Sekiz Yüz Üzüm - Laura Dave | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Eight Hundred Grapes
Kitap Adı : Sekiz Yüz Üzüm
Yazar Adı : Laura Dave
Seri Bilgisi : *
Çevirmeni : Deniz Evliyagil
Sayfa Sayısı : 340
Yayınevi : Artemis Yayınları 
Baskı Yılı : 2017
Kitaba Puanım : 4/5
GERİDE BIRAKMAYA YEMİNLİ OLDUĞUNUZ GEÇMİŞ BAZEN SIĞINABİLECEĞİNİZ TEK LİMAN, BAZEN DE GELECEĞİNİZDİR...

Bir gün yanlış Vosvos’a binersiniz ve içinde hayatınızın kadınını bulursunuz. İşte bu, senkronizasyondur.

Hayatınızın erkeğine “sonsuza kadar, evet” diyeceğiniz gün için gelinlik provası yaparken şöyle düşünürsünüz: Babamın sözünü ettiği senkronizasyon işte bu! Doğru zamanda, doğru yerde olmak. Mutlulukla sokağa bir göz atarsınız ve başınızda esen kavak yelleri yıkıcı bir fırtınaya dönüşür. Çünkü hayallerinizin erkeği yanlış zamanda, yanlış yerdedir!  

Georgia, nişanlısının büyük sırrını öğrendiği an arabasına atlayıp son sürat aile evine geri döner. Oysa o yokken çok şey değişmiştir. Şefkatiyle iyileşmeyi umduğu ailesi paramparçadır. Kırgınlığının puslu perdesi dağıldıkça ailesinin karanlık sırlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.  

Georgia, ailesi için sekiz yüz üzüm tanesini kaliteli bir şişe şaraba dönüştüren sabrı, konsantrasyonu, fedakârlığı, gücü kendinde bulabilecek mi? Ve karşısına çıkan gerçek aşka bir şans verebilecek mi?..

LAURA DAVE, kitapları on beş ülkede yayınlanan başarılı bir yazar. Sekiz Yüz Üzüm dâhil üç romanı için beyaz perde anlaşmaları yapıldı. Santa Monica, California’da yaşayan Laura, tüm zamanını yazmaya ayırıyor.
Alınan her karar ya da yaşanan kararsızlıklar temeli oluşturan nedenlerden biri. Yaşamınızda rayından çıkmanızı sağlayacak bir şeyin olduğu ve yürüyüp ilerlemek ya da koşarak uzaklaşmak arasında vermeniz gereken bir karar olsa ne yapardınız? Georgia, hayatını kökten değiştirecek birden fazla anla eş zamanlı karşı karşıya kaldığında yanında olmasını umduğu güvendiği inanların daha büyük sorunlarla karşısında durduğu gördü.

Düğüne kısa bir zaman kala müstakbel kocasının ondan büyük bir sır sakladığını öğrenir Georgia. Karmaşık duygularını yatıştırmak, aklına mukayyet olmak adına evine, ailesinin bağına geri dönüş yapar. Kendi sorunlarına bir çözüm umarken ailesinin de kendi sorunlarına gömülmüş şekilde bulur onları. (Neye niyet neye kısmet derim ben buna.) Saklanan sırlar artar, daha fazlası açığa çıkar. Ailesini bir arada tutan etken olan Georgia, ne kadar uğraşırsa uğraşsın hiçbirini kontrol edemediğini keşfeder.


Dinamik aile ilişkilerini, ağabeyleri ile ebeveynleri arasında oluşan tüm hikayeleri okumaktan keyif aldım. Ailesinin gerçekten ilginç ve sevimli olduğunu düşünüyorum ve sonunda herkes için iyi bir sonuç elde edilir diyorum. Hikayenin bir üzüm bağında geçmesini sevdim.  Sayfalar boyunca şarapla ilgili pek çok ilginç bilgiyi okuduk ve eminim ki yazar bu bilgileri derlemek için epey bir araştırma yapımış. Tabi bunlar kitaba katkı sağlayan kısımlar ve iyi bir şekilde yerleştirilmiş.
Sekiz Yüz Üzüm yaz sonunda okumak isteyeceğiniz bir roman. Yağmurlu bir günde okuyun, sahilde okuyun, evinizde ayağınızı uzatıp soğuk kahve eşliğinde okuyun... Laura Dave'in anlatımını sevdim ve diğer kitapları için sabırsızım.
Ek olarak, tavsiyesi benden okuması sizden! 💋
Sevgilerle 💐

0 comments:

Yorum Gönder