Garnet Ovası - Devney Perry | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Garnet Flats
Kitap Adı : Gernet Ovası
Yazar Adı : Devney Perry
Seri Bilgisi : Edens Serisi #3
Çevirmeni : Meryem Çelikten Çağlar
Sayfa Sayısı : 336
Yayınevi : Ren Kitap
Baskı Yılı : 2024
Kitaba Puanım : 3/5
Talia Eden, Foster Madden’ı bir yıl, iki ay ve on bir gün boyunca sevdi. 438. günde aşkı öldü. En iyi arkadaşıyla evlenmeyi seçtiği gün. Foster’ı bir daha asla düşünmemeye yemin ettiği gün. Ta ki yıllar sonra Foster, Quincy’ye gelip yardımını istemeye cüret edene kadar.

Boşanma evraklarının mürekkebi daha kurumadan özürler ve vaatlerle kuşanmış olarak gelmişti. Bunun bir oyun olduğunu biliyordu. Foster oyunların ve sırların kralıydı. Ama dünya şampiyonluğu maçı için antrenman yapmasına yardım edeceğini düşünüyorsa, Montana büyüklüğünde hayalleri olmalıydı.
Gelgelelim Talia, Foster’ı ünlü yapan şeyi unutmuştu. Adam hayatını zafere adamıştı. O sarsılmazdı. Kararlıydı. Onun kalbini geri kazanana kadar dövüşmeyi bırakmayacaktı.
(Tanıtım Bülteninden)

Edens serisi okuması keyifli karakterlerine kolay aşık olunan kitaplara sahip, yani sahipti. Foster bunu baltaladı ve serideki en aşağı sıraya yerleşen kişi oldu. 😒

Kitaplarda ikinci şans romantizmi okumasını ayrı seviyorum. Küllenen o aşk yeniden harlı şekilde alevlenmesi, karakterlerin yeniden bir ara gelirken geçen heyecanları her birini seviyorum. Fakat bu kitapta Foster... 😒 *o alevler seni yaksın emi!*

Talia, benim ilk kitaptan beri dikkatimi çeken bir karakterdi. Narin kırılgan oluşu onun için hayal ettiğim o düşülesi aşk hikayesini ne yazık ki bu kitapta bulamadım. Onun yerine hayallerimden öte şok edecek bir hikaye ile karşılaştım.

Seriyi okuyanlar bilir, Talia çalışkan, nazik, şefkatli ve şahane biri. Bir de başarılı bir doktor ve bundan gurur duyuyor. Üstelik emeğiyle başarılı bir doktor, bilinir bir ailenin çocuğu olarak soyadına güvenmesinden dolayı değil. Bu yüzden de kendini kanıtlayarak ciddiye alınmak istiyor. Katlandığı bir de kalp kırıklığı var, acısını da çekmiş kızım, üzmüşler bebeğimi...

Foster, bu arkadaş için uyarı üzeri uyarı yefim eh kitap yorumlarına bakınca da kırdığı cevizlerden mütevellit hak ettiği tepkileri yiyor.
Neyse, bunlar geçmişte bir ilişki yaşamış, çok da sevmişler birbirlerini. Kızımın unutmamış olmasını da eklemem gerek. Eleman, ayrılıyor sebepsiz sonra ardını *ardını s...* dönüp gidiyor. Sonra yedi sene sonra şakkadanak geliyor kızımın karşısına çıkıyor. Kitabın başlangıcı da bu geri dönüşle karşısına çıkması, diğerlerini sonradan öğreniyoruz.

Şimdi şöyle bir şey var ki Talia'nın yerinde olan kimse affetmez, kabul etmez. Ama işte kurgu olunca da okutuyor kendini bir şekilde. Foster'in yaptığı şeyin nasıl tahribat yaptığından umursamaz, burda delirdim. Sonucunda kırılan kalbiyle terk ettiği kadına geri dönüp af dilemek...

Şöyle bir nokta da vardı ki gözden kaçmaması gerek, Talia ve Foster yıllarca ayrı kaldıktan sonra bile yeniden bir araya geldiklerinde hala birbirlerine karşı güçlü bir bağı paylaşıyorlar. Ve şey, kimyaları da heyecan vericiydi. Ne yalan söyleyeyim.

Uzun lafın kısası, Garnet Ovası, tüm hisleriyle birbirine bağlayan, hani okuyunca ne oluyor merak ettiren ikinci şans romantizmiydi.
Seriyle keyifle okursunuz, bir şans verilip bakılabilir.

☆☆

Edens Serisi;



0 comments:

Yorum Gönder