Buz Prenses - Elizabeth Hoyt | Kitap Yorumu


Özgün Adı : The Ice Princess
Kitap Adı : Buz Prenses
Yazar Adı : Elizabeth Hoyt
Seri Bilgisi : Princes Serisi #3,5
Çevirmeni : Ceylan Aldemir Down
Sayfa Sayısı : 112
Yayınevi : Pegasus Yayınları 
Baskı Yılı : 2014
Kitaba Puanım : 4/5
YEDİ GÜNAH DOLU GECE
Londra'nın en kötü şöhretli evi Afrodit'in Mağarası'nı işleten Coral Smythe, erkeklerin ihtiyaç ve tutkularına dair her şeyi bilmektedir. Fakat tek bir erkeğin bile sevgisini hissetmemiştir… Özellikle de kartal gibi gözleriyle onu kınayan fakat gizliden gizliye arzulayan Kaptan Isaac Wargate'in sevgisini.

YEDİ ZEVK DOLU GECE
Kaptan Wargate, gemi tayfasını baştan çıkaran bu altın maskeli kadını ayıplamaktadır.
Ancak Coral bir kart oyununda ödül olarak ortaya konunca, Wargate kendine engel olamayıp oyuna katılır… ve kazanır.

YEDİ AŞK DOLU GECE
Artık tutucu donanma kaptanının bu gizemli kadın hakkında bir şeyler öğrenebilmesi için sadece yedi gecesi vardır. Peki Coral, Afrodit'in Mağarası'nın yeni sahibi tarafından tehdit edilince Wargate maskenin ardındaki kadına… ve aşka bir şans tanıyacak mıdır?

"Hoyt gerçek olamayacak kadar güzel öyküler yazıyor."
-Lisa Kleypas-
(Tanıtım Bülteninden)
Tarihi aşk ben de bir tutku, beni içine çekebilecek sürükleyip peşine götürebilecek kitaplara, bunları yazan yazarlara aşığım. Elizabeht Hoyt da kalemini sevdiğim listemde ilk beşte yer alan yazarlardan biri. Prensler üçlemesi serisinde ben de yerk ayrı, hele de Çirkinin Aşığı. Serinin novel kitabı olan bu kısacık kitap da sevdiklerim arasında yerini alıyor tabi ki.

Londra'nın kötü şöhretli genelevinin Afroditi Coral ile daha önce tanıştık. Kısacık bir yerde görünüp kaybolan bu güzellik yazarın da içine sinmemiş ki kısa da olsa bir kitap olarak karşımıza yeniden çıkıyor. Kızımızın başı şu aralar biraz sıkışık, bela peşindedir. İçinde bulunduğu zor durum dolayısıyle borç almak zorunda kalmış ve hamle sonrasında biraz dert içinde.  Borçlu olduğu kişinin hem kendisini hem de genelevini kontrol etmeye çalışması ise büyük sorun. Bir kart oyununda ödül olarak konması ise tahmin edemeyeceği bir şeydir.

Esas adamımıza gelelim, Kaptan Isaac, İngiliz beyefendisidir. Dul olan elamanımızın neredeyse bir aziz gibi yaşamaktadır. Yolu bir gün Carol'un olduğu geneleve düşer fakat orada bulunma amacı ise karadayken denizlerini kontrol etmek ve taşkınlık çıkarmasını engellemektir. Karşılaştığı kadın nefesini keser, nutku tutulur, derin bir arzu duyar, yavaş yavaş aşık olmaktan kendini alamaz.

Kart oyununda şansını dener, kazandığı tek şey çok para olmaz, yanında bu cesur içini titreten kadın da onundur. Ve işler olmadığı kadar ilginç hale gelir.

Kısacık bir roman olmasına rağmen gerek olay örgüsü gerek karakterleri her bir kelimesi, her cümlesi, kıvrımları beni heyecanlandırmaya yetti. Bunun kısa roman yerine uzunca yazılmış 400  500 sayfalar süren bir roman olmasını dilerdim çünkü kurgu karakterler hikaye bunu hak ediyordu. Yine Hoyt kalemi, yine bizi kendine hayran bıraktırdığı kalemiyle bayıldım bayıldım sevdim. Şöyle bir son cümle yakışır hem yorumuma hem de kitaba; "Kötülük ve çirkinliğin dolduğu dünyada gerçek olan 'aşk' her şeyin üstesinden gelir."

0 comments:

Yorum Gönder