Aşk Gecesi - Kathryn Caskie | Kitap Yorumu


Özgün Adı : The Duke's Night of Sin
Kitap Adı : Aşk Gecesi
Yazar Adı : Kathryn Caskie
Seri Bilgisi : Seven Deadly Sins Serisi 3
Çevirmeni : Gizem Onat
Sayfa Sayısı : 272
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Baskı Yılı : 2016
Kitaba Puanım : 3/5
Karanlıkta Filizlenen Aşkların Bedeli Ağırdır

Leydi Siusan Sinclair sosyetenin diline düşmüş yedi kardeşten biridir. Babaları, Yedi Ölümcül Günah olarak bilinen Sinclair Kardeşler'i yola gelinceye kadar evden kovmuştur. Siusan hayatını düzene sokmaya karar vermişken gecenin karanlığında yakışıklı bir yabancıyla karşılaşır. Bu yabancı, unvanını yeni elde etmiş Exeter Dükü'dür.

Karanlıkta yaşananların sonuçlarını kaldıramayacağını düşünen Siusan, genç hanımefendilerin yetiştirildiği bir okulda saklanmaya karar verir. Siusan öğretmenlik rolünü üstlenmişken Exeter Dükü de onun peşine düşmüştür. Ailelerinin itibarını korumakla yükümlü genç âşıklar mutluluğu yakalayabilecek midir?

"Caskie'nin zekâsı krallık tacının mücevherleri kadar parlak."
-Christina Dodd, New York Times çoksatan yazarı-

"Büyüleyici; ustalıkla anlatılmış bir aşk hikâyesi."
-Romantic Times-
(Tanıtım Bülteninden)

Yazarın yazmış olduğu Yedi Ölümcül Günah Serisindeki üçüncü ve maalesef ki son kitabı. Üç kitap arasında işte benim favorim diyebileceğim bir kitap yok ama bu tarz kitaplar merak edenlere başlangıç kitabı olarak sevebilecekleri kurgu olduğunu söyleyebilirim. Keşke yazarın ömrü yetseydi de kaleminin ve hayal dünyasının gelişimini serideki kitapları okurken tanıklık edebilseydik. Kitaplar keyifli, hikayeler klişe olsa da merak uyandırıcı oldukça güzel şekillenen bir dizi olaylara da sahip. Serinin üçüncü kitabında bizi karşılayan kardeş ise Suisan Sinclair ve onun hikayesindeki mutlu sona giden yolunu okuyoruz.

Yorumuma geçmeden önce, temel hikayeyi bir hatırlayalım mı? Yedi Ölümcül Günah olarak bilinen yedi kardeşin, birbirinden merak uyandıran hikayeleri. Babaları kötü şöhretlerinden dolayı onları evden kovar ve bir ultimatom verir. Eğer ki düzgün bir hayata sahip olup evlenebilirlerse onun ismine ve parasına layık olduklarına ikna olacak, tekrar kabul edecektir. Her bir kardeş kendi hikayesindeki yolculuğa çıkar ve sonrasında kendi mutlu sonuna koşur. Evet, Kathryn Caskie'in bize sunduğu tema bu ve kitaplarda karşılaştığımız her bir karakterin kendi hayatlarındaki dokunuşlarını okuyoruz.

Nişanlısın ölüm yıl dönümünde olmak istemediği bir baloda mutsuz şekilde bulunurken boğulduğunu hissederek temiz hava almak adına dışarı çıkar. Adımları onu karanlık bir kütüphaneye sürükler. Nerede olduğunu tam çıkaramadan aklında olmayacak şey başına gelir. Bir adam çıka gelir ve hem huzurunu hem de sessizliğini bozup onu yanlış anlayarak bir takım eylemlerde bulunur. 🤭 

Şaşkın ve saf kızımız durumdan sıyrılıp odadan dışarı fırlar, bizim esrarengiz adamımız ise bu kadının kim olduğunu merak eder. Dük beyimiz, kütüphanesinde yakınlaştığı kızın tanışması gereken kişi olmadığı aksine bir hanımefendi olduğunu dahası balosunda, evinde misafir olduğunu öğrenecektir.

Kütüphaneden daha doğrusu yanından kaçarken giden kadının sadece sırtını gören Dükümüz, yakınlaştığı bir şeyler paylaştığı kadını bulmak, yaptığı yanlışı düzeltmek özür dilemek ister. Bir sorun vardır, yüzünü görmemiştir ve adını da doğal olarak bilmiyordur. Peki bütün bunları nasıl yapacaktır? İşte orada devreye giren ise kaderdir, kader. 😎

Tembel olmakla övünen leydimiz Siusan itibarı mahvolmanın eşiğine gelene kadar bulunduğu durumdan gurur duyuyordur. Dedikodulardan kaçmak, dedikodu yapanların da onu unutmasına yetecek kadar uzun süre ortalardan kayboluyor. Saklanmak için de kendine güzel bir yer buluyor, genç leydilerin gittiği  özel bir okulda bir işe giriyor. Tabi burada ördü kader ağlarını melodisi devreye giriyor, tamam sulandırmadan esas yere geliyorum. Ana karakterimizle tanışıyor diyelim şuna biz. Öğrencilerden birinin amcası aklını bulandırıyor, kalbini meşgul ediyor ve dizlerinin bağını çözüyor. Bu karşılaşmadan önce de ikilinin bir arada olduğu kısa bir "durum" var ve kızımıza da eleman pek bir tanıdık geliyor, ama kime benzetti nerede karşılaştı, onu çıkaramıyor.

Exeter Dükü ile bizim tembel leydinin hikayesini anlatmaya bir son vereyim, merak edip okumak isteyene seriyi önereyim... Hikayelerini okumaktan keyif aldım. Keşke sıradaki kitabı da okuma şansımız olsaydı ama kader. Türün okuruysanız ortalama bulursunuz benim gibi, ama dediğim gibi türe başlamak için seri iyi başlangıç olabilir. Kitabı okurken karakterlerden keyif alacaksınız. İşler zorlaştığında bir araya gelen ve tüm olumsuzluklara direnen iki aşığın sevimli bir hikayesiydi.

🖤🖤🖤

Seven Deadly Sins Serisi;
#3 The Duke's Night of Sin / Aşk Gecesi


0 comments:

Yorum Gönder