Bir Aşk Masalı - Elizabeth Hoyt | Kitap Yorumu


Özgün Adı : The Serpent Prince
Kitap Adı : Bir Aşk Masalı
Yazar Adı : Elizabeth Hoyt
Seri Bilgisi : Princes #3
Çevirmeni : Seden Gürel
Sayfa Sayısı : 384
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Baskı Yılı : 2011
Kitaba Puanım : 4/5

Elizabeth Hoyt okumaktan en keyif aldığım yazarlardan biridir. Prens serisi üçlemesinde de favorim her ne kadar Çirkinin Aşığı olsa da seri geneli olarak her birini ayrı ayrı severim. Bir Aşk Masalı da gerek karakterleri gerek hikayesi olarak beni içine çekerek kendi serüvenlerine ortak etti ve bundan da büyük bir haz aldım.

Kitabın konusuna gelirsem; Soylu bir aileden gelen Simon Iddesleigh, düşmanları tarafından öldüren abisi Vikont Ethan Iddesleigh'in intikamının peşine düşer. İntikam peşine düşmesinin elle tutulur birçok sebepleri vardır. Abisinin ölümü en güçlü sebep olsa da, masum yengesine atılan iftira, yeğeninin babası hakkında dönen çirkin dedikodu içindeki intikam ateşini körükleyen sebeplerdendir.

Bu çirkin komployu kuran grubu bulacak ve intikamını alacaktır. İntikam listesinde bulunan isimleri tek tek bulup öldürürken aralarından biri ona bir tuzak kurar. Düşmanları önce onu öldürmeye çalıştığında, bu onun için neredeyse korkunç bir şekilde sonuçlanacaktı. Tuzağa düşen Simon ise ölümle burun buruna gelir.

Lucinda Craddock-Hayes babası ile taşrada yaşayan, sade bir hayatı olan genç bir kızdır. Sakin hayatı Simon'u çıplak halde bulduğunda tümden değişir. Bulduğu adam dövülmüş, bıçaklanmış ve ölüme terk edilmiştir. Merhamet duyarak yardım etmek ister ve tek niyeti onu sağlığına kavuşturmaktır. Lucy yardım etmek isterken babası bu duruma sıcak bakmaz, eve almak istemez ama kızını da kıramaz. Ağır yaralı hâlde olan Simon güçlü bünyesi ile kısa sürede toparlar. Yani bunda Lucy'nin şifalı elleri bir etkendir. Tabi bu arada aralarında gelişenler de elde olmayan duygulardır.

Birbirlerinin hayatlarına girdikleri andan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktı. Simon orada kaldığı sürede Lucy'nin aklını bulandırarak kanına gireceğinin farkındaydı. Ama henüz  ayrılmaya hazır değildi. Beklemedikleri anda ölmediğini fark eden düşmanları tarafından gelen saldırıyla birlikte daha fazla kalmak onlara zarar vereceği anlamına geldiğini düşünerek harekete geçmesini sağlar. Ayrılık kaçınılmazdır, o esnada gerçek duygular dile gelmez.

Simon gider ve düşmanları ile hesaplaşmada kaldığı yerden devam eder. Lucy ise hayatına devam etmeye karar verir. Tabi bu kararında bir evlilik yoktur, gelebilecek bir teklif istemez ki geleni de reddeder. Onun istediği kişi artık gitmiştir... Tabi Simon intikam hırsı ile kendini tüketirken gerçeklerle de yüzleşir. Gözünü karartan bu intikamla birlikte yanında olan kişilerin de kimlikleri esas düşmanının çok uzakta olmayışı sürpriz olur. Ve bir muhasene içerisine düşer. Kendine bir söz vererek Lucy'e dönmeye karar verir ve döner de. Çok da romantik bir şekilde evlenme teklifinde bulunur. Evlenirler. Hikaye burada bitmez. Evliliklerini bekleyen bir sınavları vardır.

Lucy'in Simon hakkında öğrendikleri, Simon'ın davranışları, içine düştüğü ikilemler... çok güzel yansıtılmıştı kitapta. Hissettiği güçlü aşk bir yana, kocasının tasvip etmediği davranışları ve etik olmayan hareketleri konusunda epey sıkıntı yaşar. İkiliyi bu çalkantılar epey zora sokar.

Kısaca okuduğumuz kitaptaki hikâye son derece dokunaklı bir hikâyeydi. İntikam peşinde olan asilzade beyimizin hırsı ile kavrulmasını, kendi halinde yaşayan taşralı kızımızın sakin hayatının bir anda değişmesini, birbirine zıt iki karakterin aşık olmaları çok güzeldi. Ben hikayeyi sevdim. Prens serisinin tüm kitapları çok güzeldi. Bu türü okuyan herkese Elizabeth Hoyt okumalarını şiddetle öneririm. 
Çirkinin Aşığı ve Kalbimi Sana Verdim'le okurların gönlünde taht kuran Elizabeth Hoyt yeni romanıyla ve nefis anlatımıyla okurlarının gönlünü bir kez daha fethedecek sizi yine kendine hayran bırakacak.

Şeytan Melekle Karşılaştığında

Taşra kızı Lucy Craddock-Hayes sakin geçen hayatından oldukça memnundur. Ta ki yaralı bir adamla çıplak bir yaralı adamla karşılaşıp masumiyetini sonsuza dek kaybedinceye kadar.

Onu Cennete De Sürükleyebilir

Vikont Simon Iddesleigh düşmanları tarafından ölesiye dövülmüştür. Şimdiyse onlardan intikamını almakta kararlıdır. Ancak Lucy onu sağlığına kavuştururken genç kızın kendisine gösterdiği dürüstlük bitkin duygularını altüst eder ve ikisini de yakmakla tehdit eden bir yangını tutuşturur.

Cehenneme De

Genç adamın onuru Lucy'yle birlikte olmasını engellerken düşmanları sevdiği kadın için bir tehdit oluşturmaya başlarlar. Simon düşmanlarıyla olan savaşını sürdüredursun, Lucy de Simon'ın ruhunu kurtarabilmek adına verdiği savaşı elindeki tek silahla kazanmaya çalışmaktadır: Aşkı..

"İnanılmaz güçlü karakterler, gerçekçi bir anlatım ve tutkulu bir aşk hikâyesi."
-Publishers Weekly-

"Romantizm ve entrikanın etkileyici bir karışımı olan Bir Aşk Masalı Hoyt'un tarihî romans türünde verdiği eserler arasında kesinlikle bir mihenk taşı olacak."
-Lettetia Elsasser-

(Tanıtım Bülteninden)

☆☆☆

Princes Series; 
#3 The Serpent Prince / Bir Aşk Masalı
#3.5 The Ice Princess / Buz Prenses

0 comments:

Yorum Gönder