Juniper Tepesi - Devney Perry | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Juniper Hill
Kitap Adı : Juniper Tepesi
Yazar Adı : Devney Perry
Seri Bilgisi : Edens Serisi #2
Çevirmeni : 336
Sayfa Sayısı : Meryem
Yayınevi : Ren Kitap
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 5/5
Memphis Ward hayatının en kötü beşinci gününde Quincy, Montana’ya geldi. Duş almaya, bir şeyler atıştırmaya ve biraz akıl sağlığına ihtiyacı vardı. Çünkü ülkenin bir ucundan diğer ucuna yeni doğmuş bebeği ile taşınmak şimdiye kadar yaptığı en çılgınca şeydi. Ama belki de iyi bir hayat kurmak biraz çılgınlık yapmayı gerektiriyordu. Geçmişini geride bırakmak; bin kilometre ve yeni bir şehir gerektiriyorsa ve bu, oğlu için iyi bir gelecek anlamına geliyorsa bunu yapacaktı. Görkemli hayatını geride bırakması gerekse bile. The Eloise Oteli’nde temizlikçi olarak çalışması ve bir garajın üstündeki küçük çatı katı dairede yaşaması gerekse bile. Hayatının en kötü beşinci gününde, şimdiye kadar gördüğü en yakışıklı adamla tanıştı. Knox Eden güzel, günaha teşvik eden bir rüya, bir şef ve onun geçici ev sahibiydi. Keskin, sakallı çenesi, dövmeli kolları ile saf ve vahşiydi. Onun asla sahip olmadığı ve sahip olamayacağı her şeydi… Çünkü hayatının en kötü birinci gününden sonra Memphis iyi bir hayata sahip olmanın hayallerinden de vazgeçmeyi gerektirdiğini öğrenmişti. Bu yüzden Knox Eden gibi bir adam sadece bir hayal olarak kalacaktı.
(Tanıtım Bülteninden)
Edens serisi Juniper Tepesi ile devam ederken sessiz karakterimiz Knox'un hayatına dahil oluyoruz. Kasabaya bu sefer bekar bir anne geliyor ve işe, dahası kalacak yere ihtiyaç duyuyor. Derken bizim yalnız yaşayan kovboyumuz ile yolları kesişiyor.

Yazarın ortaya koyduğu evrene bayıldığımı ve de kitaplarına düştüğümü tam olarak bu kısımda söz etmek istiyorum. Geniş bir aile Edenler ve her birinin hikayesi bir öncekinden daha ilgi çekici, merak uyandırıcı oluyor. Kurguyu karakterleri de fazlaca sevdim dostlarım.

Kitaptan bahsetmeye devam edeyim. İlk kitabı okuyanlar finalde, bu kitabın esas kadın kahramanın yol tarifi sorması ile kim olduğunu bilir. Bu arada ayrı ayrı da okunur fakat bence seriyi peşi peşine okusanız daha keyif alırsınız.
Memphis, bekar annemiz küçücük oğlu ile kendine yeni bir hayat kurmak için yola koyulur, onu bu yolculuğu Juniper Tepesi'ne kadar getirir. Eloise onun için kalacak yer bulmuştur ve işi de hazırdır. Fakat şöyle bir pürüz vardır ki mülk sahibin gelecek olan kiracısından haberi yoktur.


Knox, beklemediği anda birden kiracıya sahip olmasıyla başta hoşnutsuz kalır fakat kız kardeşine asla hayır diyemez. Ve böylece zorunlu ev arkadaşlığı derken iş ortamında da sıklıkla karşılaşan çiftimiz birbirlerinden etkilenmeye de başlar. Eh bu sizi meraklandırdıysa, kitabı edinip okumaya başlayabilirsiniz. 👌🏻

Memphis'i takdir ettim doğrusu, geçmiş yaşamında kim olduğu ve gelecekte nereye gitmeyi seçtiği konusunda bu kadar öz farkındalığa sahip olması takdir edilirdi. Bir anne değilim fakat çevremde anne olan, o aşamaları yaşayanlardan gördüğüm kadar bir kez daha hayranlık uyandırdı içimde. Susmayan her an ilgine muhtaç bir canla ilgili olmak, kendi içinde yaşadığın keşmekeşlerle ağlama krizleri... Bunları yazarken de ruhum sıkıştı. Yazarımız bu evlereli çok iyi yansıtmıştı karaktere. Knox ise 👉🏻👈🏻 şey, bir adet ben de bundan alabilir miyim?

 
Bundanım olsun çünkü! 🙈 Beyfendiciğimin baştaki o uzak kalışı umursamazlığı efendime söyleyeyim soğukkanlı oluşu gittikçe eridi de eridi, bir baktık yemelik yutmalık ponçik biri hâline geldi. İlgili davranmalar, üzerlerine titremeler, Memphis ve oğluna  yemekler pişirmeler, beslemeler ama nasıl güzeller! 🤤 Şey 👉🏻👈🏻 Bana da her gün mutfağı ve yatak odasını dağıtacak bir Knox verin, siparişi nereden girmem gerekiyor?

Seride sanırım erkenden bitmesi gibi sorunum ver, hemencecik bitiyor ve karakterlerle vedalaşmaktan hoşlanmıyorum. Neyse efendim, seri hakkında dahası bu kitap hakkında özellikle de Knox hakkında edilen her övgüye kulak asın dostlarım, çünkü hak ediyor! Buradan kitap hakkında ucundan kıyısından bahsini ettiğim her arkadaşıma selamlar, kızlar yaşatıyor kitap adeta okumuyor yaşıyoruz resmen haklısınız yahu! 😱

Uzun lafın kısası, bekar anne, kasaba, yanlız yaşayan yakışıklı bey kurguları, aşka ikinci şans, başta anlaşamayıp sonradan dut gibi aşık olmalar seviyorsanız okumanızı önereceğim bir seri Edens serisi. Hatta şu kadarını söyleyeyim, ŞİDDETLE ÖNERİYORUM.

Keyifli bir okuma sonrasında veda ederken sizlere, kapak tasarımından çeviriye düzeltiye eli değen herkesin emeğine sağlık.

Eee ne diyorduk?
Tavsiye etmesi benden, okuması sizden. 💋

●●●

Edens Serisi;
#2 Juniper Tepesi / Juniper Hill


0 comments:

Yorum Gönder