Oyun - Brenda Joyce | Kitap Yorumu


Özgün Adı : The Game
Kitap Adı : Oyun
Yazar Adı : Brenda Joyce
Seri Bilgisi : The deWarenne Dynasty #3
Çevirmeni : Gülce Arman Bayrakçı
Sayfa Sayısı : 488
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Baskı Yılı : 2017
Kitaba Puanım : 4/5
Kural tanımaz bir korsan ile soylu ve başına buyruk bir genç kız; aşk, tutku ve ihanet sarmalında bir maceraya yelken açarsa oyunun galibi kim olur?

OYUNCULAR
Manastırdan ayrılan soylu ve haşin Katherine FitzGerald, çok sevdiği İrlanda’ya dönmek için deniz yolculuğuna çıkar. Ne var ki kendini, Denizlerin Efendisi olarak nam salmış meşhur korsanın tutsağı olarak buluverir.

HAMLELER
Korsan kaptan Liam O’Neill, Kraliçe Elizabeth’in gözdesidir. Hem sarayda hem de yatak odasında muhteşem bir oyuncudur ve gizli emellerini gerçekleştirirken inatçı Katherine’in kalbini kazanmaya da kararlıdır. Ancak şimdi, yürek burkan bir ihanetin üstesinden gelmeye çalışırken ölümcül bir oyunun sonunda zafere ulaşmak için değer verdiği her şeyi tehlikeye atmak zorundadır. Tüm kuralları yıkmak pahasına olsa da.

OYUN
Başladı…
 
“Okuyucuyu sarsacak, içten bir anlatım.”
Publishers Weekly

“Görkemli Elizabeth Dönemi’nde geçen baş döndürücü bir güç ve tutku hikâyesi. Mutlaka okunmalı!”
Virginia Henley

(Tanıtım Bülteninden)
Brenda Joyce benim favori historical romans yazarlarımdan başı çeker. Ayrı severim, çok severim. Kitabı okurken zihnimin arka tarafında film gibi kare kare sahneler döner durur.
Bu kitapta yazarım bizleri 15.yy götürüyor. Bir erkek ile kadın arasındaki dönemsel gücün, parlak zekanın ve tutkunun karmaşık, bir o kadar zengin şekilde ele alınış hikayesini okuyoruz.

Sene 1562, Kraliçe Elizabeth'in hükümdar olduğu o dönem. Katherine FitzGerald, İrlandalı lord babasının geri dönmesiyle birlikte son altı yılını Norman manastırında geçiriyor. Katharine ve arkadaşı Juliet, arkadaşının Cornwall'daki evine gitmek için Başrahibe'yi ikna etmesi gerekiyor. İki heyecanlı kadın açık denizlerdeki çıktıkları yolculukta neler yaşayacaklarını bilmeden maceraya atılıyor.

Kötü şöhretli altın saçlı korsan yolları kesişince yaşadıkları her şey gözlerinin önlerinden geçiyor ki Liam O'Neill tarafından kaçırılıyor. Liam'ın derinlerinde saklı olan bir yarası gizleyemediği öfkesi var ve bu öfkenin hedefi ise İrlandalı olan herhangi biri de olabilir. Sebebinden bahsetmem çünkü spoiler olur.
Liam, Katherine'i gemisinin güvertesinde ilk gördüğünde ona sahip olması gerektiğini anlar anlamasına ama içine düştüğü ikilemde epey bocalar. Nefreti bir kenara koyar ve kadının peşine düşer. Ancak Katherine onun baştan çıkarmasına karşı direnir ve onu babasına götürmesi konusunda ısrar eder. Liam kabul eder ve Katherine ile birlikte Londra'ya doğru yola koyulur.

Kraliyet tarafında entrikalar, tahtan indirilen kraliçe yerine göz dikenler, mal varlığına çözülen soylular, intikam planları derken soluksuz okunacak şahane bir kitap Oyun.
Başkalarının kaderini belirlemesini beklemeyen, cesur ve güzel Katherine ile gözü pek herkes tarafından korkulan kötü şöhretli korsan Liam'ın hikayesini okumak için, dahası seriye başlamak için daha fazla vakit kaybetmemeniz gerekiyor.

Denizlerin Efendisi'ni okumak muazzam bir duyguydu ve benim kitabı sevdiğimi daha nasıl ifade etmem gerek bilemiyorum arkadaşlarım. Okumanız gerek.

Ve ne diyorduk;
Tavsiye etmesi benden, okumasi sizden. 💋


0 comments:

Yorum Gönder