Linda Howard - Aşk Tuzağı | Kitap Yorumu

Yazar: Linda Howard
Kitap Adı: Aşk Tuzağı
Özgün Adı: Veil of Night
Yayınevi: Martı Yayınları
Çeviren: Nilgün Birgül
Sayfa Sayısı: 388
Baskı Yılı: 2011
Kitaba Puanım: 4.5 - 5



Bütün aşklar imkânsız mıdır? Denemeden bilemezsiniz. 

New York Times Bestseller yazarı Linda Howard, aşkın ve gerilimin köşe kapmaca oynadığı bu çok satan romanında sizi, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp planlanmış kusursuz bir düğün törenine davet ediyor. Ancak bu törende damat ve gelin karşılıklı sözler veremeyecek, birbirlerine yüzüklerini takamayacak, masum bir öpücüğün tadına varamayacak ve gelin bu özel günün ışıltısını yüreğinde hissedemeyecek; çünkü acımasız bir katil, gelini öldürmek için sinsice vaktinin gelmesini beklemektedir. 
Gelinle yaşadığı sorunlar yüzünden bir numaralı şüpheli durumuna düşen düğün organizatörü Jaclyn ile olayı soruşturmakla görevlendirilen Dedektif Eric Wilder'ın yolları cinayetin hemen öncesinde kesişmiş, birlikte tutkulu saatler geçirmişlerdir. Ama oyun değişmiştir artık. Geçmişteki kötü deneyimleri yüzünden kalbini yeni maceralara kapatan Jaclyn'le Dedektif Wilder arasındaki ilişki yavaş yavaş aşka dönüşürken soğukkanlı katil de adım adım yeni hedefine doğru 
yaklaşmaktadır. 

"Linda Howard tam anlamıyla muhteşem bir yazar." 
Iris Johansen

"Romantizm, gerilim ve eğlence ancak Linda Howard sayesinde bir araya gelebilir." 
Sandra Brown 

"Linda Howard ismi artık heyecanla eş anlamlı hale geldi." 
Romantic Times 

"Yakıcı bir aşk, dizginlenemez duygular ve elinizden düşüremeyeceğiniz bir gerilim." 
Publishers Weekly



Linda Howard kalemine hayran olduğum, en bir beğendiğim yazarlardan biridir. İstisnasız her kitabında romantizm yanında harmanlayarak aksiyonu da barındıran eşsiz kitapları vardır.

Aşk Tuzağı da beğendiğim kitaplar arasındaki yeri alırken anlatımının sardığını, sarmaladığını ve sıkmadığını söyleyebilirim. Bence bir kitaptaki en önemli noktalardan biri bu, keyifle okuyup kapılıyorsunuz satırlara. Linda Howard’ın yazım diline zaten denecek laf yok -ki hatun efsane benim için- olayları konuları baymadan, havada bırakmadan, uzamatdan tempolu bir şekilde yazıyor. Tam kararında tadı damakta bırakır cinsten hem de.


Jaclyn Wilde, bir düğün organizatörüdür. Annesiyle ortak bir şirket yönetir. Kendine ait güzel bir evi, bir jaguara sahiptir. Kaliteli yaşamayı seven bir kadın; hemen hemen her şeyi kaliteli olmalı, kitapta bu konuda vurgu çoktu. Hoş, çekici bir kadın olmasına rağmen güzel değil, yazar bunun da üzerinde durmuş.

Jaclyn’ın sorunsuz iş hayatında şimdiye kadar çalıştığı en geçimsiz gelin Carrie Edwards’in öldürülümesiyle tüm tüm dikkatler Jaclyn’a çevrilir. Sebebi ise Carrie’i en son gören kişinin o olması. Şüpheli konumunda çok kalmayarak olayların değişmesiyle tanık konumuna geçmesi fazla zaman almıyor.

Madelyn -annesi- güçlü ve bir o kadar akıllı bir kadın. Kızına her konuda tam destek, ayrıca da çok seviyor. Seneler önce boşandığı sorumsuz, vurdumduymaz ve çapkın kocasının açıklarını kapatmak için didinip durmuş. Tipik fedakar, kendinden çok çocuğunu düşünmüş bir anne. Kitapta sevdiğim karakterlerden biri de Madelyn idi.

Dedektif Eric Wilder cinayet masasında bir polis. Güçlü, yakışıklı ve çekici... Hmm... Jaclyn ve Eric’in tanışma hikayeleri de bir değişik. Bir cinayet soruşturmasında tanışmadılar, cinayetten önceki gece tek gecelik bir ilişkileri oldu, o şekilde tanışıyorlar. Eric işi ile duygularını karıştırmamakta ısrarcı bir şekilde soruşturmayı yürütme kararında. Tabi ki amacı Jaclyn’i temize çıkarmak ve davadan alınmamak. Ama Jaclyn bunun farkında olmamakla birlikte farklı algılıyor durumu. Eric gibi bir adamla en azından tanışmayı isterdim, neden mi? Çünkü o kahraman - buraya bol bol kalp.

Eğleneceğiniz ve gülümseyeceğiniz bir kitap Aşk Tuzağı. Ben çok beğendim, okumanızı öneririm. Şimdiden keyifli okumalar.



2 comments:

  1. Daha önce duymamıştım bu kitabı :) Konusu ilgimi çekti, kesinlikle bir şans vereceğim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA yazarın kitabını duymadiniz mi :o umarım okurken en az ben kadar seversiniz

      Sil