Satır Aralarında Buluşalım - Melissa Ferguson | Kitap Yorumu


Özgün Adı : Meet Me in the Margins
Kitap Adı : Satır Aralarında Buluşalım 
Yazar Adı : Melissa Ferguson
Seri Bilgisi : *
Çevirmeni : Melda Dinçer
Sayfa Sayısı : 280
Yayınevi : Artemis Yayınları
Baskı Yılı : 2022
Kitaba Puanım : 4/5
Edebî ve ticari kurgu arasındaki hiç eskimeyen kültür savaşı üzerine kurulu bir hikâye... Satır Aralarında Buluşalım, romantik komedi hayranlarının elinden bırakamayacağı harika bir kitap.

“Varoluş denilen müthiş hediyenin keyfini çıkarmak önemliydi. Başkalarını yüreğin yettiğince sevmek önemliydi. Seni mutlu edecek şeyleri bulup onların üzerine gitmek de öyle tabii.”

Savannah Cade, Pennington Yayınevinde editör olarak çalışmaktadır. Kardeşi Olivia’nın evinde yaşayan Savannah, bir yandan ailesi ve işiyle ilgili sorunlarla uğraşırken diğer yandan da hayali olan yazarlığa odaklanıp roman taslağı üzerinde gizli gizli çalışır.  Yayınevine yeni bir genel yayın yönetmeni gelmiştir; yayınevinin sahibi Bayan Pennington’ın oğlu William... Tanışma toplantısında bile roman taslağı üzerinde çalışan Savannah, topuklu ayakkabısının azizliğine uğrar ve taslağının sayfaları yere saçılır. Sayfaları tek tek toplayan Savannah, eksik kalan son sayfayı William’ın elinde görür. Artık saklaması gerektiğini düşündüğü taslağını yayınevinin ön okuma kopyalarının bulunduğu odadaki gizli bölmeye bırakır. Gizemli bir editör, satır aralarına eklediği yeni dokunuşlarla taslak üzerinde Savannah ile iletişim kurar ve bu ikilinin arasında duygusal bir bağ oluşur.

Bu sırada William’a karşı da yakınlık hissettiğini fark eden genç kadın, gizemli editör ve William arasında kendince bir seçim yapma zorunluluğu hisseder. Artık cevabını bulması gereken iki soru vardır: Gizemli editör kimdir? Savannah kimi seçecektir?
(Tanıtım Bülteninden)
Eğlenceli bir romantik kitaptı Satır Aralarında Buluşalım kitabı, üstelik ismi kurgunun geneline uyan kapağı ise tam olarak içeriği yansıtan bir kapak, burdan benden geçer not alarak beğenimi kazandı. Keyifli bir okuma oldu benim için, tabi bunu sağlayan esas neden ise William Pennington, böylesi bir karakter olur da beğenmemiş olmam mümkün olur mu acaba?

Tabi esas adamımıza gelene kadar bir takım ataklar olması gerekli değil mi? Mesela yazarın neden böyle yaptığını sorguladığım Savannah'nın eski erkek arkadaşı olan Farris'in kız kardeşinin şu anki nişanlısı olması datayı. Buna gerek var mıydı cidden, mesela neden yani niye? Bu detay hiç hoşuma gitmedi.

Neyse.

Pennington yayınevinde yardımcı telif editörü olarak çalışır Savannah. Mottoları en iyi seçilmiş eserleri en iyi düzeyle düzenleyip sektörün yapı taşı olan eski moda yayinevinde çalışmaktan şikayeti pek yoktur bizim kızın. Katıldığı rutin toplantılarından birinde patronunun yerini başka birine devretmesini öğreniyor ve bu gizemli kişiyi henüz tanımıyor. Bay Pennington sahneye çıkıp devir teslimi alırken bizim ki düzenleme çalıştığı dosya ile uğraşıp arada etrafına bakıyordur. Toplantıdan sonra başına gelen talihsizlik ise kendini William ile karşı karşıya bulmasını sağlar. Roman taslağı etrafa saçılmış ve onu ele verecek sayfasıni da William görmüştür. Kızımızın mahlas kullanarak aşk romanı yazması ve yayınevinde aşk romanı basılmaması datayı ise bizimkini panikletir. Ortamdan sıvışarak depo olarak kullanılan ön okuma kopyaların bulunduğu odada soluğu alır. 
 
Koyduğu yerden almayı düşündüğü aşk romanının taslağını köşede bırakıp gider. Geri dönüp koydugu yerden taslağını alacağı sıra onu bir sürpriz karşılar. Sayfaların kenar boşluklarına el yazısıyla yazılmış bir sürü notlar bulur. İlk tepkisi kızmak olur, ancak bir süre sonra gizemli editörünün haklı olduğunu fark ederek müsveddesini daha iyi hale getirmek için onun katkılarını kullanmaya başlar. 

Gizemli editörü kimdir? Ona neden yardım etmiştir. Aşk romanlarıyla alakası olmayan bir yayınevinde ona iyilik yapmak kimin aklına gelmiştir. Ki önemli bir detay, William taslaktan bir sayfa gördü, gördüğü sayfada yakınlaşma sahnesi vardı bizim eleman nerede ve ne şekilde olaya dahil olacaktır!

Merak ettiniz mi? O halde kitabı merak ettiyseniz, kitabı edinerek okuyabilir bu hikayeye sizler de eşlik edebilirsiniz.

En başta demem gerekeni sona saklamış gibiyim ama olsundu. Kitapta daha çok soft bir aşk var. Beklentiniz yakınlaşma sahnesi bol bir romansa sizi pek tatmin etmez, ama yüzüm gülsün yakınlaşma sahnesi az olsun bir öpücükle de yetinirim derseniz bu kitabı seversiniz. Hem her kurgu ya da hikaye fiziksel teması kaldıramaz, fiziksel yakınlık olmadan da güzel bir bağ oluşur ve hissettirilir.

Öyle işte. Güldüğüm eğlendiğim ketif aldığım bir okumaydı, size de tavsiye ederim.


0 comments:

Yorum Gönder