gerçekler çoğu zaman can yakabiliyor. Kayıplarımızın ardından yaşama sıkıca tutunmak, ayağa kalkacak gücü kendimizde bularak yola devam etmek zor olsa da bunu başarmayi gösteren bir hikaye de var kitapta. Kumsal'ın yaşadığı şeyler gerçekten zor, her şeye rağmen hayat enerjisini kaybetmeyerek kendini toplaması takdir edilesiydi.

Fabian'ın da yaşadıkları çoğu kişiye göre zordu ama bana göre yaşadıkları daha çok hayal kırıklığı ile kalp kırıklığıydı. Aşık olduğunu düşünüp hayatının kadınıyla evlendiğini sanarken aslında hiç de tanımadığı bir kadınla ömür tükettiğini ve hiç uğruna ülkesini geride bıraktığını en acı şekilde tecrübe ediyor. Neyse ki verdikleri ortak karar onun için en iyi şekilde sonuçlanıyor. Annesi ve kızıyla huzurlu bir hayatta istediği şekilde yaşıyor.

İkiliyi bir araya getiren ve yollarının kesişmesini sağlayan olay ise Kumsal'ın kendi geçmişi ile vedalaşma isteğiydi. Bahamalar'a bir kez daha gelerek geçmişiyle vedalaşmak isterken geleceğini bulacağını kimse Kumsal'a söylememişti.

Kumsal ve Fabian ikilisinin yaşadıkları çoğu kişiyi yıkacak olaylar dizisi. Buna rağmen her ikisinin de bir şekilde dimdik durmuş olmamaları gerçek anlamda mucize. Ve ikisini bir araya getirip aşka verecekleri ikinci şans adası da onlara özel. Bu kısım bir parça spoiler olabilir, o yüzden italik yazacağım. Dileyen atlayabilir.

Kumsal'ın ilk aşkı Vefa, üniversitede tanışıp birbirlerine aşık olmuşlar. Bahamalar'a tatile gittiklerinde hayatının teklifini alır. Mutlulup sonsuz olup ilk aşkıyla yaşlanacağını hayal ederken kader onlar için tatsız bir son hazırlar. Vefa'ya verdiği bir söz vardır. Onsuz geçecek ömründe aşka küsmeyecek hayattan kopmayacaktır. Fakat Kumsal bunu yerine getirmekte zorluklar yaşar. Hem kendi ile olan hesaplaşması hem geçmiş ile vedalaşması için her şeyin başladığı o yere gider, Bahamalar'a...

Kumsal'ın niyeti basittir, vedasını edecek kendiyle barışacak ve hayatına kaldığı yerden devam edecektir. Ama yine hesaplar onun yaptığı gibi ilerlemez. Teknesini kiralamak için zor ikna ettiği Fabian ile okyanusun ortasında fırtınaya yakalanır. Birbirini tanımayan iki yabancı iken kader ortağı haline gelirler. Derken zamanla ona karşı bir şeyler filizlenir içinde.

Fabian için da hayat hiç iyi davranmamıştır ona.  İlk aşkı ya da öyle sandığı kadınla evlenir ve nu evlilikte bir kızı olur. Karısının 9 yıl içerisinde aslında yaşamak istediği hayatın böyle olmadığını ve başka birine olan tutkusunu dinledikten sonra boşanmaya karar verir. Kızını yanına alan Fabian, karısı için terk ettiği Bahamalar'a geri döner. Kumsal'ın hayatına girmesi ile kalbinde bir şeyler değişir. Hayata olan bakışı da değişir. Bu değişimi fark eden annesi de oğlunun yaşadıklarından yola çıkıp endişe duyar. Eh, zaman geçer, olaylar olur ve bizim birbirine açılamayan aşıklarımız birbirlerinden çok aşk konusunda kendilerine bir şans vererek mutlu olmayı seçer.
☆☆☆

Onların hikayesini merak ediyor ve okumak istiyorsanız size tavsiyem vakit kaybetmeden bir an önce harekete geçmeniz. Ayşegül Çiçekoğlu her kitabında kendine biraz daha katarak kalemini daha enfes hale getirerek okurunun karşısına efsane bir eser getiriyor. Keşke biraz daha uzun olsaydı diye iç geçirirken kapağı kapattığımda aklımda kalan düşünce dizi ya da film olması. Soluksuz izlerdim. Kitabı şiddetle öneririm. Okuyun, okutun!
Kitapla kalın, sevgilerle.
Hayatın getirdiği her kayıpla biraz daha derinlere ve karanlıklara çekilen Kumsal’ın bulduğu tek çıkış yolu, çok mutlu hissettiği yere kısa bir süreliğine tekrar gitmekti. Bahamalar’da şimdi geçmişiyle vedalaşacaktı. İçinde durmaksızın esen fırtınalara bir de gerçek anlamda yakalandığı fırtına eşlik etmişti. Ancak bu sefer o teknenin içinde yalnız değildi. Yaşadıkları her an yeni başlangıçlara, yıkımın ardındaki ayağa kalkışa gebeydi. Birbiriyle kesişen hayatlar, fırtınanın içinde canlanan umutlar, okyanus ötesinden Türkiye’ye uzanan bir dönüşüm yolculuğu. Geride bıraktıklarımızı, hayatımızdan silinip gidenleri ve geçmişin yükünü sevgiyle bırakmayı anlatan bir hikâye. Bu hikâye umudun hikâyesi...

Ayşegül Çiçekoğlu’nun sımsıcak kaleminden Mucizeler Adası yeni başlangıçların vaadi ve aşkın iyileştirici gücü ile dolu bir roman.
(Tanıtım Bülteninden)

☆☆☆




0 comments:

Yorum Gönder