Sır Bende - Özlem Binel | Kitap Yorumu


Kitap Adı : Sır Bende
Yazar Adı : Özlem Binel
Seri Bilgisi : Sir Bende #1
Sayfa Sayısı : 296
Yayınevi : İnkılap Kitapevi
Baskı Yılı : 2018
Kitaba Puanım : 4/5
Masal ülkeleri düşleyenlere, gerçek aşkın varlığına inananlara,
“Sır” denince lal olup ömürlük bilenlere,
Yaraların güçlendirdiği kadınlara, yara açmayan adamlara,
Emanetim size, demek için yazıldı.

Büyüden korkmayanlara, büyülendikçe büyüyenlere,
Rüya ile gerçeği, hayal ile hayatı bir arada yaşayanlara,
Aşktan yananlara, aşka küsenlere, ömrü hiç gibi geçenlere,
Deva olsun, derman olsun, diye yazıldı.

Aşk olsun; okuyana
büyüsü bulaşsın,
esrarını kendinde bulsun, demek için yazıldı.

(Tanıtım Bülteninden)
Bu kitaba başlarken beğeneceğimden emindim fakat beni bu kadar etkileyeceğini tahmin edemedim. An an hafızaya kazınan, hatırlayıp da boğazda düğüm bırakacak birçok sahne oldu. 

Kafkasya'dan göç ediyor Feride'nin ailesi, kimine hiçlik olurken yolun sonu, anne ve teyzesiyle birlikte sağ kalmayı başararak İstanbul'a ulaşıyorlar. Annesinin hastalığı akabinde gelişen vedasıyla koca şehirde bir başlarına kalıyor teyze yeğen. Yaşı küçük tabi bizim kızın lakin şartlar, yaşayış, kader adına ne konursa belki de mecburiyet, teyzesi Feride'yi Şeyh Nafiz Bey'e nikahlıyor. Her ne kadar olmazlara sarılsa da Feride nikâhla yolu Bursa'ya varıyor...

Bir de Eşref var. Baba mesleği zaat öğrenmeye çalışan İstanbul’da yaşayan delikanlıdır. Günün birinde bir yüzük avuçlarına koyulur gözleri gök olan bir kadın tarafından ve tembihlenir sahibini bulması konusunda. Bizim Eşref yüzüğü sahibina ulaştırmak için yıllarca göğsünde taşır sonunda da varması gereken durağa ulaşır. Geçmişi bugüne bağlayan sırlar vardır ve hissedilir olan eksikler bir şekilde tamamlanır. 

Gelenekseliğin modernliğe evrilmesi hikayesinin sırlarla kaplı büyülü yolculuğu diyebilirim bu kitap için. İmparatorluktan Cumhuriyete geçişimizi, toplumsal değerlerimizin bugünle birleşmesini yazarımız nahif ve sihir dolu bir kurguyla bizlere anlatırken aşkı da nakış nakış işlemiş kelimelere yüreklere.

0 comments:

Yorum Gönder