Monica McCarty - İskoç Savaşçı | Kitap Yorumu

Yazar Adı: Monica McCarty
Kitap Adı: İskoç Savaşçı
Özgün Adı: Highland Warrior
Seri Sıralaması: Campbell Trilogy #1
Baskı Yılı: 2017
Sayfa Sayısı: 424
Yayınevi: Nemesis Kitap
Kitaba Puanım: 5/5
Tarihi aşk en sevdiğim türlerden biri olduğu gibi bu türün hakkını veren yazarlarından Monica McCarty, favorilerimden biridir. Kaleme aldığı kitaplarındaki kurgular, genel olarak tarihi gerçekliğe dayanıyor. Geçmişin tozlu sayfalarında tarihte yerini alan gerçek kişilerden  yola çıkarak bambaşka hikayelet sunuyor. Her kitabı için de yazar notunda bundan bahsediyor. Monica'nın en sevdiğim yazarlardan biri olmasının sebebi de bu. Gerçekte yaşamış belki de hiç bilimeyecek isimleri kitabına katarak öyle bir kurgu oluşturuyor ki, kitabı bitirince de o isimlerin kimliklerini daha çok merak ederken buluyorsunuz kendinizi.

Gelelim kitaba, 17. yüzyıl Iskoçya'sına gidiyoruz karakterlerle birlikte. Argyll Kontu'nun kuzeni ve yasanın “uygulayıcısı” olan Jamie Campbell'ın hikayesine konuk oluyoruz. Jamie suçluları adalete teslim etmekle yükümlüdür ve şu anki görevi ise kanun kaçağı olan MacGregor'ları avlamaktır. Jamie'nin düsturu çıkan taşkınlıkları, isyankarlıkları ve baş kaldırılarını engelleyerek adaleti sağlamaktır. Bu yüzden, Laird Lamont'un topraklarına girerek MacGregor kaçaklarının barındığına inanılan Bute Adası'ndaki Ascog Kalesi'ne gider. Jamie, MacGregors'u ararken Laird'in ünlü güzeli, istekli ve açık sözlü kızı Caitrina ile karşılaşır. Başlarda Caitrina'nın evlenmek gibi bir planı yoktu, babası ve kardeşleriyle mutlu olduğu yerde kalmayı tercih ediyordu. Ancak Argyll ve MacGregors arasındaki savaşın yıkımı onun hayatını değiştirecek en önemli etkendi. Halkını kurtarmak için tek seçenek Jamie Campbell olacak gibi görünüyordu. ve bu seçeneğe tutunmak zorunda kaldı. Caitrina'nin aksine Jamie daha bir farkındadır kendinin ve duygularının. Bu yüzden içinde yeşeren duygulara kapılmaktan kendini alamadı.

Campbell ve Lamont arasındaki gerilim, beraberinde getirdiği anlaşmazlıklarla tırmanıyor ve bir takım hoş olmayan olaylar yaşanıyor. Baskınlar, ölümler, ölümden kıl payı kurtulan kişiler, ihanetler, güvensizlikler derken Caitrina ile Jamie'nin ilişkilerini tehlikeye atarak ikiliyi ciddi bir sınava tabi tutuyor bu olaylar. Caitrina ve Jamie onca yaşanan olaylardan nasıl galip gelebileceklerdir, yanlışlara duydukları kızgınlığından sıyrılıp nasıl affedilebileceğinin harika bir hikayesidir İskoç Savaşçı kitabı.

Kitaptaki birçok karakteri sevdiğim gibi bir durup eh be didiklerim de çoktur. Kesinlikle en sevdiğim karakter Jamie. Jamie'nin sevdiği kadın için göze aldıkları, onun için çırpınması, ona kıyamıyor oluşuyla beraber bunun karşılığı olarak kalbinin defalarca kez kırılması, yaşadığı hayal kırıklıkları beni de çok üzdü. Caitrina ise sevmediğim kadın karakterler kervanına katılan bir karakter oldu. Cidden anlaşılması güç bir karakter. Ona çok kızdığım yerler var, empati kurmaya çalışsam da yer yer haksız bulduğum da çoktur. Her şeyden öte inadı ve Jamie'ye olan güvensizliği beni inanılmaz yordu.

Monica McCarty, karakterlerini ve arka hikayelerini oldukça iyi geliştiriyor. Okurken kitabın içine girerek o dünyaya kapılıp gidiyorsunuz. Çeviri ve edisyon da iyi olunca kitap kısa sürede bitirebiliyorsunuz. Ben çok keyif alarak okudum, serinin devamınıda keyifle okuyacağım eminim.
İskoçya’nın en güçlü klanının en meşhur savaşçısı Jamie Campbell, İskoç topraklarındaki diğer klanların kanunsuzlarına ve zorbalarına karşı koymak için gereken her şeyi yapmaya hazırdır. Adaleti sağlamak, hayatta kendine biçtiği roldür ve bazen bunu yapmanın yolu, başka klanlarla güç birliğine gitmenin önünü açacak evliliklerden geçer.

 Jamie Campbell’in de görev niteliğinde bir evlilik gerçekleştirmesi, küçük gruplar halinde İskoç topraklarına dağılmış klanların korunması ve İskoç topraklarında adaletin sağlanması için şart olmuştur.

 Öte yandan Campbell soyadına kendini bildi bileli düşman olan Caitrina Lamont, söz konusu güç birliği için Jamie Campbell tarafından eş olarak seçilmiştir. Tabii Jamie’nin her şeyden önce Caitrina’yı bu evliliğe ikna etmesi gerekir. Onu ikna etmeye çalışırken görev aşkıyla Caitrina’ya karşı duymaya başladığı tutku arasında kalan Jamie için zor günler başlamıştır.
(Tanıtım Bülteninden)

Seri Sıralaması;
☆ İskoç Savaşçısı / Highland Warrior - Campbell Trilogy #1
☆ İskoç Sürgünü / Highland Outlaw - Campbell Trilogy #2
☆ İskoç Esareti / Highland Scoundrel - Campbell Trilogy #3


0 comments:

Yorum Gönder