Kor Adası - Kimberley Freeman || Kitap Yorumu

 Yazar: Kimberley Freeman
Orijinal İsim: Ember Island
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Sayfa: 480
Yıl: 2015
Kitaba Puanım: 5 
Göz ardı ettiğiniz gerçekler er ya da geç çıkar karşınıza tamamlanmak için. Yüzleşin ki ruhunuz arınsın.

1891 yılının İngiltere'sinde Tilly Kirkland, rüya gibi bir evlilik yaptığını düşünürken kendini bir kâbusun tam ortasında bulur. Yaşadığı talihsizlikler onu Avustralya'ya, Kor Adası'nda bir malikâneye getirir. Burada bir yerel cezaevi müdürünün kızına mürebbiyelik yapacaktır. Aslında her günbatımında adeta bir kora dönüşen bu adaya hayatının cezasını çekmek için geldiğini anlayacaktır…
2012 yılında ünlü yazar Nina Jones, kafasını toparlamak ve yazmakta sıkıntı çektiği yeni hikâyesine odaklanmak için Avustralya'ya büyük büyükannesinden kalma malikâneye gelir. Ancak Starwater Malikânesi'nin duvarları, onun yıllardır sakladığı büyük sırrının kanıtlarıyla doludur. Keşfettiği her kanıt ise Nina'nın büyük bir gizemi çözmesini sağlayacaktır.
Üçüncü kitabıyla hayranlarının kalbine bir kez daha kazınacak olan Kimberley Freeman'ın romanı Kor Adası, yarım kalan gerçeklerin sonsuza kadar saklı kalamayacağını ve ne olursa olsun kalbimizin sesine kulak vermemiz gerektiğini anlatıyor.

"Geçmişle günümüz hikâyesini kusursuzca birleştiren bir roman. Aşk, tarih ve adeta gotik gizemi barındıran bu hikâye okuyucuların hoşuna gidecek." 
-Booklist-
(Tanıtım Bülteninden)


''Geçmişin bedelini ödemeden bir insanın geleceği olabilir mi?''

Elinize bir kitap alıyorsunuz ve başlıyorsunuz okumaya ama bu kitap, öyle bir kitap ki bir yandan karakterleri yaşarken sanki bir filmmiş gibi oturmuş izliyorsunuz da.
Kor Adası kitabı bu dediklerimi hissettirdi bana. Ve yazara hayran olmamı sağladı. Kadının farklı bir hissiyatı vardı kelimelerde, satırlarda... Öyle kapılıp gidiyorsunuz.
İki farklı dünyanın kapılarını açıyor bizlere yazar. 2012'de ünlü bir yazar olan Nina Jones'in hayatına tanıklık ederken, 1891 yılının İngiltere’sinde Tilly Kirkland'ın iç parçalayan hikayesini, kaçmak zorunda olduğu olayları ve Nina'nın büyük büyükannesi Elenor Holt mürebbiyelik yaptığı zamanları okuyoruz.
Tilly kusursuz bir evlilik yaptığına inanır fakat büyükbabasının ölümünden sonra, evine geldiğinde bunun büyük bir yanılgı olduğunu fark eder. Ve hayat onu hiç istemediği şeyler yapmaya zorlar ve geçmişinden kaçarak kendini Kor Adasın'da cezaevi müdürü Starling Holt'un kızına mürebbiyelik yapmaya başlar. Tabi öğreteceklerinin yanında öğreneceği çok şeyler de vardır. Mesela aşk gibi..(Burayı kısa keseyim yoksa kitabın en önemli yerini anlatmaya başlayacağım!)
Nine ünlü bir yazar ama onun bir sırrı var. Ve bu sırrının ortaya çıkması da an meselesi. Büyük büyükannesi Elenor'dan kalan malikaneye, Kor Adası'na hem kafa dinlemek hem de yarım kalan kitabını tamamlamak için gidiyor. Fakat gittiği malikanenin dökülmüş duvarlarından sırrının açığa çıkmasını sağlayacak Elenor'un yazdığı mektupları ve günlüğünün sayfalarını buluyor.
Starwater Evi'nde olmak Nina için birden fazla anlamların oluşmasını sağlıyor. Hayatına giren Joe ile yakınlaşırken huzur ve sevgiyle yeniden tanışıyor.
Eğer bir özet geçmem gerekirse kitapta yarım kalan gerçeklerin hiçbir zaman saklı kalamayacağını, ne olursa olsun kalbimizin sesine dinlememiz gerektiğini anlatıyor.
Geçmiş ile günümüz hikayelerini kusursuz bir şekilde birleştiren bir romandı Kor Adası. Akıcı anlatımı, usta kurgusu öyle içine çekiyor ki, kitabı soluksuz okuyorsunuz.
Yazarın çıkan bu üçüncü kitabı. Kır Çiçeği Tepesi ve Deniz Feneri Koyu. İlk kitabını yarım bıraktığım için pişmanım ve kitabı yeniden alıp okuyacağı. İkinci kitabı da öyle, ilk fırsatta alınacak listemde.
Ben kitabı çok beğendim, sizlere de tavsiye ederim.
Şimdiden keyifli okumalar ;)





3 comments:

  1. Çoook merak ediyorum bunu *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumalısın canısı o kadar diyorum yani :D Kitap beni benden aldı, ben çok beğendim :D

      Sil
  2. Gerçekten güzel bir kitap tavsiye ederim

    YanıtlaSil