Kırgın Fısıltılar - Neva Altaj | Kitap Yorumu

 

Özgün Adı : Broken Whispers
Kitap Adı : Kırgın Fısıltılar
Yazar Adı : Neva Altaj
Seri Bilgisi : Perfectly Imperfect #2
Çevirmeni : Tuba Özkat
Sayfa Sayısı : 232
Yayınevi : Artemis Yayınları
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 4/5
Tuvaldeki Yaralar ile okurların beğenisini kazanan Neva Altaj, yeni kitabı Kırgın Fısıltılar’da anlaşmalı bir evlilikle bir araya gelen iki yaralı karakterin hikâyesini anlatıyor.
Mikhail
İtalyan ve Rus mafyaları savaşta.
Ortalık toz duman.
İki taraf da acımasız, insafsız ve affetmez.
Ama sonra, dünyalarımızı birleştirmek için bir karar verildi.
İki taraf arasında bir evlilik.
İtalyan mafyasının en güzel kızı,
Ve Bratva’nın en korkulan canavarı.
Onu o kadar uzun zamandır uzaktan seviyordum ki.
Sonunda benim oldu.
Ama gerçekte kim olduğumu anlayınca
Benden kaçacak mı?
Bianca
Kardeşim için her şeyi yaparım.
Onun güvende olması için
Bratva’dan biriyle evlenmek dahil.
Saldırgan, taş kalpli bir vahşi bekliyordum.
Ama hayrete düştüm.
Bu yaralı, korkutucu adam
İstediğim her şeye sahip.
Şimdi sıra bende.
Onun duvarlarını aşmam gerek.
Ve aramızdaki engelleri yok etmek için
Tek sahip olduğum kırgın fısıltılar…

Yakılan ateş büyüyüp bir savaşa dönerken Rus ve İtalyan mafyası karşı karşıya geliyor. Bu savaşı dindirmek için de alınan karar, evlilik.

Mikhail evlilik kararı karşısında tepkisiz kalır. Her iki taraftan ciddi kayıplar olmaması ve güç birliği yapmak adına atılan adımlar evlilikle neticelenir ve bunu o da bilir. Bu evlilikte talihli damat ise kaçınılmaz olarak kendisi olmasına şaşırmaz. Ancak gelinin kim olacağı konusunda meraklanır ve öğrenince bu teklifi sonsuz bir memnuniyetle 'kabul eder'. Uzun zamandır dikkatini çeken ve takibinde olduğu hayranlık duyduğu kadını başka bir erkeğe teslim etmek söz konusu bile olamaz. Mikhail, sevdiği kadınla birlikte olma şansını yakaladığı için son derece memenundur. Fakat ufak bir pürüz vardır, hiçbir kadının birlikte olmak isteyeceği bir görünüme artık sahip değildir. Edindiği kalıcı yaralarla düşünmesi gereken zaman vardır.

Kendinden başka kimseyi umursamayan bir babaya sahip olan Bianca için hayat zordur, hele ki zaafının kız kardeşi olduğunu bilen babasının bu kullanacağını bilmesi daha zordur.  Babası sonunda Bianca'dan kurtulma şansını elde edince bunu kullanır. Onu kurtların (Bratva'nın) önüne atmak anlamına gelse bile bu fırsatı kaçırmaz. Teklif edilen evliliği kabul etmesi gerekir, aksi takdirde kardeşi için yapılacak plan hoş değildir. Kaderine razı olarak babasına benzeyen bir adamla evlendiğini düşünse de tam tersi biriyle karşılaşır.

Bianca yavaş yavaş bu yaralı adama duyduğu tuhaf ilgiyi kabullenir, onun ördüğü kalın duvarları yıkmaya çalışır. Mikhail ise onun kendisinden daha iyisini hak ettiğini bilse de ondan vazgeçemiyor. Görünüşe göre büyük canavar ve narin balerin birbirleri için yaratılıldıklarını keşfetmeye başlıyor.

Bianca ve Mikhail arasındaki bağ çok özel ve nefes kesiciydi. Aşkın mukemmellik aramadığını, içinde olanı gördüğünü, kaybetmeyecek kadar önemli olduğunu karakrerlerle birlikte hikayede okuyoruz. Bu dünyada hiç kimse mükemmel değil, her birimizin mükemmel tanımları var. Bazı şeyleri anlamamamız ve sevmememiz onun değerini ortadan kaldırmıyor. Tarif edilemeyecek bir şey aşk ve çoğu zaman onu en az beklenen yerde bulur, şanslı olan kişi. İçinde yaşadığımız dünyanın en güzel ve denk gelmesi en iyi yanı da bu.

Neva Altaj, ruhunuzun derinliklerine ulaşacak, okunması kolay bir kitap yazma gücüne sahip. Her kitabında bunu okura sunuyor. Yapbozun eksik parçasının yerini muhteşem şekilde bulma serüveni anlatılıyor. Tamamen kusurlu bir çift hakkında duygusal ve baştan çıkarıcı bir kitap.

Mafya kitabı seven okurlara rahatlıkla önerebileceğim bir kitap. Okuyanın seveceğine eminim. 🥰

Tavsiye etmesi benden, okuması sizden. 💋

Kusursuzca Kusurlu Serisi / Perfectly Imperfect Series;

#2 Kırgın Fısıltılar / Broken Whispers

0 comments:

Yorum Gönder