Bir Kavanoz Aşk - Kate Canterbary | Kitap Yorumu


Özgün Adı : In a Jam
Kitap Adı : Bir Kavanoz Aşk
Yazar Adı : Kate Canterbary
Seri Bilgisi : *
Çevirmeni : Melike Çetiner
Sayfa Sayısı : 496
Yayınevi : Ren Kitap
Baskı Yılı : 2023
Kitaba Puanım : 5/5
Shay Zucconi’nin üvey büyükannesi öldüğünde, Shay’e bir lale çiftliği bırakmıştı ancak iki şartı vardı. Birincisi, Shay’in küçük bir kasaba olan Friendship, Rhode Island’daki evine taşınması. İkincisi –ve nişanlısı düğünü iptal ettiği için en büyük sorun olan– Shay’in bir yıl içinde evlenmesi. Shay’in dünyada en son istediği şey evlilikti; fakat emin olduğu tek bir gerçek vardı ki o da evi kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır olduğuydu.

Noah Barden, lisedeyken Shay Zucconi’den hoşlanıyor olmasına rağmen bunu ona hiç söylememişti. Okulun en güzel ve en popüler kızına çıkma teklif edemeyecek kadar utangaçtı. Uzun yıllar sonra, Noah aile işini yürüten, yeğenine babalık yapan bekar bir adam hâline geldi. Gençlik aşkıysa aklının ucundan bile geçmiyordu. Ta ki Shay eve geri dönene kadar.
(Tanıtım Bülteninden)
Hiç unutamadığınız aşkınız oldu mu? Noah Barden'in oldu, lise zamanında gönlünü yakın arkadaşına kaptırdı, daha sonrasında hayat yollarını hiçbir şekilde birbirine bağlamadı. Taa ki Shay'in kasabaya geri dönmeye karar verene kadar. Onda da bir dolu aksiyon yaşadı ve yaşamaya beraber devam ettiler.

Kelimeleri bir araya dizip anlatmak istediğim çoklarca şey var bu kitaba dair. Her bir karakteri her bir olayı yazarın anlatımını öyle sevdim ki, hayalimde canlanan Noah kim olur arayışına girerek birçok fotoğraf da incelerken buldum kendimi. Utangaç ama bir o kadar utanmaz, çok seven ama bir o kadar kapı duvar olan bir adam okumayı bekliyor muydum derseniz, kitaba dair gelen yorumlardan haberdardim ama okuması farklı oldu.

Noah ve Shay çok tatlılardı keza kitapta bir de ufaklık vardı ki acayip sevimliydi, hergele. Zeki kunduz duygularını sakladığını sanan dayısına aslında öyle olmadığını söylediği kısımlarda daha da sevdim kendisini.

Shay'in düğün günü terk edilesinin ardından aldığı bir telefonla aklında hiç olmayan şeylerin peşine düşer. Üvey büyükannesinden kalan mirası başta kabul edemeyeceğini düşünür fakat sonrasında uzaklaşmasının iyi geleceğine karar verir. Çiftliğin ona ait olması için de minik bir şart vardır. Shay evlenmek ve bir süre çiftlikte yaşamak zorundadır aksi takdirde çiftliğe veda etmesi gerekir. Derken karşısına yeğeniyle birlikte Noah çıkar. Adam sessiz bir duvar gibidir zaman zaman ama bazı yerlerde de sıvı ateş olmayı da bilir. Bir dönem yaşadığı kasaba artık hatırladığından  daha farklıdır. Başta en büyük fark lisede arkadaşı olan Noah, büyük ölçüde değişmiştir.


Shay, ona karşı huysuz ve soğukkanlı davranan bu adamla neler yapacaktır?
Noah aştığını düşündüğü lise aşkıyla tekrar yan yana geldiğinde neler yaşayacaktır?
Merakınızı cezbettiyse yapmanız gereken şey kitabı edinip okumanız gerektiği.

Noah'ın sevgisi, Gennie'nin sevimliliği, Shay'in Boston'daki arkadaş grubunun da bizim eleman için söyledikleri *ekmekci babacık favori lakap olacak bende* ve Shay'ın o kendini bulması, kabul etmesi ve sevgiye sarılması her detayı çok güzeldi. Daha fazla söz etmemeliyim yoksa kitapta spoiler verebilirim. 🤭

Kitabın güldüğüm kısımları da vardı ve ben o kısımlarda çok eğlendim. Ama kalbimi kaptırdığım duygusal sahneleriydi. Heyecanı dinmeyen tatlılıktan komaya sokacak bir kasaba kurgusu yazmış yazar ve ben bayıldım. Emeği geçen herkesin emeklerkne sağlık, kapaktan çeviriye düzeltiye büyük emek var 🖤


0 comments:

Yorum Gönder