Lisa Kleypas - O Yaz | Kitap Yorumu


Yazar Adı: Lisa Kleypas
Kitap Adı: O Yaz
Özgün Adı: Secrets of a Summer Night
Seri Sıralaması: The Wallflowers Serisi #1
Baskı Yılı: 2010 
Sayfa Sayısı: 320
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Kitaba Puanım: 5/5
Tarihi aşk kitapları denince akla gelen ilk beş isimden birisir kuşkusuz Lisa Kleypas. Kalemini sevdiğim yazarlardan biridir, daha öncesinde serileri tamamladıktan sonra okuyayım modundayken şimdilerde kıyamamaktan okuyamıyordum. Wallflowers serisini de tamamlamışken artık okuma zamanımın geldiğini düşünerek O Yaz'ı gözüme kestirip okuyayım dedim.

Parasal konuda sıkıntıları olan Annabelle, Amerikalı zengin kardeşler Lillian ve Daisy, kekemeliği yüzünden zor bir hayata sahip olan Evie ile tanışıyoruz serinin ilk kitabında. Her biri güzel, her biri nahif karakterler ve mutlu bir evlilik yapmak için kararlı olan bekârlardır. Onları birbirine bağlayan sıcak bağ ise imrenilecek unsurdu kitapta.

Yan karakterleri bir yana bırakıp ana karakterlere dönersem, bir çeyizi olmadığı için talibi olmayıp evde kalan Annabelle'nin hikayesini okuyoruz. Ailesi beş parasız ve buna rağmen kızlarının rahat bir hayat geçirmesi için zengin bir koca arıyor. Katıldığı balo onun son sezonu ve bir koca bulması için de son şansı. Aksi durumda ya bir çiftçiyle evlenmek zorunda kalacak ya da zengin bir dükün metresi olacaktı. Bir diğer seçeneği mürebbiye olmak, tabi bu kısım o dönem kadınlar için yaşaması en zor seçenek. 
Derken sahneye Simon giriyor. Belirlenen kriterte bir damat adayı değil, çünkü asil soydan gelmiyor. Kasap babasının ticari hamleleri ve sanayi alanında yaptığı yatırımlar sayesinde büyük bir servete sahip. Sosyeteye tam anlamıyla kabul edilemeyeceğinin de farkında, fakat Simon bunu hiç önemsemiyor. Sosyetede sözü geçen güçte dostu Lord Westcliff sayesinde onu dışlayan kişilerin karşısında durabiliyor.
Simon, Annebella'ya karşı güçlü duygular hissetmekte ve tek isteği halinde. Hayatında o olsun yeter gözüyle bakıyor. Annebella da Simon'a karşı boş değil ama Lady olma fikri ve ailesini kurtarma isteği belli süre ağır basıyor. Ailesini kurtarması ve sosyeteye dahil olmaya devam etmesi için asil bir lord ile evlenmesi gerekiyor. Simon'un parası olsa da asil olmayışı kafasında bir acabaya yer açıyor.

Kitapta en etkilendiğim bitmeyen sabrı ile Simon oldu. Katıldığı her baloda Annabella'nın karşısına çıkması dansa kaldırması aklına girmeye çalışması ve reddedilmesine rağmen bütün bunları iki sene boyunca bıkmadan yapması takdire şayan. Açık sözlülükle Annabella'yı arzuladığı için yaptıklarını dile getirmesindeki cesaretini de çok sevdim. Yapısı gereği Simon'in duygusallıkla bir kadının peşinden gidecek bir adam değil, tabi zamanda felek ona da bir tane vuruyor ve aşık oluyor. 
Devamında ne oluyor derseniz o da kitapta saklı. Siz kitabı bulup okursanız kendiniz göreceksiniz.

Seri başlangıç kitabında, devam kitaplardaki karakterleri okumayı aşırı seviyorum. Bir sonraki kitapta olacaklar için meraklanırken karakterler hakkındaki ipuçlarını toplarken heyecana kapılıyorum. O Yaz kitabı da Wallflowers kızlarıyla tanışma kitabıydı. Kızların başlarına neler geleceğini, neler yaşayacaklarını kitabı okurken meraa düşüyorsunuz. Özellikle herkesçe daha çok sevilen serinin üçüncü kitabı Sevgim Sana Ait kitabını ayrı bir merak ediyorum.

Kısaca, eğlenceli bir tarihi romantizmdi. Okumaktan kesinlikle zevk aldım. O Yaz için diyeceğim şeylerden bir başkası da Simon kessinlikle kitabın yıldızıydı. Serinin geri kalanını okumak için sabırsızlanıyorum.
Epsilon okurlarının Benimle Kal adlı romanıyla tanıştığı, dünyaca sevilen yazar Lisa Kleypas bu kez O Yaz ile okurlarına yeniden merhaba diyor. 

Her şeyin bir yaz gecesi başladığı roman, tıpkı yazarın ilk romanı gibi bir solukta okunacak! "Gerçekten yetenekli bir öykücü." Publishers Weekly

Londra sosyetesine giren dört genç kızın ortak bir amacı vardır: Tüm kadınsı yönlerini ve çekiciliklerini kullanarak kendilerine birer koca bulmak.

Annabelle Peyton ise ailesini felaketten kurtarmanın tek yolunun, soylu bir genç adamın kendisine evlenme teklif etmesini sağlamak olduğunu düşünmektedir. Bunun için güzelliğini ve zekasını sonuna kadar kullanmakta kararlıdır. Ancak Annabelle'in en büyük hayranı, zengin ve güçlü Simon Hunt genç kızın aklını çelmekte ve onun duygularına karşı koymasını güçleştirmektedir. Arkadaşları, Annabelle i Simon dan uzakta tutmak için uğraşırlar ve ona uygun gerçek bir beyefendi bulmaya çalışırlarken, bir yaz gecesi her şey değişir. Annabelle, aşkın en tehlikeli oyun olduğunu keşfeder.
(Tanıtım Bülteninden)


0 comments:

Yorum Gönder