Gözünü Aç, Dani Brown - Talia Hibbert | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Take a Hint, Dani Brown
Kitap Adı : Gözünü Aç, Dani Brown
Yazar Adı : Talia Hibbert
Seri Bilgisi : The Brown Sisters #2
Çevirmeni : Aslı Gizem Korkmaz
Sayfa Sayısı : 352
Yayınevi : Artemis Yayınları
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 5/5
Danika Brown ne istediğini biliyor:
Profesyonel başarı
Akademik şöhret
Kariyerinin omuzlarına yüklediği gerilimi azaltmak için de ara sıra gönlüne bir eğlence.
Ama aşk? Onu denedi, yaşadı, o gemiyi artık yaktı ve kapılarını kapadı. Bu yüzden de genç kadının evrenden tek isteği sorun çıkarmayacak, kusursuz bir yatak arkadaşı.

İşyerindeki bir yangın tatbikatında beklenmedik durumlar ortaya çıkınca iriyarı güvenlik görevlisi Zafir Ansari, Dani’yi asansörden kurtarıyor. Bu karmaşanın ortasında Zaf’in Dani’yi kahramanca kurtardığı âna ait bir video ise internette viral oluyor. İnternet, ikisi arasındaki bu var olmayan aşkla yıkılırken Zaf, Dani’den oyunu sürdürmesi isteğinde bulunuyor. Çünkü çocuklar için kurduğu takımın internette tanınmaya gerçekten ihtiyacı var.

Dani’nin planı basit: İnsanların içindeyken ilişkin varmış gibi davran, kimse yokken Zaf’i baştan çıkar. Sorun şu ki Zaf gizliden gizliye aşk romanları okuyan umutsuz bir romantik ve Dani’nin buz gibi gerçekçiliğini kırmaya kararlı. Ama eski sporcunun geçmişinde bazı meseleleri var ve kalbinin etrafındaki duvarlar da şey… baldırları kadar sağlam. Dani’nin hayalindeki basit kaçamak şimdi bitirme tezinden de karmaşık bir hal alıyor. Acaba dileği ters mi tepti? Yoksa evren artık gözünü açıp işareti görmesini mi istiyor?
 
(Tanıtım Bülteninden)
Brown kardeşlerden Chloe'yi ve onun hikayesini sevmiştim, seviyorum AMA bir ama var ki uuuu. Danika ile tanışıp onun hikayesini okuyana kadar serideki favori kitabım hangisi olur düşüncesi içindeydim ki yanıtı buldum. Dani kesinlikle kankam olarak bir hatun ve kitabı kesinlikle favorim oldu seride.

Gözünü Aç, Dani Brown okumaktan son derece keyif aldığım bir kitaptı.  Doktora öğrencisi kızımız Danika ile eski rugby oyuncusu Zaf arasındaki ilişkiye tanıklık ediyoruz. Başlangıcı  sahte olan ilişkileri evrilerek gerçeğe dönerken mest olarak okuyoruz biz de. Kitabın temposuna, karakterler arasındaki çekime, gittikçe harlanan ilişkilerine ve aşklarına bayıldığımı da ekleyeyim sayın okurdaşlarım.

Dani kızımız arkadaşlarının dışında çıkarları olan ilişkilere zaman ayırmayı reddediyor ve tüm dikkatini odak noktası olarak kariyerine çeviriyor. Aşk konusunda henüz şansı yaver gitmiyor, hoş o da aşk arıyor da diyemeyiz tabi, yani neyse... Kızımızı kendince bir istekte bulunurken yakalıyoruz. Normal istek olsa hm derdik ama onun isteği biraz... Farklı. 🤭 Vaktini keyifle geçireceği kalbini riske atmayacağı bir ilişkiden yararlanmak niyeti. Ama işte gel gör ki Dani'cim, hayat planlar yaparken başına gelendir bebeyim.


Zaf, Allah'ım böylesi varsa biz neden denk düşmüyoruz diyeceğim o bey, kitabın esas adamı. Ailevi sorunlarla birçok çalkantıyla uğraşıyoz beyimiz. Bu arada, fazlasıyla romantik bir bey kendisi. Bir partnerde aradığı romantizmi bulmak için zorlukların üstesinden gelecek gözü karanlığa sahip ki sonucunda başarılı da oluyor. Dani'ye karşı hissettikleri sadece fiziksel bir çekimden ibaret değil, aynı zamanda duygusal olarak da bir bağ filizleniyor içinde. Kızımıza sevilmeye değer olduğunu, bir ilişki için gerçek bir şans vermesi gerektiğini öğreterek gösteriyor. Geçmişinde yaşadığı acıya rağmen Zaf'ın yeniden sevmeye istekli oluşuna şahitlik etmek özel ve güzeldi. Ve şey, bir aşk kitabında okunacak en değerli, en sevimli karakterler arasında yerini alır Zaf.

Karakterlerin uyumları beni yakaladı, şakalarına güldüm, aşklarıyla sevindim, kimyalarıysa şey sayfalara sızdı ya okurdaşım böyle bir şeydi. *yaktı* Bağlanabilir, çeşitli ve çekici karakterler oluşturma yeteneği tamamen kusursuz. Zaten aşk romanlarında aranılan en önemli özellik de karakterlerin birbirini dengelemesidir. Dani ve Zaf birbirleri için var olan karakterlerdi.

Brown kardeşlerin ilişkilerini ilk kitapta görmüş beğenmiş sevmiştik ancak bu kitapta ana karakterlere daha destek verirdiler. Sevgi dolu ve şefkatli arkadaşların, aileyi genişletme konusundaki çabaları mükemmeldi. Ve ateşli sahneler. Yazarın bu konudaki yeteneği şairane okurdaşlarim, genele vurursam ben eee ilk kitaptan bile daha fazla keyif aldığımı itiraf edebilirim. Serinin üçüncü kitabı için de merak içindeyim. Yazarın üçüncü kitapta ne yapacağını beklemek beni heyecanlandırıyor.


0 comments:

Yorum Gönder